Κυριακή, 13 Ιούλιος 2014 07:10

Εμπειρία ζωής για τα μέλη του "Γαλανόλευκου Φάρου" το 20ήμερο οδοιπορικό στη Βραζιλία

Γράφτηκε από τον

Με την τελετή λήξης και το μεγάλο τελικό πέφτει αύριο η αυλαία του φετινού Μουντιάλ που όλοι ζήσαμε αρκετά έντονα λόγω και της παρουσίας της Εθνικής μας ομάδας που κατάφερε να φτάσει στη φάση των «16». Πιο τυχεροί από όλους τους Ελληνες ήταν οι εκατοντάδες συμπατριώτες μας που έφτασαν στη Βραζιλία από κάθε γωνιά του πλανήτη και έζησαν από κοντά την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.


Την πιο δυναμική παρουσία στην εξέδρα, σε όλα τα γήπεδο πουν αγωνίστηκε η Εθνική είχε ο «Γαλανόλευκος Φάρος», ο μοναδικός επίσημος σύνδεσμος φιλάθλων της Εθνικής που βρέθηκε στο πλευρό της και σε αυτή τη διοργάνωση. Τα 120 μέλη του που ταξίδεψαν οργανωμένα στη χώρα της... σάμπας βίωσαν σπάνιες εμπειρίες σε ένα 20ήμερο οδοιπορικό που σίγουρα θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.
«Περάσαμε υπέροχα, θαυμάσαμε τοποθεσίες που πιθανότατα δεν πρόκειται να ξαναδούμε και ήταν κρίμα που το ταξίδι αυτό δεν κράτησε περισσότερο, γιατί η Εθνική μπορούσε να προχωρήσει κι άλλο και ήταν πραγματικά πάρα πολύ άτυχη κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Την ακολουθούμε πιστά εδώ και 11 χρόνια και δεν θυμόμαστε να έχει παίξει τόσο καλά σε κάποιο άλλο παιχνίδι, χάνοντας τόσο πολλές κλασικές ευκαιρίες. Κρίμα γιατί άξιζε και μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο, η απόδοση όλης της ομάδας ανέβαινε σταθερά από παιχνίδι σε παιχνίδι κι αν δεν ήταν τόσο άτυχη στα πέναλτι, θα μπορούσε να επαναλάβει τους άθλους του παρελθόντος» μας είπε ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου» Νίκος Φλέκκας.
Οι 120 περίπου Ελληνες φίλαθλοι, μέλη του συνδέσμου, αναχώρησαν όλοι μαζί για τη Βραζιλία στις 10 Ιουνίου, πραγματοποιώντας επτάωρη στάση στη Ρώμη, όπου έκαναν ένα ολιγόωρο τουρ, πριν αλλάξουν αεροπλάνο και αναχωρήσουν για τον τελικό του προορισμό.
Η βάση των Ελλήνων φιλάθλων στη Βραζιλία ήταν το Ρίο, όπου έμειναν οκτώ ολόκληρες μέρες. Στη διάρκεια της εκεί παραμονής τους γύρισαν σχεδόν ολόκληρη την περιφέρεια του Ρίο, θαύμασαν όλα τα αξιοθέατα, ενώ είχαν και την ευκαιρία να κολυμπήσουν στη φημισμένη παραλία της Κόπα Καμπάνα, που πραγματικά είχε... πλημμυρίσει από τους ξένους εκδρομείς. Στις 14 Ιουνίου ταξίδεψαν aller-retour στο Μπέλο Οριζόντε για το πρώτο ματς με την Κολομβία και επέστρεψαν στο Ρίο, το οποίο αποχαιρέτησαν στις 18 του προηγούμενου μήνα. Επόμενος σταθμός το Νατάλ στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας, για τον αγώνα με την Ιαπωνία κι από ‘κει στη γειτονική Φορταλέζα, όπου η ελληνική ομάδα έγραψε ιστορία με τη μεγαλειώδη νίκη – πρόκριση επί της Ακτής Ελεφαντοστού. Μάλιστα τα μέλη του «Γαλανόλευκου Φάρου» έτυχε να βρεθούν νωρίτερα στη Φορταλέζα και το Ρεσίφε, όπου διεξήχθη το ματς με την Κόστα Ρίκα και έστησαν αποθεωτική υποδοχή στην αποστολή της Εθνικής, κατά την άφιξή της στο ξενοδοχείο.
«Οπου κι αν πήγαμε στη Βραζιλία περάσαμε υπέροχα, ο κόσμος ήταν αρκετά φιλικός μαζί μας και είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε την καταπληκτική ατμόσφαιρα του Μουντιάλ. Ηταν ένα καθαρά ποδοσφαιρικό ταξίδι, σε μία χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο κι αυτό είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε με τα ίδια μας τα μάτια βλέποντας ακόμα και τα ξημερώματα τους πιτσιρικάδες να παίζουν μπάλα στην άμμο σε όλες τις παραλίες. Το μοναδικό πρόβλημα είχε να κάνει με τη συμπεριφορά των ανδρών της ιδιωτικής αστυνομίας που ήταν υπεύθυνη για τη φύλαξη των γηπέδων. Οχι μόνο δεν ήταν καθόλου φιλικοί μαζί μας, αλλά δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε στις κερκίδες την τρομπέτα και το τύμπανο, όπως και μία μεγάλη ελληνική σημαία 25 μέτρων που είχαμε δημιουργήσει ειδικά για το μουντιάλ. Σε καμία περίπτωση, όμως, το γεγονός αυτό δεν στάθηκε ικανό να χαλάσει το υπέροχο ταξίδι» υποστηρίζει ο Νίκος Φλέκκας.
Μετά τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τους Κοσταρικανούς, η μεγάλη παρέα των Ελλήνων φιλάθλων πήρε το δρόμο της επιστροφής, δίνοντας ραντεβού για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής στα προκριματικά του EURO 2016.