Δευτέρα, 22 Νοέμβριος 2021 16:14

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΕΡΑΝΗ 4-3: Με χατ τρικ Λυμπερόπουλου πήρε το σούπερ ντέρμπι και έπιασε κορυφή! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΕΡΑΝΗ 4-3: Με χατ τρικ Λυμπερόπουλου πήρε το σούπερ ντέρμπι και έπιασε κορυφή! (φωτό)

Το ματς της... χρονιάς έγινε χθες στους Γαργαλιάνους με τον Τέλλο Αγρα να παίρνει το Τριφυλιακό ντέρμπι με την Εράνη με σκορ 4-3 και να βάφει... κόκκινη την κορυφή του α’ ομίλου της Α’ τοπικής!

Ενα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου που αποζημίωσε και με το παραπάνω τους 300 θεατές που το παρακολούθησαν, φίλους και των δύο ομάδων.
Οι “ερυθρόλευκοι” έχοντας σε φοβερή μέρα τον Κώστα Λυμπερόπουλο που πέτυχε χατ τρικ πήραν δίκαια τη νίκη απέναντι στην μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Εράνη, που προερχόταν από την εντυπωσιακή νίκη – πρόκριση επί του Διαβολιτσίου στο κύπελλο!

Μόνος πρώτος ο Αγρας
μετά από 7 αγωνιστικές

Ετσι η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία μετά από 7 αγωνιστικές, όντας στο +2 από την Εράνη και στο +4 από την Κυπαρισσία!
Και όλα αυτά από μια ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν με μικρό μπάτζετ και στόχο την άνετη παραμονή και έχει βαλθεί να κάνει πρωταθλητισμό!
Το χθεσινό ντέρμπι ήταν αντάξιο της ιστορίας και του ονόματος των δύο ομάδων και τα είχε στην κυριολεξία όλα! Επτά γκολ, δοκάρι, ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, ένταση, πάθος, εναλλαγές στο σκορ και πολύ κόσμο στην εξέδρα.

Προβάδισμα με “Λύμπε”,
απάντηση με Α. Γεωργιόπουλο

Οι γηπεδούχοι έχοντας την συμπαράσταση των φιλάθλων τους μπήκαν πιο ορεξάτοι στο ματς και απείλησαν πρώτοι στο 15’ με την σέντρα του Τσόπελα και την αδύναμη προβολή του Λυμπερόπουλου που μπλόκαρε ο Αλεξανδρόπουλος.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο δραστήριος Τ. Τσόπελας σέντραρε και ο Μπακάκης έπιασε το μονοκόμματο σουτ που έφυγε ψηλά άουτ.
Η Εράνη απάντησε στις ευκαιρίες στο 26’ όταν ο Μπάρκας ελίχθηκε στην περιοχή και σούταρε με τον Λαμπίρη να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 27’ ο Μπολούν πήρε μέτρα στο γήπεδο και έπιασε ένα σουτ, με τον Αλεξανδρόπουλο να διώχνει ασταθώς... Ο Κ. Λυμπερόπουλος ήταν στην κατάλληλη θέση και αφού έκανε το κοντρόλ με πλασέ έγραψε το 1-0.

Η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου είχε πολύ καλή στιγμή στο 32’ όταν ο Α. Γεωργιόπουλος έβγαλε από δεξιά τη σέντρα και ο Μπάρκας έκανε το πλασέ στην κίνηση, όμως ο Λαμπίρης του είπε “όχι”.
Ομως στο 34’ ύστερα από τραγικό λάθος στην άμυνα του Αγρα, ο Αγγελος Γεωργιόπουλος έκλεψε την μπάλα, προχώρησε, βγήκε τετ α τετ και με πλασέ στην αριστερή γωνία έκανε το 1-1.
Η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα ήταν πολύ επικίνδυνη στην επίθεση, εκμεταλλευόμενη και την όχι καλή χημεία που υπήρχε στην άμυνα της Εράνης... Στο 36’ ύστερα από βαθιά μπαλιά ο Κ. Λυμπερόπουλος κέρδισε τη μονομαχία από τον Λεβεντάκη και έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι!

Με πέναλτι το 1-2
ο Χρονόπουλος στο 62’

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έγινε ακόμη πιο γρήγορος, με τις δύο ομάδες να μην συμβιβάζονται με την ισοπαλία και να παίζουν ανοιχτά για τη νίκη.
Στο 51’ ο Πέππας μετά από ατομική ενέργεια, έπιασε ένα αδύναμο σουτ που μπλόκαρε ο Λαμπίρης, με τον Αγρα να έχει ευκαιρία στο 53’ όταν ο
Τ. Τσόπελας έδωσε στον Μπακάκη που έπιασε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Αλεξανδρόπουλος μπλόκαρε. Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 56’ με τον Μπακάκη (από βαθιά μπαλιά του Κυρ. Λυμπερόπουλου) να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση. Οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν εκ νέου στο 60’ με τον Μπακάκη να δίνει κάθετα στον Κ. Λυμπερόπουλο που σούταρε δίχως να βρει στόχο.
Η Εράνη που δεν είχε μπει ιδιαίτερα καλά στο δεύτερο μέρος, ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα...

Ηταν το 62’ όταν ο Μπάρκας γέμισε για τον Χρονόπουλο, που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς, με τον Καραχάλιο να πηγαίνει να τον μαρκάρει και τον
κ. Καυκά να δίνει πέναλτι για χέρι στον αμυντικό του Τέλλου Αγρα.
Ηταν μια αμφισβητούμενη απόφαση μιας και ο Καραχάλιος ήταν πολύ κοντά με τον Χρονόπουλο και δεν είχε πρόθεση να παίξει την μπάλα με το χέρι.
Το πέναλτι αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των γηπεδούχων, με τον Χρονόπουλο πάντως να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να γράφει το 1-2.

Ανατροπή με αυτογκόλ και
φοβερό γκολ Λυμπερόπουλου

Με τη σέντρα όμως είχαμε την ισοφάριση με έναν απρόσμενο τρόπο...
Ο Μπακάκης έκανε το γέμισμα και ο Νικολακόπουλος έβαλε άσχημα το πόδι του και “κρέμασε” τον γκολκίπερ Αλεξανδρόπουλο, πετυχαίνοντας αυτογκόλ και ισοφαρίζοντας σε 2-2!
Ηταν ένα γκολ σε καίριο σημείο μιας και η Εράνη, με τους έμπειρους παίκτες που διαθέτει, αν κρατούσε λίγα λεπτά το προβάδισμα, πιθανότατα το ματς να είχε άλλη τροπή...
Ο Δημήτρης Λίτσας φρέσκαρε την ομάδα του με τρεις αλλαγές, με τους Αναστασόπουλο, Δημόπουλο και Λακριντή να δίνουν πνοή στον Τέλλο Αγρα με την είσοδο τους.
Από την άλλη η Εράνη δεν είχε πολλές επιλογές στον παγκο, μιας και έλειπαν οι Κουμπαρούλης, Γκεβόρι, Διονυσόπουλος και Κόλλιας.
Με την ψυχολογία υπέρ τους οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν την ανατροπή στο 74’ με ένα φανταστικό γκολ... Ο Μπολούν με κάθετη πάσα βρήκε τον
Κ. Λυμπερόπουλο και εκείνος με βολέ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 3-2!
Τρία λεπτά αργότερα το πλασέ του ίδιου παίκτη από εκτέλεση φάουλ του Αλεβίζου έφυγε σύριζα άουτ.

Ισοφάριση στο 89’ με Σπυρόπουλο

Η Φιλιατρινή ομάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο βγήκε μπροστά και πίεσε για την ισοφάριση. Τελικά αυτή ήρθε στο 89’ όταν από σέντρα του Α. Γεωργιόπουλου, ο Μπάρκας γέμισε για τον Σπυρόπουλο που πρόλαβε την έξοδο του Λαμπίρη και με κεφαλιά έγραψε το 3-3.

Ο Λυμπερόπουλος “μίλησε”
τελευταίος στο 93’

Ομως ο Αγρας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 93’ μετά από κούρσα και σέντρα του Δημόπουλου από δεξιά, ο Κώστας Λυμπερόπουλος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, με τον Αλεξανδρόπουλου να ακουμπά, αλλά να μην καταφέρνει να διώξει την μπάλα (4-3).
Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Καυκάς. Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Τσοπανάκης και Αντωνόπουλος.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Λαμπίρης, Καραχάλιος (65' Δημόπουλος), Κυρ. Λυμπερόπουλος, Αλεβίζος, Βελησσάρης, Ηλιόπουλος (83' Θ. Τσόπελας), Χρόνης (67' Λακριντής), Μπολούν, Μπακάκης, Α. Τσόπελας (65’ Αναστασόπουλος), Κ. Λυμπερόπουλος.
ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Δ. Γεωργιόπουλος (83' Αναστασόπουλος), Νικολακόπουλος (65’ Γκότσης), Λεβεντάκης, Ανδρώνης, Τσόπελας, Μπάρκας, Πέππας, Σπυρόπουλος, Α. Γεωργιόπουλος, Χάρμπας (52' Χρονόπουλος).