Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 23:11

Ιστορική πρόκριση ο Αστέρας, 3-1 τη Μάιντς!

Γράφτηκε από τον
Ιστορική πρόκριση ο Αστέρας, 3-1 τη Μάιντς!

Την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του ζει ο Αστέρας Τρίπολης που μετά την πρώτη ευρωπαϊκή του νίκη-πρόκριση επί της Ροβανιέμι σημείωσε και τη δεύτερη, αυτή τη φορά κόντρα σε μία γερμανική ομάδα, που θεωρητικά βρίσκεται ποιοτικά αρκετά σκαλοπάτια πιο πάνω.

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη έβγαλαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και δεν λύγισαν μετά την ισοφάριση της Μάιντς. Οι Αρκάδες… έτρωγαν σίδερα και τελικά τα βρήκαν τα δύο γκολ, που χρειαζόταν. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Πάμπλο Μάσα, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Ντε Μπλάσις, που είχε ανοίξει το σκορ. Ο Αργεντινός σημείωσε δύο γκολ στο β' μέρος και απαντώντας στο 1-1 του Κόου από το 39' χάρισε στο 86' την ιστορική πρόκριση στην ομάδα της Τρίπολης.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε η έμπνευση του Βεργέτη που στα τελευταία λεπτά του αγώνα πέρασε στην επίθεση τον Σανκαρέ για να βοηθήσει με το ύψος του. Τελικά ήταν αυτός που έδωσε την κεφαλιά-ασίστ στον Μάσα, που πλέον έχει γίνει ο νέος ήρωας της Τρίπολης.

Ο Αστέρας έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πως είναι αποφασισμένος να… πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του. Τόσο ο Ρέλε στο 5’, όσο και ο Ντε Μπλάσις στο 7’ έριξαν τις πρώτες προειδοποιητικές βολές απαντώντας με τον καλύτερο τρόπο στην φλύαρη κυκλοφορία των Γερμανών. Παρά την ατυχία με την αποχώρηση του Μπαντιμπαγκά (αγωνίστηκε χωρίς να είναι 100%) στο 29’ οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 31’ έδειξε τα… δόντια του.

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Ουσέρο λίγο έλειψε να σκοράρει με την πρώτη του επαφή, αλλά στο 31’ ο Ντε Μπλάσις είχε μία τρομερή έμπνευση. Με πανέξυπνη, ίσως και τυχερή, σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα από δύσκολη θέση στο δοκάρι και στα δίχτυα του Κάριους, ανοίγοντας το σκορ. Το γήπεδο πήρε φωτιά, αλλά κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της Μάιντς.

Οι Γερμανοί θέλησαν να αντιδράσουν άμεσα και στο 38’ ο Κόου απείλησε, αλλά αστόχησε. Ένα λεπτό αργότερα όμως ήταν απόλυτα εύστοχος και μετά από ωραίους ελιγμούς νίκησε με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή τον Θεοδωρόπουλο, γράφοντας το 1-1, το οποίο ήταν φυσικά σκορ πρόκρισης για τη Μάιντς. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά Μπροσίνσκι και Νοβένσκι στις καθυστερήσεις νικήθηκαν από τον Παντελιάδη και τον Θεοδωρόπουλο αντίστοιχα.

Ο Αστέρας ήθελε πλέον δύο γκολ και είχε 45 λεπτά στη διάθεσή του για να το πετύχει. Για ένα τέταρτο η Μάιντς είχε φέρει το ματς στα μέτρα της και ο ρυθμός κυλούσε όπως ήθελε. Τα πάντα όμως άλλαξαν στο 60’ όταν ο Γκάιλς σημάδεψε το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Κατά ένα περίεργο τρόπο το δοκάρι αυτό ξύπνησε τους Αρκάδες, που απάντησαν επίσης με δοκάρι τέσσερα λεπτά αργότερα σε προσπάθεια του Μάσα.

Ό,τι του στέρησε η τύχη στο 64’ όμως του το επέστρεψε στο 68’ και ο Αργεντινός με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-1 ανάβοντας την σπίθα της αντεπίθεσης. Το ματς είχε πραγμτικά πάρει καταιγιστικό ρυθμό και στο 70’ η Μάιντς έχασε απίστευτη ευκαιρία για να κλειδώσει την πρόκριση, αλλά ο Οκαζάκι σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι.

Στο 83’ ο Βεργέτης έκανε την κίνηση-ματ ρίχνοντας στη μάχη τον Καλίφα Σανκαρέ. Ο πανύψηλος Σενεγαλέζος αμυντικός πήγε κατευθείαν στην επίθεση και στο 86’ έδωσε την ασίστ της ζωής του. Ο Μάσα δεν πέταξε την ευκαιρία και με πλασέ μέσα από την περιοχή σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Το τελευταίο σφύριγμα του Βέλγου διαιτητή βρήκε τους φιλάθλους να αποθεώνουν τους παίκτες του Βεργέτη και τους ίδιους αν πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά μία τεράστια πρόκριση.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης (83’ Σανκαρέ), Γκόιαν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Μουνάφο (59’ Μπακασέτας), Μπαντιμπανγκά (29’ Ουσέρο), Μάσα, Ρόλε, Ντε Μπλάσις

ΜΑΪΝΤΣ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Κάριους, Μπροσίνσκι, Παρκ (73΄Ντίας), Νοβένσκι, Μπελ, Γκάις, Ζούλιαν Μπαουμγκαντλινγκερ, Μόριτζ, Κόου, Μάλι (85’ Σότο), Οκαζάκι