Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2021 14:43

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 4-0: Ξεκίνημα με άνετη νίκη σε γήπεδο “στολίδι”! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Νίκη με καλή εμφάνιση χθες για τον Πάμισο στο ανακαινισμένο γήπεδο της Μεσσήνης μπροστά σε 300 περίπου φίλους του...

Οι “πράσινοι” επέστρεψαν μετά από σχεδόν ένα χρόνο στην έδρα τους και επικράτησαν με το ευρύ 4-0 του Εθνικού Μελιγαλά και μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, δείχνοντας πως είναι φτιαγμένοι για να πρωταγωνιστήσουν.
Σκόρερ για την ομάδα του Παναγιώτη Μπιζίμη ήταν ο Αράπι στο πρώτο μέρος και οι Παπαδόπουλος, Χαραλαμπόπουλος και Ιμεράσι στο δεύτερο.
Από την άλλη ο Εθνικός υπέστη βαριά ήττα από έναν ανώτερο αντίπαλο, πληρώνοντας τα τρανταχτά κενά που είχε στην άμυνα, που επέτρεψαν στον Πάμισο εκτός από τα τέσσερα γκολ, να χάσει αρκετές ακόμη ευκαιρίες ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.
Πάντως η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου, που τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, δικαιούταν ένα γκολ, μιας και είχε δοκάρι με τον Μάραντο και 2-3 ακόμη καλές ευκαιρίες.

Γκολ με Αράπι στο 12’

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς... Ηταν το 12’ όταν ο Χαραλαμόπουλος βρήκε τον Αράπι μέσα στην περιοχή, αυτός έπαιξε το 1-2 με τον Τσουλάκο και έκανε το πλασέ με την μπάλα να χτυπά και στα δοκάρια... Ο Αράπι όμως πήρε το... ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε με πλασέ το 1-0.

Ευκαιρίες και δοκάρι ο Εθνικός

Ο Εθνικό παρά την ψυχρολουσία δεν κλείστηκε και με τους Γεωργατσέλη και Σαραντόπουλο να κάνουν καλή δουλειά στο κέντρο, βγήκε μπροστά και απείλησε. Στο 20’ το σουτ του Μάραντου έβγαλε σε κόρνερ ο Οικονομόπουλος.
Νέο καλό σουτ στο 40’ με τον Σαραντόπουλο για τους φιλοξενούμενους, απέκρουσε δύσκολα ο Οικονομόπουλος.
Στο δεύτερο μέρος η πρώτη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τον Εθνικό στο 52’ και μάλιστα κλασική...
Μετά από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο των αμυντικών, ο Μάραντος έπιασε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι!

Κυρίαρχοι μετά το 54’ οι γηπεδούχοι

Αφού δεν έγινε το 1-1 σε εκείνη τη φάση, ο Πάμισος μέσα σε τρία λεπτά πέτυχε δύο γκολ και καθάρισε το παιχνίδι!
Στο 54’ ο Χαραλαμπόπουλος με μπαλιά τρύπα βρήκε τον Παπαδόπουλο και εκείνος από πλάγια θέση με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0.
Το τρίτο γκολ ήταν εξίσου όμορφο τόσο σε δημιουργία, όσο και σε εκτέλεση...
Ο Τσουλάκος έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Χαραλαμπόπουλος πήδηξε ψηλότερα από όλους και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 3-0.
Ο Εθνικός προσπάθησε να μειώσει στο 58’ όμως το σουτ του Νινιού έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Κατσιβαρδέας!
Μετά την μία ώρα αγώνα οι φιλοξενούμενοι παρέδωσαν τα όπλα, όντας αρκετά κουρασμένοι και ο Πάμισος έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο.

Στο 67’ το σουτ του Χαραλαμπόπουλου δεν βρήκε για λίγο στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι Παπαδόπουλος, Τσουλάκος και Κανανάι άλλαξαν ωραία την μπάλα, με τον τελευταίο να πλασάρει και τον Παπανικολό να διώχνει με τα πόδια.
Στο 82’ ο Κανανάι βρήκε με ωραία πάσα στην περιοχή τον Ιμεράσι, που είχε περάσει δύο μόλις λεπτά στο ματς, και εκείνος με σουτ έκανε το 4-0.
Οι νησιώτες θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, αρχικά στο 84’ όταν ο Κουλόπουλος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Παπανικολό και στο 90’ με τον Ιμεράσι να δίνει στον κορυφαίο του αγώνα Διονύση Παπαδόπουλο που πλάσαρε, όμως και πάλι ο Παπανικολός είπε “όχι”.
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο ρέφερι Πλακογιάννης και οι βοηθοί του Σταυρόπουλος και Γεωργαντάς.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Σεντεμέντες, Μωράκης (58’ Μπορχάν), Φιλόπουλος, Σίνος (85’ Λυμπερόπουλος), Τσουλάκος (80’ Κουλόπουλος), Παπαδόπουλος, Ντίσα (80’ Ιμεράσι), Χαραλαμπόπουλος, Αράπι (58’ Κανανάι), Κατσιβαρδέας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Παπανικολός, Βόρφι, Μάραντος, Παπαγεωργίου, Σαραντόπουλος, Μακρής (65’ Κλεφτόγιαννης), Νινιός (80’ Ρουμελιώτης), Αλντέσκου, Γεωργατσέλης (74’ Βλαχόπουλος), Κανελλόπουλος, Λάγιος.

* Πανέμορφο το ανακαινισμένο γήπεδο της Μεσσήνης που παραδόθηκε προς χρήση από το δήμο Μεσσήνης πριν λίγο καιρό. Ο χλοοτάπητας είναι καινούργιος και σε εξαιρετική κατάσταση, δημιουργήθηκαν κουλουάρ στίβου, βάφτηκαν οι κερκίδες και τοποθετήθηκαν νέοι πάγκοι.
* Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν τη σέντρα στη μνήμη δύο Μεσσήνιων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του Παμίσου και “έφυγαν” τόσο νωρίς από κοντά μας... Ο λόγος για τους Κώστα Αργυρόπουλο και Φώτη Γεωργιόπουλο.