Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2021 13:57

12 ξένοι στο ρόστερ της “Μαύρης Θύελλας”!

Γράφτηκε από τον
12 ξένοι στο ρόστερ της “Μαύρης Θύελλας”!

Πολυεθνική ομάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή Καλαμάτα από τις έως τώρα κινήσεις στελέχωσης του έμψυχου δυναμικού της.

Βέβαια και την προηγούμενη σεζόν διέθετε ξένους παίκτες στο δυναμικό της, όμως η παρέα των παικτών εκτός Ελλάδας μεγάλωσε καθώς φέτος θα υπάρχουν 12 ποδοσφαιριστές. Ετσι η ομάδα που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά και στο κύπελλο Ελλάδας τη προσεχή αγωνιστική σεζόν θα είναι διαφορετική σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Τη σεζόν 2020-2021 το δυναμικό της ομάδας αποτελούσαν 17 Ελληνες και 7 ξένοι παίκτες, τρεις Γάλλοι δύο Βραζιλιάνοι, ένα Σέρβος και ένας Ολλανδός. Τη φετινή χρονιά 2021-2022, οι Ελληνες ποδοσφαιριστές είναι συνολικά 15, αφού στους 9 που ανανέωσαν τη συνεργασία τους προστέθηκαν 6 που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της θερινής μεταγραφής περιόδου. Από εκεί και πέρα οι ξένοι είναι συνολικά 12. Οι περισσότεροι προέρχονται από χώρες της Ευρώπης και είναι 7, ενώ οι υπόλοιποι 5 παίκτες είναι από τη Βραζιλία.
Από το περσινό έμψυχο υλικό μέχρι στιγμής έχουν ανανεώσει 13 παίκτες και κατά τη θερινή μεταγραφική σεζόν αποκτήθηκαν 14 ποδοσφαιριστές. Σε ότι αφορά αυτούς που έφυγαν, παρελθόν για την Καλαμάτα αποτελούν 11 παίκτες.
Σύντομα θα ξεκαθαρίσει το κτίσιμο της ομάδας και ποιοι παίκτες θα βρίσκονται στη διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου, μιας και στις προπονήσεις συμμετέχει και ο 20χρονος αμυντικός (στόπερ) Σταύρος Μπούνας, που πέρσι έπαιζε στον Πάμισο (στο ξεκίνημα της προετοιμασίας συμμετείχε στις προπονήσεις του Α.Ο. Διαβολιτσίου) και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και κάποια άλλη μεταγραφή. Επίσης υπάρχει και ο 17χρονος επιθετικός Σάββας Μουζάκης, που στις 22 Ιουνίου υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά προπονείται με την ομάδα Κ19 της Καλαμάτας.

Το προπονητικό επιτελείο

Σε ότι αφορά το προπονητικό επιτελείο στον πάγκο της Καλαμάτας θα βρίσκεται για δεύτερη σερί αγωνιστική περίοδο ο Νίκος Αναστόπουλος. Οι συνεργάτες του είναι οι Γιάννης Μπελά (βοηθός προπονητή), Τάσος Γιαλούρης (προπονητής τερματοφυλάκων), Θανάσης Μουρτζιάπης (εργοφυσιολόγος), Γιώργος Πολυμενέας (γυμναστής), Κώστας Αθανασόπουλος (προπονητής αποκατάστασης).

Το πάρε δώσε

Το έμψυχο δυναμικό της Καλαμάτας με τους παίκτες που ανανέωσαν και αυτούς που αποκτήθηκαν έχει ως εξής:
ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ: Τζούνιορ Μπακαγιόκο, Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Καπούταγλης, Δημήτρης Ταΐρης, Βαγγέλης Καραχάλιος, Ράντι Μαβινγκά, Τιμόθεος Τσελεπίδης, Χαράλαμπος Παυλίδης, Θεόδωρος Καρούτης, Νίκος Αναστασόπουλος, Θανάσης Παπατόλιος, Μάρκο Μαρκόφσκι, Χέρμπερτ Φελίπε.
ΗΡΘΑΝ: Ρόχα Φερέιρα Τιάγκο (Νάνι), Αριστείδης Κόκκορης, Αντριάνο Σκεντεράι, Γιάννης Λουκίνας, Τόμας Κούσκ, Ματέους Αλβες, Ντάνι Λουπάνο, Ορέστης Αντεμάι, Μάρκος Μόσερ Πρέτο, Ανδρέας Τάτος, Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, Εζαιέλ Ασαμόα, Σίντνεϊ Ματέους, Βάλλισον Νεμ.

Οι αποχωρήσεις

Οπως προαναφέραμε από την Καλαμάτα έχουν αποχωρήσει συνολικά 11 ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Βασίλη Τριανταφυλλάκη, Βαγγέλη Αλεξόπουλο, Αλέξανδρο Γκαλίτσιο, Κωνσταντίνο Παναγιώτου, Ευάν Σαλίν, Μιχάλη Ζαχαρόπουλο, Αλέξανδρο Νατσιόπουλο, Νταούντ Μπουσμπίμπα, Κώστα Ηλιόπουλο, Ντα Σίλβα Μαρινάλντο (Σουμπίνιο), Φλόρενς Κέρι.