Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2022 21:38

Έσπασε το αήττητο του ΟΦΗ και φουλάρει για εξάδα ο Αστέρας Τρίπολης!

Γράφτηκε από τον

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ, σπάζοντας το εκτός έδρας αήττητο των Κρητικών και πλέον οι γηπεδούχοι πλησιάζουν για τα καλά την εξάδα.

Συνέχισε την παράδοσή του απέναντι στον ΟΦΗ ο Αστέρας Τρίπολης! Για ακόμη ένα παιχνίδι, οι Αρκάδες επικράτησαν των Κρητικών, αυτή τη φορά με σκορ 1-0 και πλησίασαν για τα καλά στην εξάδα!
Ο Ριέρα από ασίστ του Καρμόνα σκόραρε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στο 38’, υποχρεώνοντας παράλληλα τον ΟΦΗ στην πρώτη εκτός έδρας ήττα του τη φετινή σεζόν. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες, ο Λάμπρου για τους Κρητικούς, ο Άλβαρες για τους γηπεδούχους.
Στους 20 βαθμούς ανέβηκε ο Αστέρας Τρίπολης, στους 22 έμεινε ο ΟΦΗ που έχει και ματς λιγότερο (σσ. αυτό που χρωστάει με τον Απόλλωνα εκτός έδρας). Με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο παίζει την ερχόμενη αγωνιστική ο Αστέρας, υποδέχεται τον ΠΑΣ ο ΟΦΗ.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Παπαδόπουλος στην εστία, με τους Καρμόνα, Πίτσου, Χριστόπουλο, Άλβαρες στην άμυνα. Μουνάφο, Κανελλόπουλος στα χαφ, με τους Ριέρα, Καπίγια, Σίτο στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης.
Με 4-3-3 παρέταξε από την άλλη μεριά τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας. Στο τέρμα ο Βάτερμαν, με τους Βούρο, Πασαλίδη, Γιαννούλη, Μπαλογιάννη στην τετράδα της άμυνας. Οι Ντε Γκουζμάν, Γκαγιέγος, Ναμπί στην τριπλέτα στα χαφ, με τους Καμάου, Λάμπρου στα εξτρέμ και τον Καστάνιος σε ρόλο φορ.

Το ματς

Καλός ο ρυθμός από το ξεκίνημα του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να δείχνουν διάθεση για να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι διακοπές λιγοστές, όπως και τα φάουλ, με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα και να φτιάχνουν δύο μεγάλες φάσεις να σκοράρουν αλλά πρώτη κεφαλιά του Σίτο πέρασε άουτ και μετά αυτή του Μπαράλες βρήκε στο γόνατο του Βάτερμαν.
Ο ΟΦΗ απάντησε στις μεγάλες στιγμές με τον Ναμπί να κάνει κακό πλασέ από το ύψους του πέναλτι και τον Αστέρα να ανεβάζει τις γραμμές του ψάχνοντας το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου, το οποίο και βρήκε με υπέροχη αντεπίθεση. Ήταν το 38ο λεπτό με τον Καρμόνα να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή και τον Ριέρα να εκτελεί με πλασέ στην κίνηση τον Βάτερμαν για το 1-0 του πρώτου μέρους.
Η είσοδος του Σονί έδωσε ορμή και έκανε απρόβλεπτο τον Αστέρα, αλλά σιγά σιγά ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ρυθμούς, δημιουργώντας ευκαιρίες και πιέζοντας την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς. Στο 62’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα, όταν το σουτ του Λάμπρου σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 71’ ο Άλβαρες έκανε την σέντρα με τον Μπαράλες να παίρνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να περνάει λίγο άουτ και λίγο μετά ο Βάτερμαν έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Σονί. Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ είχε την κατοχή, προσπάθησε να φτιάξει φάσεις χωρίς να το καταφέρει αφού ο Αστέρας είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους, με τον Άλβαρες να βλέπει την τρομερή εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε στο 90’+3’ να σταματάει στη συμβολή των δοκών.
Κάπως έτσι οι Αρκάδες κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος και πήραν μια σπουδαία νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, που τους σπρώχνει όλο και πιο κοντά στην εξάδα!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (90’ Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος (77’ Βαλιέντε), Σίτο (67’ Κρέσπι), Ριέρα (66’ Λέο Τιλίκα), Καπίγια (46’ Σονί), Μπαράλες.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Μπαλογιάννης, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ντε Γκουζμάν (86’ Στάικος), Γκαγέγος (64 Γρίβας), Ναμπί (58’ Φαν Ντούινεν), Καμάου (46’ Τσιλιανίδης), Λάμπρου, Καστάνιος (64’ Νέιρα).

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 41
2. A.E.K. 30
3. Π.Α.Ο.Κ. 28
5. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 25
4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 23
6. Ο.Φ.Η. 22
--------------------------------
7. ΑΡΗΣ 21
8. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 20
9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 15
10. ΒΟΛΟΣ 15
11. ΙΩΝΙΚΟΣ 14
12. ΛΑΜΙΑ 11
13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 9
14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 7
*Ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ιωνικός έχουν από 16 ματς, ο Παναθηναϊκός και ο Βόλος από 14 και ο Απόλλων 12.
**Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Πηγή: www.sport-fm.gr