Πέμπτη, 13 Ιανουάριος 2022 12:12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2-0: Εβδομη σερί νίκη και στο -3 από την κορυφή

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ 2-0: Εβδομη σερί νίκη και στο -3 από την κορυφή

Βλέπει Κρητικούς και... κερδίζει. Μετά τον Εργοτέλη, τα Χανιά και την Ιεράπετρα, ήταν η σειρά του Ηροδότου να ηττηθεί από την Καλαμάτα στο πρώτο ματς και των δύο ομάδων για το 2022.

Η “Μαύρη Θύελλα” επικράτησε χθες στη Μεσσήνη με 2-0, σκορ με το οποίο είχε νικήσει και την Ιεράπετρα εκτός έδρας στο φινάλε του 2021. Η Καλαμάτα συνεχίζει λοιπόν ακάθεκτη την πορεία της για την κορυφή του 2ου ομίλου της Super League 2, μετρώντας εφτά διαδοχικές νίκες που την φέρνουν μόνη στην τρίτη θέση και στο -3 από το ρετιρέ στο οποίο συγκατοικούν η ΑΕΚ Β’ και ο Λεβαδειακός με δύο ματς περισσότερα.
Ο Λεβαδειακός είναι ο επόμενος αντίπαλος για τη “Μαύρη Θύελλα” την Κυριακή στη Βοιωτία, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 14ης αγωνιστικής. Η Καλαμάτα θα πάει στο ματς με την ψυχολογία στα ύψη, σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό που γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα (με 2-1 από την ΑΕΚ Β’) και έχει ξεκινήσει άσχημα στο νέο έτος (προηγήθηκε η ισοπαλία με την Επισκοπή).

Υπόθεση 18 λεπτών

Η Καλαμάτα χρειάστηκε χθες 18 λεπτά για να “καθαρίσει” ουσιαστικά το ματς. Στο 21’ ο Τάτος άνοιξε το σκορ και στο 39’ ο φορμαρισμένος Λουκίνας διπλασίασε τα τέρματα για τη μεσσηνιακή ομάδα, που είχε χαμένο πέναλτι με τον Τάτο στο 57’. Ο Ηρόδοτος που είχε μόλις 14 διαθέσιμους παίκτες, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και είχε την καλύτερη στιγμή με το δοκάρι του Κατίδη στο 34’.
Η “Μαύρη Θύελλα” ανέλαβε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε στο 14’ με το σουτ του Παυλίδη.
Στο 21’ ο Τάτος συνεργάστηκε με τον Λουκίνα, που του έστρωσε την μπάλα και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Λουτριώτη για το 1-0. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην Καλαμάτα, που συνέχιζε να είναι στην επίθεση. Στο 30’ από σέντρα του Φελίπε, ο Παυλίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Ο Ηρόδοτος προσπαθούσε να απειλήσει με ατομικές ενέργειες και στο 34’ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει από σέντρα – σουτ του Κατίδη από αριστερά, που σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.
Ενα λεπτό αργότερα ο Κωνσταντινόπουλος τροφοδότησε τον Παυλίδη, που με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ.
Το 2-0 ήταν όμως θέμα χρόνου και ήρθε στο 39’. Ο Λουκίνας υποδέχτηκε με πλάτη την μπάλα από τον Φελίπε, γύρισε και με σουτ πέτυχε το 7ο φετινό του γκολ, σκοράροντας για τέταρτο σερί παιχνίδι!
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μοζέρ έκλεψε και στην αντεπίθεση πάσαρε στον Φελίπε που σούταρε για να κοντράρει η μπάλα.
Ο Ηρόδοτος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 50’, όταν δύο παίκτες που είχαν έρθει από τον πάγκο άλλαξαν την μπάλα μ,έσα στην περιοχή. Ο Στουρνάκης από αριστερά έκοψε για τον Χατζησάββα που από πολύ κοντά πλάσαρε ψηλά άουτ.

Χαμένο πέναλτι
από τον Τάτο

Στο 56’ ο Λουκίνας πέρασε τους κεντρικούς αμυντικούς και ανάγκασε τον Ρουσσάκη να τον ανατρέψει με τον ρέφερι Μπαϊλη από την Πρέβεζα/ Λευκάδα να δείχνει με καθυστέρηση την άσπρη βουλα. Ο Τάτος όμως, που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ. Στο 65’ ο πολύ καλός Μοζέρ είχε πλασέ άουτ. Η Καλαμάτα έριξε στη συνέχεια τον ρυθμό, με τον Αναστόπουλο να σκέφτεται και το ματς με τον Λεβαδειακό, περνώντας εκτός αγωνιστικού χώρου Μοζέρ, Τάτο, Λουκίνα, Αναστασόπουλο, Φελίπε.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι τραυματίστηκε ο Μαρκόφσκι, που πήρε στο 78’ τη θέση του Λουκίνα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος (78’ Μπακαγιόκο), Μοζέρ (68’ Μαβινγκά), Παυλίδης, Ματέους, Τάτος (82’ Σκεντεράι), Φελίπε (68’ Τσαγκαλίδης), Λουκίνας (78’ Μαρκόφσκι)
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Λουτριώτης, Αποστολίδης (46’ Χατζησάββας), Ντιμ, Αρναούτογλου (46’ Στουρνάκης, 68’ λ.τρ. Γκίνη), Βρετός, Καντέ, Καργιωτάκης, Κατίδης, Κορτσάμ, Ρουσσάκης, Χαλκιαδάκης.