Τρίτη, 07 Σεπτέμβριος 2021 11:16

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Μαθαίνει αντίπαλο στη δεύτερη φάση του κυπέλλου

Γράφτηκε από τον

Με το εισιτήριο της πρόκρισης επέστρεψε από τη Ζάκυνθο το Διαβολίτσι, νικώντας την Κυριακή 3-1 τον Εθνικό Σκουλικάδου με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ είχε ταξιδέψει με μόλις 11 παίκτες στο νησί του Ιονίου.

Η μεσσηνιακή ομάδα έδειξε ψυχή και χαρακτήρα και θα μπει στην κληρωτίδα για τη κλήρωση της δεύτερης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει σήμερα στις 3.15 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ, μαζί με 39 ακόμα ομάδες από τη Γ’ εθνική, που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση. Να σημειωθεί ότι Αταλάντη, Διαγόρας Βραχνέικων και Μακεδονικός πέρασαν χωρίς αγώνα, αφού Πανιώνιος, Ζάκυνθος και Απόλλωνας Πόντου δήλωσαν συμμετοχή στη Super League 2. Ακόμα χωρίς αγώνα προκρίθηκε ο Χαραυγιακός. Αναλυτικά οι 36 ομάδες που πήραν την πρόκριση μετά τα νοκ – άουτ ματς είναι: ΑΕ Λευκίμμης, Κοζάνη, Αίας Σαλαμίνας, Άγιος Νικόλαος, Αήττητος Σπατών, Προοδευτική, Τηλυκράτης Λευκάδας, ΑΟ Υπάτου, Ερμής Μελιγούς, Άρης Σκάλας, Νέα Αρτάκη, Ηλιούπολη, Παναχαϊκή, Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Εδεσσαϊκός, Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας, Αλεξανδρούπολη, Αγροτικός Αστέρας, Άρης Αβάτου, Εθνικός Σοχού, Πανδραμαϊκός, Αναγέννηση Πλαγιάς, Παναγρινιακός, ΠΟ Φήκης, ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου, Θησέας Αγριάς, Αμβρυσσέας Διστόμου, Γιούχτας, Κερατσίνι, Εθνικός, ΑΟ Διαβολιτσίου, Πανελευσινιακός, Άρης Σούδας, Ατσαλένιος, ΠΑΟ Ρουφ, ΠΟ Ελασσόνας.
Η κλήρωση θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια και από τον 3ο όμιλο στον οποίο είχε τοποθετηθεί ο ΑΟΔ, οι υποψήφιοι αντίπαλοί του είναι οι: Eρμής, Μελιγούς, Αρης Σκάλας, ΠΑΟ Ρουφ, Αταλάντη, Διαγόρας Βραχνέικων, Νέα Αρτάκη Ηλιούπολη, Παναχαϊκή και Χαραυγιακός, Να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας η διαδικασία της κλήρωσης θα γίνει χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων και θα μεταδοθεί σε live streaming από το epo.gr

Συγχαρητήρια Στεφανίδη στους παίκτες

Το Διαβολίτσι μπήκε με το δεξί στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και το διπλό στη Ζάκυνθο αποκτά μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι δεν είχε λύσεις από τον πάγκο. Ο ΑΟΔ πήγε στο νησί με 11 μόλις ποδοσφαιριστές λόγω ενός κρούσματος κορονοϊού σε ποδοσφαιριστή μέσα στην εβδομάδα. Η διοίκηση αποφάσισε για προληπτικούς λόγους, όσοι παίκτες ήταν στο ίδιο γκρουπ προπόνησης με τον παίκτη που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, να μην αγωνιστούν. Επίσης υπήρξαν απουσίες γιατί δεν είχαν εκδοθεί τα δελτία ορισμένων παικτών, ενώ ο Πιτσιλής ήταν τιμωρημένος από πέρυσι. Ετσι ο Μάρκος Στεφανίδης παρέταξε τους 11 που είχαν... απομείνει και τους είδε να σημειώνουν μια μεγάλη πρόκριση, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Μουλιάτος (2) και ο Γκελγκέρια υπέγραψαν αυτό το θριαμβευτικό 1-3. “Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Βρεθήκαμε άδικα πίσω στο σκορ μ’ ένα τυχαίο γκολ, αλλά σε όλο το παιχνίδι είχαμε τον έλεγχο, Ημασταν πιστοί στο σχέδιο και στον τρόπο από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο”, λέει στην “Ε” ο προπονητής του Α.Ο. Διαβολιτσίου για τη νίκη – πρόκριση στη Ζάκυνθο.