Τρίτη, 24 Αύγουστος 2021 11:47

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα ζευγάρια του κυπέλλου σε α' και β' φάση

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα ζευγάρια του κυπέλλου σε α' και β' φάση

Πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του “Tennis Club”, οι κληρώσεις της ΕΠΣ Μεσσηνίας για το κύπελλο και τα πρωταθλήματα Α’, Α1 και Β’ τοπικής.

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε δύο ομίλους (9 ομάδες σε κάθε όμιλο) μετά από 20 χρόνια, η κληρωτίδα έβγαλε στην πρεμιέρα δύο αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.
Στον πρώτο όμιλο, ο Πάμισος που επιστρέφει από τη Γ’ εθνική, θα υποδεχτεί στη Μεσσήνη τον Εθνικό Μελιγαλά, ενώ στο 2ο όμιλο ξεχωρίζει το Τριφυλιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Κυπαρισσία και την Εράνη, δύο ομάδες που φαινομενικά θα διεκδικήσουν τον τίτλο.
Να υπενθυμίσουμε ότι η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου.
Στη Α1’ τοπική δεν έχουμε αλλαγές και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με 12 ομάδες, όπως και την περσινή σεζόν. Και εδώ η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου.
Το πρωτάθλημα της Β’ τοπικής θα γίνει με τη συμμετοχή 34 ομάδων, οι οποίες χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους. Στον 1ο συμμετέχουν 12 ομάδες, ανάμεσα τους η ερασιτεχνική ομάδα της Καλαμάτας, που αγωνιστεί σε τοπικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά, ενώ στους άλλους δύο ομίλους θα λάβουν μέρος από 11 ομάδες σε κάθε έναν.
Στο κύπελλο η Α’ φάση ξεκινάει με 5 αναμετρήσεις ομάδων Α1 και Β’ τοπικής, αλλά και την ερασιτεχνική ομάδα της Καλαμάτας. Τα παιχνίδια έχουν οριστεί να γίνουν το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Στη Γ’ φάση χωρίς αγώνα θα προκριθεί η νικήτρια ομάδα από το παιχνίδι Α.Ο. Φοινικούντας – Ηρακλής Καλαμάτας.
Λίγο πριν ξεκινήσει η κλήρωση για το 2ο και 3ο όμιλο, είχαμε διακοπή ώστε να γίνει πρώτη η Γενική Συνέλευση μιας και ήταν ο απαιτούμενος αριθμός εκπροσώπων των σωματείων.
Το σώμα της συνέλευσης ενέκρινε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό για το 2020 και τον προϋπολογισμό για το 2021 και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την κλήρωση του πρωταθλήματος σε 2ο και 3ο όμιλο.
Πριν την έναρξη των κληρώσεων ο εκπρόσωπος του Απόλλωνα Πεταλιδίου Αλέξανδρος Διονυσόπουλος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η ομάδα του τοποθετήθηκε στο 2ο όμιλο και θα αναγκαστεί να κάνει μεγάλα ταξίδια και θα έχει αυξημένα έξοδα. Οπως σημείωσε η ομάδα του είναι γεωγραφικά πιο κοντά με τις ομάδες του 1ου ομίλου και θα έπρεπε να τοποθετηθεί σε αυτόν.
Στη συνέχεια παρέμβαση έκανε ο πατήρ Βασίλειος Διακουμάκος σχετικά με τα χρήματα που πρέπει να καταβάλλουν τα σωματεία στην ΕΠΣΜ για την έκδοση δελτίων των παικτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κοστίζουν ακριβά. Η απάντηση από τον πρόεδρο Βασίλη Σπηλιώτη ήταν πως αυτό δεν τον αποφασίζει η ΕΠΣΜ και η ΕΠΟ, αλλά είναι απόφαση των διεθνών ομοσπονδιών FIFA και UEFA.
Ακόμη ο εκπρόσωπος του Ικαρου Καλαμάτας Παναγιώτης Καρύδης ζήτησε από την ΕΠΣΜ να μην μπαίνει χρηματικό πρόστιμο όταν ο παίκτης αντικρίζει 2η κίτρινη και αποβάλλεται. Η απάντηση από τους υπεύθυνους της ΕΠΣΜ ήταν ότι θα το κοιτάξουν, αλλά τώρα είναι λίγο δύσκολο να αλλάξει.
Τέλος, ο πρόεδρος Βασίλης Σπηλιώτης ζήτησε από τους εκπροσώπους των ομάδων να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την επανέκδοση δελτίων των ποδοσφαιριστών τους γιατί για να εκδοθεί κάποιο δελτίο από την ΕΠΟ παίρνει κάποιες ημέρες. Αυτό για να προλάβουν να έχουν τους παίκτες του στα πρώτα παιχνίδια του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Τα ζευγάρια του κυπέλλου

Α’ φάση

Βλαχόπουλο - Δώριο
Νίκη Πλάτης - Αναγέννηση Παραλίας
Κυπάρισσος Τριφυλίας - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Α.Ο. Φοινικούντας - Ηρακλής Καλαμάτας
Ερασιτέχνες Καλαμάτας - Α.Ε. Λογγάς

Β’ φάση

Τέλλος Αγρας - Ηρακλής Κυπαρισσίας
Ομόνοια - Τσικλητήρας Πύλου
Θύελλα Χαρακοπιού – Παπαφλέσσας Χώρας
Απόλλωνας Πεταλιδίου – Πανθουριακός
Αστέρας Αρφαρών - Κυπαρισσία
Κυπάρισσος Τριφυλίας ή Ολυμπιακός Καλαμάτας - Καλό Νερό
Απόλλωνας Καλαμάτας – Α.Ε. Αβίας
Εθνικός Μελιγαλά – Ακρίτας Κορώνης
Σπερχογεία - Πάμισος
Μεθώνη – Α.Ε. Μάνης
Εράνη -Α.Ο. Διαβολιτσίου
ΑΕΚ Καλαμάτας - Ολυμπιακός Ανάληψης
Ερασιτέχνες Καλαμάτας ή Α.Ε. Λογγάς - Νέος Άρις
ΠΑΣ Ράχης - Βλαχόπουλο ή Δώριο
Πανιώνιος Καλαμάτας - Νίκη Πλάτης ή Αναγέννηση Παραλίας.