Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2022 11:41

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: “Γκέλα” με το μυαλό στην ένσταση

Γράφτηκε από τον

Ασφαιρη για δεύτερο σερί παιχνίδι έμεινε η Καλαμάτα, που αγωνίστηκε ξανά με κόκκινες εμφανίσεις, παρά τη δυσαρέσκεια των φιλάθλων της.

Και αν το 0-0 με τον Λεβαδειακό την Κυριακή κρίνεται θετικό αποτέλεσμα, δεν ισχύει το ίδιο για τη χθεσινή “λευκή” ισοπαλία με τον αδύναμο Αστέρα Βλαχιώτη στη Σπάρτη (φετινή έδρα του Αστέρα) σε εξ αναβολής ματς για την 6η αγωνιστική.

Η “Μαύρη Θύελλα” έμεινε μακριά από το καλό της πρόσωπο, δείχνοντας επηρεασμένη από το θέμα που προέκυψε με την ένσταση του Λεβαδειακού για τις κάρτες υγείας και το ενδεχόμενο να της αφαιρεθούν βαθμοί, υπόθεση που θα εκδικαστεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.
Ετσι έχασε την ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή του 2ου ομίλου της Super League 2 τον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ Β’ , που έχουν δύο βαθμούς περισσότερους από τη μεσσηνιακή ομάδα, αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο.
Στον αντίποδα, ο Αστέρας μετά από δύο σερί ήττες, πήρε πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την παραμονή.
Η Καλαμάτα, που έφθασε τα εννέα παιχνίδια δίχως ήττα, είχε την καλύτερη στιγμή της στο 81’ με το δοκάρι του Μπακαγιόκο. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν επιθετικά μόνο στο τελευταίο τέταρτο και αφού ο χρόνος πίεζε.
Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν κακό, με τον Αστέρα να απειλεί πρώτος στο 5’. Σε φάουλ του Σοκολάροφ, ο Λάμτσε πήρε την κεφαλιά και ο Ταΐρης έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Τσίπρας έπιασε το σουτ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 9’ ακυρώθηκε γκολ του Αμπάνκουα για επιθετικό φάουλ στον Μπακαγιόκο, ενώ για τον ίδιο λόγο ακυρώθηκε και τέρμα του Μπακαγιόκο στο 12’. Και στις δύο περιπτώσεις η διαιτητής Αντωνίου είχε σφυρίξει νωρίτερα.
Στο 17’ ο Τάτος επιχείρησε τη “λόμπα” βλέποντας τον τερματοφύλακα εκτός εστίας, δίχως όμως να βρει στόχο.
Ο Τάτος στο 36’ με σουτ ανάγκασε τον Αθανασόπουλο να πέσει στη γωνία του και να διώξει σε κόρνερ, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.
Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο παρέμεινε ίδια, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν. Ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε τρεις αλλαγές στο 62’ και άλλες δύο στο 79’, θέλοντας να τονώσει την επίθεση. Μεταξύ των παικτών που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, ήταν και ο νεοαποκτηθείς Φρίξος Γρίβας
Η Καλαμάτα άγγιξε το διπλό στο 81’ όταν από κόρνερ του Παυλίδη, ο προωθημένος Μπακαγιόκο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι είχαν στο 88’ καλή στιγμή με το φαλτσαριστό σουτ του Σοκολάροφ, που πέρασε άουτ.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σοκολάροφ (77’), Τσελεπίδης (81’), Μπακαγιόκο (85’).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Αθανασόπουλος, Β. Αναστασόπουλος, Πεχλιβανόπουλος (81’ Τουλίκας), Λάμτσε, Μαϊσουράντζε, Λεωνιδόπουλος, Σοκολάροφ, Τσίπρας (72’ Τασιούλης), Μπουσμπίμπα (62’ Ζαϊμι), Παπούλης (81’ Αλβάρες), Αμπάνκουα (70’ Ρόδης)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Παπατόλιος (62′ Παυλίδης), Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ (79’ Μαβινγκά), Ν. Αναστασόπουλος, Ματέους Αλβες (62’ Κόκκορης), Φελίπε (62’ Γρίβας), Τάτος (79’ Τσαγκαλίδης), Λουκίνας.


ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
“Είχαμε κούραση”


Στην κούραση από το ματς με τον Λεβαδειακό στάθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος, μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Βλαχιώτη. “Είχαμε κούραση, γιατί είχαμε τρέξει πάρα πολύ στη Λιβαδειά. Ο πρωταθλητισμός τα έχει αυτά. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τη Ρόδο”, δήλωσε ο τεχνικός της Καλαμάτας, ενώ αναφερόμενος στο χθεσινό ματς είπε: “Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο στο πρώτο ημίχρονο το... χάσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές που έγιναν φρεσκαρίστηκε η ομάδα. Είχαμε περισσότερη κίνηση. Πάλι τη μεγάλη φάση την είχαμε εμείς με το δοκάρι. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι. Εύχομαι έτσι να συνεχίσει. Και αν συνεχίσει δεν θα υπάρξει πρόβλημα για το στόχο που έχει θέσει”.