Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 15:14

ΣΚΑΚΙ: Στην Καλαμάτα το φάιναλ φορ του Κυπέλλου της Περιφέρειας

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Στην Καλαμάτα το φάιναλ φορ του Κυπέλλου της Περιφέρειας

Στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Φαραί Παλλάς, θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο το φάιναλ φορ σκακιού για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το τρόπαιο θα διεκδικήσουν ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας, ο Ομιλος Σκακιστών Καλαμάτας, ο Σ.Ο. Φιλιατρών και ο Α.Ο. Κρανιδίου.
Στους ημιτελικούς (Σάββατο, 5 μ.μ.) θα αναμετρηθούν ο ΝΟΚ με τον Σ.Ο. Φιλιατρών και ο ΟΣΚ με τον Α.Ο. Κρανιδίου.
Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή στις 11 το πρωί και ο νικητής θα ανακηρυχθεί Κυπελλούχος ΕΣΣΠΕΠ 2021.
Το φάιναλ φορ, συνδιοργανώνουν η Π.Ε. Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας, η ΕΣΣΠΕΠ, και το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Διευθύντρια αγώνων είναι η Έφορος του Σκακιστικού Τμήματος Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα και επικεφαλής διαιτησίας η Γραμματέας της ΕΣΣΠΕΠ, διαιτητής Μαρία Ρομπάκη.
Κατά την διεξαγωγή των αγώνων του θα τηρηθεί το αγωνιστικό υγειονομικό πρωτόκολλο όπως ορίζει η Γ.Γ.Α.
Να σημειωθεί ότι το 39ο Ομαδικό Πανελλήνιο Κύπελλο 2021 διεξάγεται σε 8 φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τα περιφερειακά κύπελλα, η δεύτερη τα μπαράζ ενώσεων με συμμετοχή των 16 ομάδων που θα προκριθούν και η Τρίτη την τελική φάση (Final 8) όπου όλοι οι αγώνες γίνονται με σύστημα νοκ άουτ.
Στο μεταξύ, ο ΝΟΚ με ανακοίνωση του γνωστοποίησε την αναβολή του πρωταθλήματος “Τάκης Ρουμπέας” λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid και των νέων μέτρων. Το πρωτάθλημα
θα διεξαχθεί υπό κατάλληλες συνθήκες.