Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2021 12:52

Σεμινάριο για διατροφή και αποκατάσταση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών

Γράφτηκε από τον
Σεμινάριο για διατροφή και αποκατάσταση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών

To πρώτο σεμινάριο για το 2021 διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας.

Η διατροφή, η ενδυνάμωση, η αποκατάσταση και η σημασία και η ανάγκη τους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ήταν τα θέματα που ανέλυσε ο Γιάννης Κωτσής, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ως Αθλητικός επιστήμονας και Ειδικός Φυσικής Κατάστασης, καθώς επίσης και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Το σεμινάριο φιλοξενήθηκε στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, με τη συμμετοχή να κρίνεται ικανοποιητική, αν και θα θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη η ανταπόκριση από προπονητές, που εργάζονται σε ακαδημίες. Η αποκατάσταση, ειδικά μετά την μεγάλη αγωνιστική απραξία, είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα και οι προπονητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν με τον κ. Κωτσή.
Πλέον στο τοπικό σύνδεσμο ετοιμάζονται για το διαδικτυακό σεμινάριο που θα γίνει 3-4 και 10-11 Ιουλίου για την απόκτηση διπλώματος UEFA D, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο. Η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνεται στις 25 Ιουνίου και η συμμετοχή είναι δωρεάν.