Δευτέρα, 28 Ιούνιος 2021 13:57

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΑΛΥΣΟΣ 4-0: Θρίαμβος πριν την απονομή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με τον... αέρα της πρωταθλήτριας η Καλαμάτα έκανε περίπατο το Σάββατο απέναντι στον Ιάλυσο και σημείωσε την μεγαλύτερη σε έκταση σκορ φετινή της νίκη με 4-0.

Ο Μαρκόφσκι άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο 17' και στο 86', ενώ ενδιάμεσα σκόραραν οι Κέρι (58') και Παυλίδης (65')- το πρώτο του φετινό γκολ, για την 8η νίκη της Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο, όπου όχι μόνο έμεινε αήττητη, αλλά δεν δέχτηκε ούτε γκολ (8 νίκες και 1 ισοπαλία με γκολ 14-0!)
Η Καλαμάτα αναδείχθηκε λοιπόν πανηγυρικά πρωταθλήτρια στο νότιο όμιλο της Football League, με απολογισμό 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες, με γκολ 20-7 και επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας.

"Πασίγιο" πριν τη σέντρα

Στη νέα Super League 2 θα βρίσκεται και ο Ιάλυσος, οι παίκτες του οποίου πριν από τη σέντρα, χειροκρότησαν ιπποτικά τους πρωταθλητές έχοντας παραταχθεί μπροστά από τη φυσούνα. Μια εικόνα που συναντάμε στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Οσον αφορά το ματς, εξελίχθηκε σε παράταση για έναν ρόλο. Η Καλαμάτα με τη ψυχολογία στα ύψη δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον ελλιπή Ιάλυσο και στο 17' πήρε προβάδισμα με κοντινή κεφαλιά του Μαρκόφσκι έπειτα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Μπουσμπίμπα, σ' ένα σημείο που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Μαστραντωνάκη.
Ο πρώην μέσος της Καλαμάτας χτύπησε μάλιστα σοβαρά στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο στο 37' με το διαγώνιο σουτ του Χατζησάββα, που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Καλαμάτα μπήκε ορεξάτη και αφού απείλησε με το τακουνάκι του Ηλιόπουλου στο 48', ζευγάρωσε τα τέρματά της στο 58' με συρτό σουτ του Κέρι που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μεσσήνιου Δημήτρη Τσιγάρου.
Στο 65' ήταν η σειρά του Παυλίδη να σκοράρει με ξερό σουτ εκτός περιοχής για το 3-0. Στο 76' ο Τσιγάρος απέκρουσε το σουτ του Κέρι.
Στο 86' ο Παναγιώτου από δεξιά, είδε την κίνηση του Μαρκόφσκι, σέντραρε και ο Σέρβος φορ με άπιαστη κεφαλιά έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα" για το τελικό 4-0.
Να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο ο πρόεδρος του Ιάλυσου Μιχάλης Χατζηνικήτας, απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Καλαμάτας Γιώργο Πρασσά για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ για τον ίδιο λόγο, πλακέτα απένειμε και ο αντιπρόεδρος του Α.Ο.Διαβολιτσίου Βασίλης Χαρίτσης. Μάλιστα η ομάδα της Καλαμάτας συνεχάρη το Διαβολίτσι για την παραμονή στη Γ' εθνική.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης, Παναγιώτου, Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγέλου, Τσελεπίδης, Παυλίδης (70' Τριανταφυλλάκης), Παπατόλιος (62' Αναστασόπουλος), Σουμπίνιο (62' Νατσιόπουλος), Μπουσμπίμπα (46' Κέρι), Φελίπε (46' Ηλιόπουλος), Μαρκόφσκι.
ΙΑΛΥΣΟΣ: Τσιγάρος, Πατσίλης, Σαββάκης, Καρπαθάκης, Καντούτσης, Σκεντεράι, Μανιώτης, Μαστραντωνάκης (19' λ.τρ. Χριστόπουλος), Σταθόπουλος (89' Παπουτσογιαννόπουλος), Παπαδόπουλος (81' Καραμανώλης), Χατζησάββας.

Το σήκωσε εν μέσω αποθέωσης!

Το ματς με τον Ιάλυσο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και όλοι περίμεναν να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από την Ελένη Αντωνίου, ώστε να ξεκινήσει το... πάρτι. Οι φίλαθλοι βέβαια δεν κρατιόντουσαν και φώναζαν από πολύ νωρίς, το γνωστό σύνθημα "Σήκωσε το τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ, να περιμένω", δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην κερκίδα με συνθήματα, καπνογόνα και σημαίες,
Μετά τη λήξη του αγώνα, ακολούθησε η απονομή, με τους παίκτες να περνούν ένας ένας για να πάρουν τα μετάλλια τους, όπως βέβαια και το τεχνικό τιμ. Ο πρόεδρος της SL2 - FL Λεωνίδας Λεουτσάκος ήταν αυτός που έδωσε το τρόπαιο στον πρόεδρο της Καλαμάτας Γιώργο Πρασσά και αυτός μαζί με τον Γιώργο Ράλλη, το... παρέδωσαν στον αρχηγό Κώστα Ηλιόπουλο που το σήκωσε στον ουρανό και έγινε... ένα με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, που αποθεώθηκαν από τον κόσμο.
Το "Είμαστε πια πρωταθλητές" δονούσε την ατμόσφαιρα, ενώ τρελό γλέντι στήθηκε και στα αποδυτήρια με τους παίκτες να τραγουδούν "Campeones, campeones"!

Ατελείωτο πάρτι σε όλη την
πόλη για τους πρωταθλητές

Οι πανηγυρισμοί στο Στάδιο ήταν μόνο η αρχή, καθώς στη συνέχεια ακολούθησε ένα ατελείωτο πάρτι στους δρόμους της πόλης για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο της "Μαύρης Θύελλας". Μπορεί να μην βρέθηκε ανοιχτό πούλμαν, όπως είχε προαναγγελθεί,, αλλά η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν ίδιος. Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή αναχώρησε μετά τις 8,30 από το Δημοτικό Στάδιο με προορισμό την κεντρική πλατεία της πόλης και τα γραφεία της ομάδας, με εκατοντάδες φιλάθλους να το συνοδεύουν με μηχανές και αυτοκίνητα.
Καπνογόνα, συνθήματα, κορναρίσματα, πανό, σημαίες, συνέθεταν το εντυπωσιακό σκηνικό με τους παίκτες της Καλαμάτας μέσα από το πούλμαν να αποθανατίζουν τις μοναδικές στιγμές. Το πούλμαν αφού έκανε το γύρο της πλατείας, σταμάτησε έξω από τα γραφεία στην Φραντζή, με τη νύχτα να γίνεται... μέρα από τα καπνογόνα. Οι παίκτες ανέβηκαν στα γραφεία και έχοντας το τρόπαιο στα χέρια γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο που ήταν από κάτω και γιόρταζε τον τίτλο και την άνοδο στη Super League 2.
Το πάρτι συνεχίστηκε και σε άλλους δρόμους της πόλης, με τη βραδιά να κλείνει για τους πρωταγωνιστές με δείπνο στο ξενοδοχείο Horizon Βlu και έχοντας ζήσει στιγμές που δεν θα ξεχάσουν ποτέ!