Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2021 12:21

Euro 2020: “Σεφτέ” η Ουκρανία, αμφίσκορα σε Δανία και Ολλανδία

Γράφτηκε από τον
Euro 2020: “Σεφτέ” η Ουκρανία, αμφίσκορα σε Δανία και Ολλανδία

Από το Βουκουρέστι ξεκινά σήμερα η δράση στο Euro 2020.

Η Ουκρανία θα υποδεχτεί στις 4 μ.μ τη Β. Μακεδονία σε ματς για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ήττα τη διοργάνωση, από Ολλανδία (3-2) και Αυστρία (3-1), αντίστοιχα. Η Ουκρανία, ωστόσο, έδειξε καλύτερο πρόσωπο και ισοφάρισε από 2-0. Η πρωτάρα σε Euro Β. Μακεδονία ηττήθηκε σχετικά εύκολα.
Υστερεί σε εμπειρία και ποιότητα έναντι των άλλων ομάδων του ομίλου και θα είναι μεγάλη έκπληξη, αν δεν τερματίσει τελευταία.
Οι τυπικά γηπεδούχοι οφείλουν να πάρουν το ματς και να παίξουν την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική με την Αυστρία.
Η τελευταία αγωνίζεται στις 10 μ.μ. με την Ολλανδία στο Αμστερνταμ στο ντέρμπι των πρωτοπόρων.
Οι “οράνιε” είναι και λόγω έδρας το φαβορί, αλλά έδειξαν στην πρεμιέρα ότι έχουν θέματα στα μετόπισθεν.
Αντίθετα μεσοεπιθετικά το ταλέντο περισσεύει, βγάζουν φάσεις και η άμυνα των Αυστριακών θα περάσει δύσκολα.
Οι φιλοξενούμενοι μπορούν όμως να σκοράρουν στην κόντρα, έχοντας παίκτες με την εκτελεστική δεινότητα του Αρναούτοβιτς, ή τα στημένα του Αλάμπα. Το G.G. πληρώνει καλύτερα από τον φαβορί άσο.
Ιδια επιλογή και για την αναμέτρηση της Δανίας με το Βέλγιο, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου.
Οι Δανοί θέλουν να ξεπεράσουν το σοκ της ήττας στην πρεμιέρα από τη Φινλανδία, αλλά κυρίως τα όσα έγιναν με τον Ερικσεν.
Θα παίξουν και γι’ αυτόν σήμερα, έχοντας την υποστήριξη του κόσμου (το ματς γίνεται στο “Πάρκεν” στην Κοπεγχάγη). Με τη Φινλανδία ήταν μια πρεμιέρα ειδικών συνθηκών, αλλά και πάλι η Δανία είχε ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Χόιμπεργκ. Είναι δύσκολο να μείνει ξανά άσφαιρη. Από την άλλη το θέμα είναι πως θα κρατήσει στο μηδέν το Βέλγιο, που χωρίς να φορτσάρει, νίκησε 3-0 τη Ρωσία, με δύο γκολ του Λουκάκου. Οι Βέλγοι έχοντας 3 βαθμούς και τελευταίο ματς με τη Φινλανδία, δεν θα “χαλαστούν” και με την ισοπαλία. Περιμένουμε γκολ και από τις δύο πλευρές.

ΠΡΟΤΑΣΗ
115. Ουκρανία – Β. Μακεδονία 1 1.58
116. Δανία – Βέλγιο G.G. 1.83
117. Ολλανδία – Αυστρία .G.G. 1.71