Παρασκευή, 09 Ιούλιος 2021 18:28

ΕΠΟ: Εγκρίθηκε η συμμετοχή 4 Β’ ομάδων στη Super League 2

Γράφτηκε από τον
ΕΠΟ: Εγκρίθηκε η συμμετοχή 4 Β’ ομάδων στη Super League 2

Oι ομάδες Β’ θα έχουν υποχρεωτικά 5 Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα και δεν θα παίζουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ.

Οριστικά τέσσερις (4) θα είναι οι ομάδες Β’ που θα μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2. Πρόκειται για τις ομάδες Β’ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.
Μέχρι και την Πέμπτη, πάντως, υπήρχε διαφωνία μεταξύ των δύο επαγγελματικών λιγκών, καθώς η Super League ήθελε να «βάλει» έξι (6) ομάδες Β’ στην Super League 2, στην περίπτωση που δεν συμπληρωνόταν ο αριθμός των 36 συνολικά ομάδων που προβλέπεται να έχει η κατηγορία. Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία ήθελε να είναι τέσσερις (4) οι ομάδες Β’, ακόμα και αν δεν συμπλήρωναν 36. Έτσι και έγινε... Αποφασίστηκε επίσης, οι ομάδες Β’ να έχουν υποχρεωτικά 5 Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα. Και αυτό θα ισχύει μόνο για εκείνες και όχι για τις υπόλοιπές ομάδες της κατηγορίας.
Ταυτόχρονα, οι ομάδες Β’ δεν θα παίζουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, θα έχουν δικαίωμα ψήφου στα συμβούλια της Super League 2 μόνο για αγωνιστικά θέματα, ενώ θα παίρνουν κανονικά μερίδιο από τα έσοδα της λίγκας. Κατά τ’ άλλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

Πηγή: www.sport-fm.gr