Δευτέρα, 15 Νοέμβριος 2021 16:20

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 2-1: “Πράσινο” με ανατροπή το Νησιώτικο ντέρμπι (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ο Πάμισος ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο Νησιώτικο ντέρμπι της Α’ τοπικής απέναντι στον Ολυμπιακό Ανάληψης...

Οι “πράσινοι” πήραν μια σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στο συντοπίτη και μάλιστα με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο!
Ετσι διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση της Α’ τοπικής μαζί με τον Πανθουριακό και επανήλθαν στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία της περασμένης εβδομάδας.
Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του, κάτι που φάνηκε από τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες...

Πολύς κόσμος στις εξέδρες

Εξακόσιοι και πλέον θεατές και των δύο ομάδων (στην πλειοψηφία τους φίλοι του Παμίσου) έδωσαν το “παρών” στο γήπεδο – στολίδι της Μεσσήνης και παρακολούθησαν ένα αμφίρροπο παιχνίδι, που είχε σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!
Ο Ολυμπιακός Ανάληψης όρθωσε ανάστημα απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο και ηττήθηκε στα σημεία.
Μάλιστα προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με ένα υπέροχο γκολ του Σπυρόπουλου, όμως οι γηπεδούχοι έφεραν γρήγορα το ματς στα ίσια με το ξεκίνημα του β’ μέρους.
Η αποβολή του Σπυρόπουλου στο 68’ έδωσε σαφές προβάδισμα στον Πάμισο, ο οποίος βρήκε το νικητήριο γκολ με τον Σεντεμέντε έξι λεπτά αργότερα.

Φλύαρη υπεροχή ο Πάμισος

Η ομάδα του Μιχάλη Γεωργιόπουλου πήρε την κυκλοφορία της μπάλας από το ξεκίνημα, με τον Ολυμπιακό Ανάληψης να επιλέγει να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να επιδιώκει να χτυπήσει στην κόντρα.
Στο 9’ από κάθετη πάσα του Τσουλάκου, η μπάλα κατέληξε στον Αριστομενόπουλο που σούταρε με τον Κατσίποδα να αποκρούει και τον Καλογερόπουλο να τη διώχνει λίγο πριν τη γραμμή.
Στο 20’ ο Αριστομενόπουλος έδωσε στον Μωράκη που βρήκε με κάθετη πάσα τον Κουλόπουλο, ο οποίος επιχείρησε το γυριστό σουτ, όμως ο Κακογιάννης έβαλε έγκαιρα την κόντρα.

Το 0-1 με φοβερό γκολ
ο Σπυρόπουλος στο 40’

Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή έψαχνε μια αντεπίθεση ή ένα λάθος στην άμυνα για να απειλήσει και τελικά το βρήκε στο 40’...

Ο Κατσιβαρδέας δεν έδιωξε γρήγορα, ο Σπυρόπουλος του πήρε την μπάλα και με φοβερό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε στο δεξί παραθυράκι για το 0-1. Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από τους φίλους της Ανάληψης!
Ο Πάμισος είχε καλή στιγμή για να ισοφαρίσει στο 45’ με το σουτ του Τσουλάκου μετά από πάσα του Αριστομενόπουλου να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ισοφάριση με Κουλόπουλο στο 49’

Οι “πράσινοι” μπήκαν δυνατά στο β’ μέρος και ευτύχησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης πολύ γρήγορα... Ηταν το 49’ όταν μετά από γέμισμα του Σεντεμέντε η μπάλα έφτασε στον Τσουλάκο που με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το δεξί δοκάρι, ενώ ο Κουλόπουλος έκανε την προβολή στην επαναφορά με τον Κατσίποδα να διώχνει σωτήρια λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή...
Ομως η μπάλα δεν απομακρύνθηκε με τον Παπαδόπουλο από δεξιά να βγάζει τη σέντρα και τον Κουλόπουλο από την καρδιά της περιοχής να κάνει με πλασέ το 1-1.
Λίγο μετά από μια ώρα παιχνιδιού ο Μιχάλης Γεωργιόπουλος ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας στο ματς του Ιμεράσι και Μπορχάν και βγάζοντας τους Μωράκη και Κουλόπουλο. Συνάμα έγιναν και εσωτερικές αλλαγές με τον Χαραλαμπόπουλο να ανεβαίνει από αριστερό μπακ και να γίνεται εξτρέμ και τον Τσουλάκο να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης. Επιπλέον ο Κατσιβαρδέας από σέντερ μπακ έγινε αριστερό μπακ και ο Ιμεράσι πήρε τη θέση του δίπλα από τον Σεντεμέντε.

Με 10 παίκτες η
Ανάληψη από το 68’

Οι αλλαγές αυτές βοήθησαν τον Πάμισο να λειτουργήσει καλύτερα, όμως σαφώς η φάση που έγειρε την πλάστιγγα έγινε στο 68’...
Ο Ντίσα έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σπυρόπουλο να τον μαρκάρει από πίσω στο χώρο του κέντρου και να του κάνει φάουλ για να τον σταματήσει...
Ο κ. Αλεξέας έδειξε απευθείας κόκκινη στον μέσο του “ερυθρόλευκων”, ενεργώντας με το γράμμα του νόμου και προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού Ανάληψης, που υποστήριξαν πως εξάντλησε την αυστηρότητα του, θεωρώντας πως το μαρκάρισμα ήταν για κίτρινη κάρτα.
Ο Πάμισος εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και δύο λεπτά αργότερα απείλησε με τον Αριστομενόπουλο να βγάζει τη σέντρα και τον Τσουλάκο να πλασάρει ψηλά άουτ πιεζόμενος από ευνοϊκή θέση.

Με κεφαλιά του Σεντεμέντε στο 74’ το 2-1

Η ανατροπή για τον Πάμισο ήρθε από μια στατική φάση στο 74’...
Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Σεντεμέντες πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!
Ο Ολυπιακός Ανάληψης με παίκτη λιγότερο ήταν δύσκολο να βγάλει αντίδραση, όμως στο τελευταίο 10λεπτο πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και είχε ένα καλό σουτ του Σαραντόπουλου στο 83’ που έφυγε λίγο άουτ.
Ο Πάμισος έχασε μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ στο 91’ όταν ύστερα από γέμισμα και λάθος έξοδο του Κατσίποδα, ο Παπαδόπουλος τροφοδότησε τον Χαραλαμπόπουλο που με τον Κατσίποδα εκτός θέσης, έκανε το σουτ όμως ο Δημητρακόπουλος απομάκρυνε με τάκλιν.
Διαιτητής ήταν ο Αλεξέας και βοηθοί οι Αράπης και Γεωργαντάς.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Κατσιβαρδέας (87’ Κανανάι), Σεντεμέντες, Ντίσα, Μωράκης (62’ Ιμεράσι), Τσουλάκος (85’ Σίνος), Παπαδόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Δεμπεγιώτης (70’ Αράπι), Αριστομενόπουλος, Κουλόπουλος (62’ Μπορχάν).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας, Δημητρίου, Δημητρακόπουλος, Κακογιάννης, Τσώνης, Σπυρόπουλος, Παπαβασιλόπουλος (80’ Παπανδρέου), Λιόλιος, Γ. Καλογερόπουλος (87’ Αργάνης), Σαραντόπουλος, Παπαθεοδώρου.