Τρίτη, 22 Ιούνιος 2021 00:25

EURO 2020: Φόρτσαρε, έκανε το απόλυτο το Βέλγιο και άφησε τρίτη τη Φινλανδία! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Το Βέλγιο πάτησε... γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 2-0 της Φινλανδίας και έκανε το απόλυτο, αφήνοντας στην τρίτη θέση τους Σκανδιναβούς.

Με πρωταγωνιστή τον Ρομέλου Λουκάκου, το Βέλγιο επικράτησε 2-0 της Φινλανδίας, κάνοντας το απόλυτο και αφήνοντας την ομάδα του Μάρκου Κάνερβα στην 3η θέση. Τα 3 γκολ στη διοργάνωση έφτασε ο Λουκάκου, με το Βέλγιο να είχε προηγηθεί με το αυτογκόλ του Χραντέτσκι.

Με 5-3-2 κατέβασε τη Φινλανδία ο Μάρκου Κάρνεβα. Ο Χραντέτσκι στην εστία, με τους Ραϊτάλα, Τοΐβιο, Αραγιούρι, Ο'Σόνεσι και Ούρονεν στην άμυνα. Σπαρβ, Λουντ, Καμαρά στα χαφ, με τους Πογιάνπαλο, Πούκι να είναι το δίδυμο στην επίθεση.
Με 3-4-3 παρέταξε από την μεριά του το Βέλγιο ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Βερμάλεν στην τριάδα των στόπερ. Τροσάρ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Τσαντλί οι τέσσερις χαφ στην ευθεία, με τους Ντοκού, Εντέν Αζάρ να πλαισιώνουν τον Λουκάκου στην επίθεση.

Το ματς

Τον έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου είχε το Βέλγιο, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να δημιουργεί φάσεις αλλά να μην μπορεί καμία να μετουσιώσει σε γκολ. Από την άλλη η καλοστημένη Φινλανδία έπαιζε αμυντικά και προσπαθούσε να μη δεχτεί γκολ.
Στο 16΄ ο Λουκάκου έκανε κάθετη κίνηση στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει ιδανικά την φάση. Ο Βίτσελ στο 32’ σούταρε, με την μπάλα να βγαίνει ψηλά άουτ. Ο Λουκάκου ξαναχτύπησε στο 38’ όταν βρισκόταν στη μικρή περιοχή και δεν μπόρεσε με κεφαλιά να βρει δίχτυα, αφού η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Χραντέτσκι. Λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, ο Ντοκού έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ακριβώς όπως ξεκίνησαν.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους κυλούσαν όπως και στο πρώτο, με το Βέλγιο να πιέζει και την Φινλανδία να αμύνεται. Ο Εντέν Αζάρ σούταρε κατά διαστήματα, με την μπάλα ωστόσο είτε να περνάει άουτ, είτε να μπλοκάρει ο Χραντέτσκι. Στο 62’ οι Φινλανδοί έκαναν την πρώτη φάση στο ματς με τον Καμαρά, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουρτουά. Στο 65’ ο Λουκάκου βρήκε την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να μη μετράει καθώς θεωρήθηκε οφσάιντ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπροινε, ο Βερμάλεν έπιασε την κεφαλιά που βρήκε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στον Χραντέτσκι ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του άθελά του στο 74’. Από εκεί και πέρα η Φινλανδία… ξύπνησε και άρχιζε να πιέζει, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ο Ρομέλου Λουκάκου σφράγισε τη νίκη του Βελγίου στο 81’ με τρομερή κίνηση μέσα από την περιοχή ,διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ράιταλα, Τόιβιο, Αράγιουρι, Ο'Σόνεσι, Ούρονεν (70' Άλχο), Λουντ (90+1' Φορς), Σπαρβ (59' Σούλερ), Καμαρά, Ποχγιάνπαλο (70' Κάουκο), Πούκι (90+1' Γένσεν).

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Τροσάρ (76' Μενιέ) - Μπογιατά, Ντεναγέ, Βερμάλεν - Σαντλί, Ντε Μπράινε (90+1' Βάνακεν), Βιτσέλ, Ντοκού (76' Μπατσουαγί), Λουκακού (84' Μπεντεκέ), Εντέν Αζάρ.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα

Φινλανδία - Βέλγιο 0-2
Ρωσία - Δανία 1-4

Η τελική βαθμολογία

1. Βέλγιο 9 (5-1)
2. Δανία 3 (5-4)
3. Φινλανδία 3 (1-3)
4. Ρωσία 3 (2-7)

Πηγή: www.sport-fm.gr