Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 14:30

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Στα χνάρια του πατέρα του ο Νίκος Σκόρδος! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Στα χνάρια του πατέρα του ο Νίκος Σκόρδος! (φωτό)

Τα πρώτα του βήματα στο χώρο της διαιτησίας έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες ο Νίκος Σκόρδος.

Ο 16χρονος, έχει οριστεί βοηθός διαιτητής σε τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β’ τοπικής από τις αρχές Νοέμβρη έως σήμερα. Με την παρουσία του σε αυτά τα παιχνίδια έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Είναι σοβαρός, έχει καλή συνεργασία με τους συναδέλφους του και προσπαθεί να παίρνει σωστές αποφάσεις. Δείχνει να κάνει σωστά βήματα, αν και είναι στο ξεκίνημα και αν συνεχίσει μπορεί να έχει μέλλον στη διαιτησία. Επίσης ο νεαρός δείχνει με την απόδοση του να κερδίζει την εμπιστοσύνη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ. Είναι μικρός σε ηλικία αλλά με διάθεση να μάθει πράγματα, να βελτιωθεί και σιγά – σιγά να προχωρήσει και να σταθεί στο χώρο της διαιτησίας.
Είναι μαθητής της πρώτης Λυκείου και προσπαθεί να συνδυάσει το διάβασμα και τις σχολικές του υποχρεώσεις με τη διαιτησία.
Στην περίπτωση του ταιριάζει, αυτό που συνηθίζεται και λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις ότι το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά.

Αυτό γιατί ο Νίκος Σκόρδος είναι γιος του διαιτητή Ηλία Σκόρδου, που τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει – με την οικογένεια του - στον τόπο καταγωγής του (Μεσσηνιακή Μάνη), λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και τα Σαββατοκύριακα αγωνίζεται στα παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων είτε ως διαιτητής, είτε ως βοηθός ανάλογα με τους ορισμούς της Επιτροπής Διαιτησίας.
Την περασμένη Κυριακή, πατέρας και γιος έπαιξαν μαζί στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ τοπικής μεταξύ της Ερασιτεχνικής ομάδα της Καλαμάτας και του Παναθηναϊκού.
Ο Νίκος Σκόρδος έχει παίξει ακόμη βοηθός στα παιχνίδια Ολυμπιακός Διαβολιτσίου – Ερμής στις 6 Νοεμβρίου (ματς της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου) και Ολυμπιακός Διαβολιτσίου – Θύελλα Μερόπης στις 13 Νοεμβρίου (ματς της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου).