Τρίτη, 03 Αύγουστος 2021 10:29

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ξεκίνησε προετοιμασία με πρωταγωνιστικές βλέψεις και στη Super League 2 (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ξεκίνησε προετοιμασία με πρωταγωνιστικές βλέψεις και στη Super League 2 (βίντεο)

Εν μέσω της πιο καυτής εβδομάδας του καλοκαιριού, η Καλαμάτα μπήκε χθες στο γήπεδο ξεκινώντας προετοιμασία για τη Super League 2, παίρνοντας παράλληλα χθες και το πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η “Μαύρη Θύελλα” επιστρέφει μετά από 11 χρόνια στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει, όπως τόνισαν διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες, στη χθεσινή πρώτη προπόνηση, που έγινε στα Παλιάμπελα.
Το “παρών” έδωσαν, παρά τον καύσωνα και 50 φίλοι της ομάδας. κάτι που δείχνει την μεγάλη αγάπη για τη μεσσηνιακή ομάδα, η οποία θα παρουσιαστεί με ανανεωμένο πρόσωπο τη νέα σεζόν. Ενδεικτικό, ότι έχει αποχωρήσει μια... ντουζίνα παικτών και στον αντίποδα έχουν αποκτηθεί μέχρι σήμερα τέσσερις ποδοσφαιριστές. Οι μεσοεπιθετικοί, Νάνι, Αριστείδης Κόκκορης, Αντριάνο Σκεντεράι και ο επιθετικός Γιάννης Λουκίνας, που έκαναν την πρώτη τους προπόνηση με την Καλαμάτα.
Από εκεί και πέρα, στην χθεσινή “πρώτη” συμμετείχαν οι Καπούταγλης, Καραχάλιος, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Αναστασόπουλος, Παπατόλιος, Παυλίδης, Μαρκόφσκι, Καρούτης που συνεχίζουν από πέρυσι και δύο υπό δοκιμή παίκτες. Ο Ελληνοαμερικανός εξτρέμ Νίκος Μιχαλόπουλος (έπαιζε σε ομάδα κολεγίου της Αμερικής) και ο Αγγλος εξτρέμ Ασαμόα Εζεκιέλ (έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Λούτον, Ρέντινγκ)

Οι παίκτες που έρχονται

Το ρόστερ της ομάδας δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί, αφού αναμένονται τουλάχιστον 6 με 7 μεταγραφές. Η Καλαμάτα περιμένει τον έμπειρο μέσο Ανδρέα Τάτο να λύσει το συμβόλαιο του με τη ‘Μαύρη Θύελλα” και να υπογράψει, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και με τον μεσοεπιθετικό Γιάννη Μυστακίδη που έπαιζε φέτος στην Ξάνθη και παλαιότερα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να έρθει στην πόλη ένας στόπερ με θητεία στη Χαλ, Πολωνός, αλλά και Γάλλος τερματοφύλακας για δοκιμή.
Ο Νίκος Αναστόπουλος ερωτηθείς για την μεταγραφή ενίσχυση δήλωσε οτι: “Θα προσπαθήσουμε την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας ή όταν πάμε στο βουνό να έχουμε το 80% του ρόστερ”. Θα ενισχυθούμε όπου έχουμε ανάγκη”.

Τι είπαν Αναστόπουλος – Ράλλης

Ο τεχνικός της Καλαμάτας τόνισε ότι: “Είναι υποχρέωσή μας να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει. Πήραμε σήμερα το πιστοποιητικό συμμετοχής. Ο κ. Πρασσάς είναι ενήμερος για όλα τα θέματα και θέλουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια. Το πρωτάθλημα πέρυσι ήταν μόνο η αρχή”.
Ο Νίκος Αναστόπουλος ευχαρίστησε και τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, αλλά και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για το “Μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν για την αλλαγή του τάπητα στην παραλία”. Από την πλευρά του ο Γιώργος Ράλλης αναφερόμενος στα έργα που θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης ανέφερε ότι: “Eχουμε λάβει τις διαβεβαιώσεις από το δήμαρχο και τον περιφερειάρχη. Το χορτάρι είναι 50-60 ετών και έχει θέμα. Θα γίνει ολική ανακατασκευή με υβριδικό χορτάρι. Θα βάλουμε κλειδάριθμο ώστε να παίξουμε εκτός έδρας τις δύο πρώτες αγωνιστικές”.
Για το στόχο της “Μαύρης Θύελλας” ο παράγοντας της ομάδας ξεκαθάρισε ότι: “Μπορεί να είναι μεγαλύτερη η κατηγορία, αλλά ο στόχος είναι πρωταγωνιστικός και οι προσδοκίες του κόσμου. Ο πρόεδρος είναι δίπλα μας, θα έρχεται πιο συχνά. Ο πήχης είναι ψηλά και είναι η σειρά του κόσμου να ανταποκριθεί”.

Τα νέα αποκτήματα

Ο Νάνι που ήρθε από την Επισκοπή, δήλωσε χαρούμενος για την μεταγραφή του στην Καλαμάτα, τονίζοντας ότι θέλει να σκοράρει και να βοηθήσει. Το ίδιο και ο Γιάννης Λουκίνας που ήταν πρώτος σκόρερ φέτος με τη Βέροια (9 γκολ) στη Football League.
“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ξέρω ότι είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο, νιώθω αυτή την φλόγα. Ευχαριστώ που ένας προπονητής σαν τον κ. Αναστόπουλο, επέλεξε εμένα για την επίθεση. Μου αρέσει να κερδίζω. Δεν θα πω ποτέ αριθμό γκολ που θέλω να βάλω, αλλά στόχος μου είναι να σκοράρω σε κάθε παιχνίδι”
Ο Αριστείδης Κόκκορης που ήρθε από την Καβάλα δήλωσε για την επιλογή του να έρθει στην Καλαμάτα. “Ο τρόπος που με προσέγγισαν έδειξαν πόσο με ήθελαν. Θέλω να προσφέρω τα μέγιστα. Ξέρω την ιστορία της Καλαμάτας. Παίζω με την ίδια ευχέρεια και στα δύο άκρα”.
Ο Αντριάνο Σκεντεράι, που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Ιάλυσο σημείωσε ότι: “H Καλαμάτα είναι μια μεγάλη ομάδα και θέλω να βοηθήσω να εκπληρώσει τους στόχους της και να δικαιώσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα”. Δηλώσεις έκανε και ο “παλιός” Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος. “ Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Πιστεύω μέσα από τη δουλειά να πετύχουμε τους στόχους μας.. Είμαι 2 χρόνια, ανανέωσα για ακόμα δύο, ελπίζω να πάμε στην Α’ εθνική”.

Επιστροφή Μπελά
μετά από 25 χρόνια!

Η Καλαμάτα ανακοίνωσε χθες το τεχνικό επιτελείο για τη σεζόν 2021-22 και σε αυτό βρίσκεται και ο Γιάννης Μπελά, ο οποίος επιστρέφει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μετά από 25 χρόνια, αυτή τη φορά ως προπονητής. “Χαίρομαι που βρίσκομαι ξανά εδώ. Ηταν αξέχαστα τα δυο χρόνια, τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια. Το γήπεδο γέμιζε κάθε Κυριακή. Χαίρομαι που ήρθα, γιατί είναι μία από τις αγαπημένες μου ομάδες Είδα τον παλμό του κόσμου. Θα προσπαθήσουμε με δουλειά να τα καταφέρουμε”, σημείωσε ο Γιάννης Μπελά που θα είναι βοηθός του Νίκου Αναστόπουλου.
Ο Τάσος Γιαλούρης θα είναι προπονητής τερματοφυλάκων, εργοφυσιολόγος παραμένει ο Θανάσης Μουρτζιάπης, γυμναστής ανέλαβε ο Καλαματιανός Γιώργος Πολυμενέας και γυμναστής αποκατάστασης ο Κώστας Αθανασόπουλος.

Δείτε εδώ φωτορεπορτάζ από την "πρώτη"