Δευτέρα, 15 Νοέμβριος 2021 19:30

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΑΕ ΜΑΝΗΣ 1-4: Εντυπωσιακό διπλό με ανατροπή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με ανατροπή στο σκορ, η Α.Ε. Μάνης πέρασε νικηφόρα το Σάββατο από το “Π. Γεωργανάς” κερδίζοντας τη Σπερχογεία με 4-1.

Οι νικητές είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι, όμως παρά την υπεροχή τους στο α’ 45λεπτο, δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν και κόντρα στην ροή του αγώνα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0. Στο β’ ημίχρονο συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, όμως στο τελευταίο μισάωρο κατόρθωσαν να μετουσιώσουν σε γκολ κάποιες από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και να φτάσουν στην 3η συνεχόμενη νίκη τους.
Από την άλλη η Σπερχογεία που παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους και προσπάθησε με αντεπιθέσεις ή κάποιο λάθος των αντιπάλων να απειλήσει την εστία του Σταθά. Ενα τέτοιο λάθος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Π. Κακαλέτρης στο 26’ και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Το έκανε όμως δύο λεπτά μετά ο Μαστρόκαλος με ωραίο σε εκτέλεση σουτ. Από εκεί και μετά προσπάθησε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα, κλείνοντας όσο μπορούσε τους χώρους, ώστε οι παίκτες της Α.Ε.Μ. να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους για να τους απειλήσουν. Ομως η φιλοξενούμενη ομάδα που διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες άσκησε μεγάλη πίεση, όπως και στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε τελικά να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Το κατάφερε όχι μόνο μία φορά αλλά τέσσερις και με ανατροπή στο σκορ πρόσθεσε άλλους τρεις πόντους στο ενεργητικό της.

Η Σπερχογεία με την προχθεσινή αναμέτρηση, έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα αφού αντιμετώπισε ομάδες που διαθέτουν στο δυναμικό τους έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους. Τα επόμενα τρία παιχνίδια είναι με αντιπάλους με την ίδια σχεδόν δυναμική και εκεί θα επιδιώξει να πάρει βαθμούς που θα της επιτρέψουν να έχει καλύτερη συνέχεια και να διεκδικήσει το δύσκολο στόχο που είναι η παραμονή της στην κατηγορία.
Δύο φάσεις, μια για κάθε ομάδα, ήταν που προκάλεσαν διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή. Η πρώτη ήταν για γκολ της ΑΕ Μάνης, που δεν μέτρησε. Συγκεκριμένα στο 34’ μετά από σέντρα του Γεωργίκου ο Χελάς με φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Η δεύτερη για πέναλτι που δεν δόθηκε στη Σπερχογεία. Στο 71’ ο Μαστρόκαλος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Πουλάκου. Ο διαιτητής Παπακωνσταντίνου, που ήταν κοντά στη φάση έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό των “ταύρων” για θέατρο.

Φάσεις - γκολ

Στο 7’ μετά από κόρνερ του Αλεξανδρόπουλου στο β’ δοκάρι ο Μπέρμπερη έκανε την καρφωτή κεφαλιά για να αποκρούσει ο Κ. Κακαλέτρης με τις γροθιές γλιτώνοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Ενα λεπτό μετά από κόρνερ του Αλεξανδρόπουλου ο Μουστάκας από το ύψος του πέναλτι σχεδόν έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 12’ ο Αλεξανδρόπουλος με φάουλ έξω από την περιοχή θέλησε να σκοράρει, όμως ο Κ. Κακαλέτρης έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 18’ ο Μουστάκας από καλή θέση σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Κ. Κακαλέτρης που έπεσε στη δεξιά του γωνία. Στο 26’ ο Αλεξανδρόπουλος με λάθος κοντρόλ τροφοδότησε τον Π. Κακαλέτρη, αυτός υπό πίεση αμυντικών μπήκε στην περιοχή σούταρε διαγώνια, όμως ο Σταθάς που είχε κλείσει τη γωνία του βρήκε την μπάλα με τα χέρια στέλνοντας την κόρνερ, όμως ο διαιτητής Παπακωνσταντίνου, έδειξε άουτ. Στο επόμενο λεπτό, ο Μουστάκας βγήκε τετ-α-τετ με τον Κ. Κακαλέτρη σούταρε συρτά, όμως ο αντίπαλος του απέκρουσε και γλίτωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ.

Στο 28’ ο Μαστρόκαλος με διαγώνιο σουτ σχεδόν από τη γωνία της περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό “Γ” της εστίας του Σταθά και “έγραψε” το 1-0. Στο 39’ ο Χελάς έκανε τη συρτή σέντρα για τον Μπέρμπερη, αυτός δεν βρήκε χώρο για το σουτ και πάσαρε στον Τζανετέα, που έκανε δυνατό σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα άουτ, ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 45’ συρτό σουτ του Αλεξανδρόπουλου σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής ο Κ. Κακαλέτρης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Στο 62’ ο Κλουβάτος με φάουλ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ο Κλουβάτος και πάλι με φάουλ, συρτό αυτή τη φορά, προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Κ. Κακαλέτρης που έπεσε στη δεξιά του γωνία απέκρουσε σωτήρια με τις γροθιές διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 67’ μετά από διώξιμο της μπάλας από τον Κ. Κακαλέτρη, αποδέκτης έγινε ο Πουλάκος που σούταρε αμέσως η μπάλα έφτασε στον Τζανετέα, ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Στο 73’ ο Χατζηπαναγιώτης ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε το σουτ (σχεδόν από το ημικύκλιο) και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία και πέτυχε το 1-2. Στο 75’ σε σέντρα στην περιοχή ο Χελάς απέφυγε έναν αντίπαλο του και σούταρε διαγώνια στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 78’ σουτ του Μάτση από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Σταθά που μπλόκαρε. Στο 84’ σε σέντρα στην περιοχή ο Φετάχου απέφυγε έναν αμυντικό και έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως γλίστρησε και δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 88’ ο Δουρούμης εκτέλεσε κόρνερ στο α’ δοκάρι για τον Χελά, ο οποίος πρόλαβε τους αμυντικούς και με διαγώνια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας έτσι το 1-3. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στο 92’ ο Τζανετέας με σουτ μέσα από την περιοχή αξιοποιώντας τη διαγώνια πάσα (γύρισμα) του Φετάχου.

Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Παπακωνσταντίνου με βοηθούς διαιτητές τους Χ. Μπουρίκα και Γαϊτάνη.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Κ. Κακαλέτρης, Τζεφερεμιναίος, Αθ. Κακαλέτρης, Μάτσι, Λένα, Δημητρίου, Γουδέλης, Μαστρόκαλος (90’ Καστόρας), Π. Κακαλέτρης, Σώκαλης, Τσιμπούρης (79’ Κατσάρας).
ΑΕ ΜΑΝΗΣ: Σταθάς, Δουρούμης, Γεωργίκος (55’ λ.τρ. Πουλάκος), Γιαννής, Κλουβάτος, Τζανετέας, Μουστάκας (89’ Αναστασίου), Μπέρμπερη (55’ Χατζηπαναγιώτης), Κοντός (65’ Φετάχου), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς.