Τετάρτη, 17 Νοέμβριος 2021 10:44

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ντέρμπι σήμερα στα Φιλιατρά μεταξύ Εράνης και ΑΟΔ

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ντέρμπι σήμερα στα Φιλιατρά μεταξύ Εράνης και ΑΟΔ

 

Μετά από δύο αναβολές θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα (2.30 μ.μ) ο αγώνας κυπέλλου μεταξύ της Εράνης και του Α.Ο. Διαβολιτσίου στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών.

Πρόκειται για το τελευταίο ζευγάρι και πιο δυνατό από το οποίο θα βγει το τελευταίο εισιτήριο για τις 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στο θεσμό, μιας και ήδη έχουν γίνει γνωστές οι 15.
Η αναμέτρηση είναι νοκ άουτ, κάτι που σημαίνει πως αν υπάρξει ισοπαλία μετά το 90λεπτο, θα ακολουθήσει παράταση και ενδεχομένως πέναλτι.
Φαβορί λόγω διαφοράς κατηγορίας είναι η ομάδα του Διαβολιτσίου που διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ, όμως από τη μεριά της η Εράνη έχει δείξει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα πως διαθέτει δυνατή ομάδα και στην έδρα της μπορεί να λυγίσει και αντίπαλο από ανώτερη κατηγορία. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την πολυνίκη του θεσμού και μια ομάδα με “βαριά” φανέλα.

Μάχη για πρόκριση από τους “πράσινους”

Οι “πράσινοι” προέρχονται από τη νίκη με 3-0 επί της Μεθώνης, σε ένα ματς που πραγματοποίησαν την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση.
Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου στοχεύει πρωτίστως στο πρωτάθλημα, όμως επ’ ουδενί δεν θα αδιαφορήσει για το κύπελλο και θα τα δώσει όλα για τη νίκη – πρόκριση.
Στα αγωνιστικά πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί ο Τσόπελας λόγω μιας υποχρέωσης που έχει και αυτή είναι μια σημαντική απουσία. Ακόμη θα λείψει ο στρατευμένος Γκότσης και ο Κόλλιας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Υψηλές βλέψεις στο κύπελλο ο ΑΟΔ

Από την άλλη το Διαβολίτσι δεν είχε επίσημο αγώνα την περασμένη Κυριακή και έτσι έδωσε φιλικό με την Καλαμάτα (ήττα 4-1).
Η προετοιμασία του ΑΟΔ ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με προπόνηση στο γήπεδο των Σφαγείων, με τον Μάρκο Στεφανίδη να μην υπολογίζει στον εδώ και καιρό τραυματία Γκελγκέρια, ενώ ακόμη δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του Μιχαλόπουλου.
Επίσης αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μπαλόπουλου και Πάγια.
Στόχος του Διαβολιτσίου είναι σαφώς η πρόκριση, μιας και οι βλέψεις στο θεσμό του κυπέλλου είναι υψηλές.
Ομως το παιχνίδι χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα, κάτι που επισημαίνει στους παίκτες του ο κ. Στεφανίδης.
Να τονίσουμε ακόμη πως το εξ’ αναβολής ματς του ΑΟΔ, για τον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής, με τον Παναγιάλειο στο Αίγιο ορίστηκε για την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.
Το σημερινό ματς κυπέλλου θα διαιτητεύσει ο Καρβούνης, με βοηθούς τους Τσοπανάκη και Κουρτέση.