Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 11:16

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σήμερα οι κληρώσεις για κύπελλο και πρωταθλήματα

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σήμερα οι κληρώσεις για κύπελλο και πρωταθλήματα

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ξεκινάει σήμερα με τις κληρώσεις του κυπέλλου Μεσσηνίας και των πρωταθλημάτων Α’, Α1 και Β’ τοπικής.

Οι κληρώσεις θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Tennis Club” (τέρμα Αρτέμιδος Καλαμάτα), στις 7 μ.μ., ενώ πρώτα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΜ.
Υπενθυμίζουμε ότι η έναρξη των αγώνων κυπέλλου έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου, η Α’ κατηγορία και η Α1 τοπική στις 2-3 Οκτωβρίου και η Β’ τοπική μια εβδομάδα αργότερα στις 9-10 Οκτωβρίου.

Οι συμμετοχές στο κύπελλο

Στο κύπελλο Μεσσηνίας, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του Α.Ο. Διαβολιτσίου, που μετέχει στη Γ’ εθνική, των ομάδων της Α’ και Α1 τοπικής και προαιρετική για τα σωματεία της Β’ τοπικής και για τους ερασιτέχνες της Καλαμάτας. Στη φετινή διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή η ερασιτεχνική ομάδα της Καλαμάτας και από τη Β’ κατηγορία η Νίκη Πλάτης, το Βλαχόπουλο, η Φοινικούντα και ο Κυπάρισσος.

Οι συμμετοχές στα πρωταθλήματα

Στην Α’ τοπική, που μετά από 20 χρόνια θα διεξαχθεί ξανά σε δύο ομίλους, όπως τη σεζόν 2001-02, με τη διαφορά ότι τότε ήταν 24 ομάδες, ενώ στην φετινή εκκίνηση θα βρεθούν 18 ομάδες, με τον τίτλο και την παραμονή να κρίνονται στα πλέι οφ και στα πλέι – άουτ, αντίστοιχα.
Στον 1ο όμιλο, είναι οι ομάδες: Πάμισος, Απόλλωνας Καλαμάτας, Πανθουριακός, Ολυμπιακός Ανάληψης, Α.Ε. Αβίας, Α.Ε. Μάνης, Εθνικός Μελιγαλά, Ομόνοια, Σπερχογεία.
Στον δεύτερο όμιλο είναι οι ομάδες: Εράνη, Κυπαρισσία, Κορώνη, Τέλλος Αγρας, Μεθώνη, Παπαφλέσσας Χώρας, Καλό Νερό, Τσικλητήρας Πύλου, Απόλλωνας Πεταλιδίου.

Στην Α1 τοπική οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι οι: Nέος Αρις, Αστέρας Αρφαρών, Θύελλα Χαρακοπιού, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Ηρακλής Καλαμάτας, Α.Ε. Λογγάς, Πανιώνιος Καλαμάτας, Π.Α.Σ. Ράχη, Δώριο, Αναγέννηση Παραλίας, Ολυμπιακός Καλαμάτας και ΑΕΚ Καλαμάτας.

Στη Β’ τοπική έχουν δικαίωμα συμμετοχής 33 σωματεία, μιας και δήλωσε να λάβει μέρος και η ερασιτεχνική ομάδα της Καλαμάτας. Ετσι η ΕΠΣΜ που έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε 3 ομίλους θα τοποθετήσει την ομάδα της Καλαμάτας σε έναν από αυτούς.
Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τρεις όμιλοι ως εξής:
1ος όμιλος: Πατίστα, Δαναός, Παναθηναϊκός Καλαμάτας., Αίαντας, Κεραυνός, Λέικα, Θύελλα Παραλίας, Πράσινα Πουλιά, Α.Ε.Π.Σ. Αρις, Ικαρος, ΠΑΟΚ Καλαμάτας.
2ος όμιλος: Ερμής Καλαμάτας, Διαγόρας Κοπανακίου, Θυελλα Μερόπης, Ατρόμητος Πλατύ, Πανευαϊκός, Αστέρας Βαλύρας, Νίκη Πλάτης, Ολυμπιακός Διαβολιτσίου, Κυπάρισσος, Παπαφλέσσας Αμφειας, Ασπρόχωμα.
3ος όμιλος: Δόξα Καλαμάτας, Μεσσηνιακός, Βλαχόπουλο, Καλλιθέα, Νέστωρ Πύλου, Νέδουσα, Στενωσιά, Ακαδημία Πάμισος, Α.Ο. Φοινικούντας, Α.Ε. Γαργαλιάνων.