Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2021 20:03

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 4-0: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 4-0: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη στην έδρα της σημείωσε χθες η Α.Ε. Αβίας κερδίζοντας με 4-0 την ουραγό της βαθμολογίας Σπερχογείας.

Ετσι το ντέρμπι των ομάδων που μοιράζονται τις δύο τελευταίες θέσεις στη βαθμολογία του 1ου ομίλου της Α’ τοπικής, “βάφτηκε” κιτρινόμαυρο. Βέβαια μέχρι να πάρει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, είχε αρκετό άγχος, αφού και ο αντίπαλος της πήγε στον Κάμπο για να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Α.Ε. Αβίας ήταν αρκετά καλή στο πρώτο μέρος, όμως μόνο μια φορά κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Μερικά λεπτά πριν πάρει κεφάλι στο σκορ (7’) ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Αποστολίδη από αμυντικό, όμως ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτη δεν είδες παράβαση και έδωσε συνέχεια στο ματς. Μετά το 2-0 που ήρθε στα μισά σχεδόν του β’ ημιχρόνου, έφυγε το άγχος από τους γηπεδούχους και στη συνέχεια επιδίωξαν να βάλουν και άλλα γκολ ώστε να σιγουρέψουν τη νίκη τους και το κατάφεραν, άλλες δύο φορές στα τελευταία λεπτά. Θα μπορούσαν να έχουν “καθαρίσει” νωρίτερα το ματς, όμως δεν αξιοποίησαν πέναλτι που κέρδισαν στο 68’.
Η Σπερχογεία, που παραμένει στην τελευταία θέση, είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι μπήκε δυνατά και είχε ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και να βάλει τις βάσεις για την επικράτηση. Ομως οι παίκτες της δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Οι προσπάθειες για γκολ συνεχίστηκαν και στην επανάληψη, χωρίς και πάλι να έχουν θετική κατάληξη. Οι Βέλμαχος (δύο σουτ ξυστά άουτ από καλή θέση), Π. Κακαλέτρης (διαγώνιο σουτ ξυστά άουτ) ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών της φιλοξενούμενης ομάδας να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς.
Το σκορ άνοιξε στο 13’ με αυτογκόλ, όταν σε σέντρα του Λυκουρέζου ο Κ. Κορμπής με το Σώκαλη διεκδίκησαν την μπάλα με το δεύτερο να τη βρίσκει με το κεφάλι, όμως η μπάλα πήγε στα δίχτυα της ομάδας του και έγινε έτσι το 1-0. Ο Κ. Κορμπής με ισάριθμα σουτ στο 65’ και στο 81’ έκανε το 3-0. Νωρίτερα στο 68’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γεωργουλέα από αμυντικό. Το εκτέλεσε ο Δ. Κορμπής όμως ο Ζαφειρίου κατάφερε να μπλοκάρει και να γλιτώσει την εστία του από παραβίαση. Το τελικό 4-0 σημείωσε ο Γεωργουλέας με σουτ στο 83’.
Το ματς διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς διαιτητές τους Τσοπανάκη, Μπαρδή.
ΑΕ ΑΒΙΑΣ: Χριστόπουλος, Α. Καρδάσης, Σινάι (72’ Δ. Μητσέας), Λυκουρέζος (46’ Γεωργουλέας), Γ. Καρδάσης, Ε. Τσουλάκος, Κ. Κορμπής (82’ Μπουζαλάς), Αποστολίδης, Δ. Τσουλάκος, Δ. Κορμπής, Π. Καρδάσης (78’ Χ. Μητσέας).
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Ζαφειρίου (81’ λ.τρ. Κ. Κακαλέτρης), Βέλμαχος (79’ Τσιάκας), Α. Κακαλέτρης, Μαστρόκαλος, Σπύρος, Δημητρίου (71’ Κατσάρας), Γουδέλης (46’ Λένα), Μάτσι (71’ Tζεφερεμιναίος), Π. Κακαλέτρης, Σώκαλης, Ντάβος.