Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2021 11:52

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΟ ΡΟΥΦ 1-3 (παρ.): Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΟ ΡΟΥΦ 1-3 (παρ.): Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι (φωτό)

Στη δεύτερη φάση σταμάτησε η πορεία του Α.Ο. Διαβολιτσίου στην παρθενική συμμετοχή της ιστορίας του στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς ο ΑΟΔ γνώρισε χθες την ήττα - αποκλεισμό με 3-1 από τον ΠΑΟ Ρουφ σε νοκ - άουτ ματς στο γήπεδο του Μελιγαλά.

Η μεσσηνιακή ομάδα έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, όπου ισοφάρισε στο 50' με τον Μουλιάτο το γκολ του Νιτσάκη στο 26' και είχε ακυρωθέν γκολ και ευκαιρίες για την ολική ανατροπή. Το 1-1 όμως παρέμεινε μέχρι το τέλος και όλα κρίθηκαν στην παράταση εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες δυνάμεις και πήραν τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Το πάλεψε με 13 παίκτες!

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αποστολή του ΑΟΔ υπήρχαν μόλις 13 παίκτες, μιας και οι απουσίες ήταν πολλές και σημαντικές, εξαιτίας δελτίων που δεν έχουν εκδοθεί και τραυματισμών.
Παρόλα αυτά η ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη έβγαλε πάθος και χαρακτήρα και δυσκόλεψε έναν αντίπαλο με σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ. Σημειωτέον πως ο ΠΑΟ Ρουφ στην α’ φάση του κυπέλλου είχε αποκλείσει εύκολα με σκορ 4-0 τον Παναιγιάλειο και έχει παίκτες με την ποιότητα του Μάντζιου, του Νατσιόπουλου και του Καλλέργη...
Ομως όλα αυτά δεν φάνηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όπου στο γήπεδο υπήρχε μόνο το Διαβολίτσι που πέτυχε μάλιστα δύο γκολ, όμως μέτρησε μόνο το ένα...
Συγκεκριμένα ο Καντούτσης στο 73’ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα από κόρνερ του Τσιγαρίδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε σαν επιθετικό φάουλ...
Μια ανεξήγητη απόφαση του ρέφερι από την Αργολίδα, αφού όπως φαίνεται και σε βίντεο δεν υπάρχει το παραμικρό φάουλ στη φάση...
Αν μετρούσε το γκολ του υψηλόσωμου αμυντικού τότε ήταν πολύ πιθανό ο ΑΟΔ να προκρινόταν στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Πως έπαιξε ο ΑΟΔ

Ο αγώνας διεξήχθη στο ουδέτερο γήπεδο του Μελιγαλά, μιας και το γήπεδο “Καπετάν Βασίλης” είναι ακατάλληλο προς χρήση, κάτι που έφερε αρκετές μουρμούρες και γκρίνιες από τους φίλους του ΑΟΔ.
Ο Μάρκος Στεφανίδης μην έχοντας πολλές επιλογές, παρέταξε τον Ισπανό Μαρτσέλο κάτω από τα γκολπόστ και η τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αποτελούνται από τους Βλάχο, Μπαλόπουλο, Καντούτση και Θώδη. Στον άξονα ήταν οι Στραβάκος, Πιτσιλής και Γκελγκέρια.
Ο Τσιγαρίδης έπαιζε αριστερό χαφ, δεξί ήταν ο Μουλιάτος και ο Πάγια ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Καλύτερος ο ΠΑΟ Ρουφ στο
πρώτο με Νατσιόπουλο, Μάντζιο...

Ο ΠΑΟ Ρουφ μπήκε καλύτερα στον αγώνα και μετά από πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο πήρε τα ηνία, με τον πρώην παίκτη της Καλαμάτας Αλέξανδρο Νατσιόπουλο και τους Αλεξίου και Καλλέργη στον άξονα να κάνουν πολλή δουλειά και τον Βαγγέλη Μάντζιο να αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση της Αθηναϊκής ομάδας.
Η πρώτη καλή στιγμή όμως ήταν στο 5’ για τους γηπεδούχους όταν μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Τσιγαρίδη, ο Γκελγκέρια αμαρκάριστος αιφνιδιάστηκε και η κεφαλιά του πέρασε άουτ.
Στο 12’ ο Νατσιόπουλος έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Εξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Πλουμάτος επιχείρησε τη σέντρα σουτ, με τον Μαρτσέλο να αποκρούει...
Η μπάλα έφτασε στον Νιτσάκη που πλάσαρε από κοντά, με τον τερματοφύλακα του ΑΟΔ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Το 0-1 στο 26’ με Νιτσάκη

Η υπεροχή του ΠΑΟ Ρουφ καρποφόρησε στο 26’ όταν ο Σαχσανίδης έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Νιτσάκης με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 0-1.
Μέχρι το ημίχρονο δεν σημειώθηκε άλλη σημαντική ευκαιρία, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν συντριπτική κατοχή της μπάλας και τους παίκτες του Διαβολιτσίου να αδυνατούν να περάσουν την μπάλα στην επίθεση.
Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο ΠΑΟ Ρουφ έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο τέρμα... Συγκεκριμένα στο 47’ ο Νατσιόπουλος έκανε το γέμισμα, ο Μάντζιος πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Βενάρδος πλάσαρε από κοντά, με τον Μαρτσέλο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Ισοφάριση στο 50’ με Μουλιάτο

Στο 50’ όμως ήρθε απρόσμενα η ισοφάριση από ένα τρανταχτό αμυντικό λάθος και το παιχνίδι άλλαξε εντελώς μορφή...
Ο γκολκίπερ Κουνάδης έκανε λάθος διώξιμο, ο Μουλιάτος κέρδισε την μπάλα και μπήκε από δεξιά και ενώ όλοι περίμεναν πως θα βγάλει σέντρα, αυτός από πολύ πλάγια θέση με ένα σκαφτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!
Δευτερόλεπτα πριν το γκολ, αποχώρησε τραυματίας ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Βαγγέλης Μάντζιος και αυτό έδωσε επιπλέον ώθηση στους γηπεδούχους...
Ετσι το Διαβολίτσι κυριάρχησε και άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τον Πιτσιλή να... οργιάζει στη μεσαία γραμμή, τον Μουλιάτο να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς και τον νεαρό Τσιγαρίδη να δείχνει φοβερή ωριμότητα για την ηλικία του και να έχει εξαιρετικές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις!
Δύο λεπτά μετά την ισοφάριση ο Πάγια είχε κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά από σέντρα του Μουλιάτου.
Στο δεύτερο μέρος ο Πάγια οπισθοχώρησε προς τον άξονα, με τον Γκελγκέρια να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης.
Στο 57’ ο ΠΑΟ Ρουφ απείλησε με τον Βενάρδο να βγάζει τη σέντρα και τον αμαρκάριστο Νιτσάκη να πλασάρει άουτ από πολύ κοντά.

Ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Καντούτση

Στο 70’ ο εκπληκτικός Πιτσιλής, που δεν σταμάτησε να τρέχει, έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε δεξιά τον Μουλιάτο...
Εκείνος βρήκε τον Γκελγκέρια που αντί να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, έδωσε στον Πάγια που έπιασε ένα αδύναμο σουτ και ο Κουνάδης μπλόκαρε.
Στο 73’ μετά από κόρνερ του Τσιγαρίδη στην καρδιά της μεγάλης περιοχής ο Καντούτσης με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ανεξήγητα ως επιθετικό φάουλ!
Οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΑΟΔ ήταν έντονες και απόλυτα δικαιολογημένες αφού στη φάση δεν υπάρχει το παραμικρό φάουλ ούτε από τον Καντούτση, ούτε από κάποιον άλλο παίκτη του Διαβολιτσίου!
Ενα ακυρωθέν γκολ που αν μετρούσε θα άλλαξε άρδην την μορφή της αναμέτρησης...

Απίστευτη διπλή ευκαιρία
με Τσιγαρίδη και Γκελγκέρια

Το μομέντουμ ήταν φανερά υπέρ της ομάδας του Μάρκου Στεφανίδη και στο 75’ χάθηκε απίστευτη διπλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ...
Ο Γκελγκέρια έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και έκοψε για τον Τσιγαρίδη που αφού απέφυγε με προσποίηση έναν αμυντικό, πλάσαρε από κοντά με τον Χατζηλάμπρο να διώχνει ακριβώς πάνω στη γραμμή... Η φάση δεν είχε τελειώσει με τον Τσιγαρίδη να στρώνει στον Γκελγκέρια που πλάσαρε,
όμως και πάλι οι αμυντικοί έδιωξαν λίγο πριν τη γραμμή!
Η τελευταία καλή στιγμή στην κανονική διάρκεια ήταν για την Αθηναϊκή ομάδα στο 83’ με τον Καλλέργη να σεντράρει και τον Αλεξίου να επιχειρεί σέντρα σουτ, όμως από κοντά ο Νούτσος δεν βρήκε στόχο.

“Καθάρισε” ο Νούτσος στην παράταση

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου εκεί φάνηκε πως οι φιλοξενούμενοι είχαν πιο πολλές δυνάμεις και σαφώς περισσότερες λύσεις από τον πάγκο.
Ετσι στο 103’ ο Οικονομόπουλος που προωθήθηκε από την άμυνα έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Νούτσος
και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-2.
Στο επόμενο λεπτό μετά από λάθος στην άμυνα, ο Καλλέργης έπιασε δυνατό σουτ όμως ο Μαρτσέλο του είπε “όχι”, αποκρούοντας σε κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης δεν άλλαξε κάτι, με τους παίκτες του Διαβολιτσίου να μην έχουν τις δυνάμεις να απειλήσουν και να φτάσουν εκ νέου στην ισοφάριση. Ετσι το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ... Στο 110’ ο Νατσιόπουλος μπήκε από αριστερά και έδωσε στον Φιλιμέγκα που γύρισε για τον Νούτσο και ο τελευταίος με δυνατό σουτ από κοντά έγραψε το τελικό 1-3,
όντας η “χρυσή” αλλαγή του Σταυριανού, μιας και είχε πάρει τη θέση του τραυματία Μάντζιου.
Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Παπαγεωργακόπουλος (Αργολίδας),
με κορυφαίο την ακύρωση του γκολ του Καντούτση. Βοηθοί ήταν οι Γκουριώτης και Τούμπας από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Πιτσιλής, Κρεμμύδας, Σαχσανίδης, Οικονομόπουλος, Χατζηλάμπρος και Καλλέργης.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Μάρκος Στεφανίδης): Μαρτσέλο, Βλάχος, Θώδης, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Στραβάκος (63’ Κρεμμύδας), Πιτσιλής, Γκελγκέρια (79’ Βέλλης), Μουλιάτος, Τσιγαρίδης, Πάγια.
ΠΑΟ ΡΟΥΦ (Ισίδωρος Σταυριανός): Κουνάδης, Σαχσανίδης, Πλουμάτος (78’ Φιλιμέγκας), Οικονομόπουλος, Χατζηλάμπρος, Αλεξίου, Νιτσάκης (72’ Σιμάκος), Νατσιόπουλος (112’ Αλεξανδρόπουλος), Μάντζιος (50’ λ.τρ. Νούτσος), Καλλέργης (112’ Ζελενίτσας), Βενάρδος.