Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2021 17:09

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κ19 – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 3-1: Πρόκριση με καλό ποδόσφαιρο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο η ομάδα Κ19 της Καλαμάτας κέρδισε χθες στο “Π. Μπαχράμης” με 3-1 το Νέο Αρι και πήρε την πρόκριση για τους “16” του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Οι νεαροί αθλητές έβγαλαν αρκετά καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο, χαρακτηριστική είναι η φάση του 3ου γκολ, που ξεκίνησε από ωραίο συνδυασμό από το κέντρο του γηπέδου, των νεαρών παικτών και με υπομονή στο παιχνίδι τους κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση. Το ότι δέχτηκαν την ισοφάριση στην εκπνοή σχεδόν του α’ μέρους δεν στάθηκε ικανό για να τους εμποδίσει ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα
Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Τσιφτσή, όμως στα στα τελευταία λεπτά φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητική και λίγο πριν ο διαιτητής στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε πέναλτι. Στο β’ ημίχρονο δεν είχαν ανάλογη εικόνα με αυτή του πρώτου μέρους, έπαιξε ρόλο και η κούραση και δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί.

Φάσεις - γκολ

Στο 15’ σέντρα του Σάλα στο πίσω δοκάρι για τον Γκότση που ήταν αμαρκάριστος, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ στην κίνηση όπως η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βασιλόπουλου. Στο 24’ ο Μούζος έκανε το ξαφνικό διαγώνιο σουτ σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και η μπάλα έφυγε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 28’ κόρνερ του Σκαλιώτη στο πίσω δοκάρι, πετάχτηκε ο Κουλουμπός και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα από την συμβολή των δοκαριών. Στο 33’ προσπάθεια του Μούζου υπό την πίεση του Λάσκαρη, έκανε το σουτ πάνω στην αγκαλιά του Βασιλόπουλου. Στο 37’ μακρινό φάουλ του Σκαλιώτη στην περιοχή ο Μωράκης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά κατάφερε να μπλοκάρει ο Τσιφτσής. Ενα λεπτό μετά σέντρα του Γκότση για τον Μουζάκη αυτός με συρτό διαγώνιο σουτ πρόλαβε την έξοδο του Βασιλόπουλου και πέτυχε το 1-0. Στο 41’ ο Μούζος με διαγώνιο σουτ σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 44’ ο Παπαγεωργακόπουλος στην προσπάθειά του να πάρει την μπάλα από τον Μιράι, άθελα του, τον έριξε στο έδαφος και ο διαιτητής Καυκάς σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ο Κωνσταντόπουλος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 48’ από σουτ του Παπαγεωργακοπούλου η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι. Στο 52’ Μούζος με απευθείας κόρνερ προσπάθησε να σκοράρει όμως ο Βασιλόπουλος απέκρουσε σωτήρια με το ένα χέρι διώχνοντας την μπάλα πλάγια. Στο 56’ πάσα του Δρούγα στον Γκότση αυτός άφησε την μπάλα στον Μούζο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους κάνοντας το 2-1. Στο 57’ ατομική προσπάθεια του Γκότση, ο οποίος από τα πλάγια μπήκε στην περιοχή και σούταρε για να φύγει η μπάλα άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 74’ μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών της Καλαμάτας, που ξεκίνησε από το χώρο του κέντρου του γηπέδου ο Δρούγας μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Μουζάκη και αυτός με πλασέ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα και σημείωσε το 3-1.
Αλλες ευκαιρίες για γκολ είχαν οι Στυλιανόπουλος (13’ κεφαλιά), Σκαλιώτης (20’ σουτ), Σάλα (42’) και Γιαννόπουλος (89’ σουτ).
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καυκάς που είχε βοηθούς διαιτητές τον τσοπάνη τους Τσοπανάκη, Γαϊτάνη.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κ19: Τσίφτσης, Παπαγεωργακόπουλος, Σάλα, Γουρνάς, Στυλιανόπουλος (66’ Λούτα), Γιαννόπουλος, Δρούγας, Δικαιουλάκος (79’ Ρούπας), Μουζάκης, Γκότσης, Μούζος (82’ Σκοπέτος).
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ: Βασιλόπουλος, Λάσκαρης (77’ Βουρλάκος), Κατσιμαγκλής, Κυριακούλης, Μωράκης, Κωνσταντόπουλος (66’ Αναστασόπουλος), Σκαλιώτης, Κουλουμπός, Μπούνας (66’ Σπηλιώτης), Μαράι, Κυριόπουλος (60’Κουνάδης).