Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2022 10:56

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ 0-1: Ηττα - μαχαιριά από τα 11 βήματα - Ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Λουκίνα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Οτι έχτισε με κόπο την Τετάρτη στο Αιγάλεω η Καλαμάτα με το μεγάλο διπλό, το γκρέμισε χθες μετά την εντός έδρας ήττα από την Κηφισιά με 1-0.

Η μεσσηνιακή ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε μετά από 11 αγωνιστικές, όπου είχε απολογισμό 8 νίκες και 3 ισοπαλίες.
Αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα για το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου μετά από αυτή με τον ΠΑΟ Β’ στις 20 Νοεμβρίου.
Ετσι οι ασπρόμαυροι έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν στην κορυφή, μιας και ο Λεβαδειακός έχασε από τον Εργοτέλη και η Καλλιθέα έμεινε στο 0-0 στα Χανιά.
Ο χθεσινός αγώνας που έγινε παρουσία 800 περίπου φιλάθλων κρίθηκε από δύο φάσεις στο β’ ημίχρονο.
Στο 55’ ακυρώθηκε καθαρό γκολ ως οφσάιντ που πέτυχε ο Λουκίνας με κεφαλιά, ενώ στο 75’ η Κηφισιά κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ τρία λεπτά αργότερα ο Βαζ.
Το πέναλτι όμως δόθηκε από τον διαιτητή Λάμπρου σε δεύτερο χρόνο και ύστερα από υπόδειξη του β’ βοηθού Καραλή.
Και οι δύο διαιτητικές αποφάσεις προκάλεσαν τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Πως έπαιξε

Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε την Καλαμάτα με σύστημα 3-4-2-1, με τον
Ταΐρη να είναι κάτω από τα δοκάρια και την τριάδα στην άμυνα να τη αποτελούν οι Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης και Παπατόλιος από δεξιά προς τα αριστερά. Φουλ μπακ δεξιά ήταν ο Μοζέρ, αριστερά ο Κωνσταντινόπουλος και στον άξονα οι Παυλίδης και Ματέους.
Αριστερό εξτρέμ ήταν ο Γρίβας, δεξιά ο Τάτος που συνέκλινε συχνά πυκνά και προωθημένος ο Λουκίνας.

Η τοπική μας ομάδα μπήκε στο ματς με το πόδι πατημένο στο... γκάζι και στο 4’ ο Μπακαγιόκο έδωσε στον Τάτο που σούταρε με το δεξί άουτ από καλή θέση.
Τρία λεπτά αργότερα ο Γρίβας έκλεψε την μπάλα και έκοψε για τον Λουκίνα που πλάσαρε, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.
Στο 10’ και πάλι ο δραστήριος Γρίβας από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, με τον Λουκίνα από πλεονεκτική θέση να μην πιάνει καλά την κεφαλιά.
Ο ρυθμός των γηπεδούχων ήταν καταιγιστικός και στο 15’ χάθηκε νέα ευκαιρία, με τον Τάτο να εκτελεί ένα φάουλ και τον Λουκίνα να παίρνει την κεφαλιά που χτύπησε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ.

Ανέβηκε μετά στο 20’ η Κηφισιά

Μετά το 20λεπτο η Καλαμάτα έριξε ρυθμούς, με την Κηφισιά να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί στο 24’ όταν ο Φελίπε Σόουζα από δεξιά βρήκε στην περιοχή τον Κουιρουκίδη που έκανε το κοντινό πλασέ, με τον Ταΐρη να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
Η Αθηναϊκή ομάδα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και στο 35’ είχε νέα καλή στιγμή όταν ο Φελίπε Σόουζα ταλαιπώρησε την άμυνα από αριστερά και έστρωσε για τον Καλλέργη που σούταρε, όμως ο Ταΐρης και πάλι σωστά τοποθετημένος απομάκρυνε.
Η Καλαμάτα απάντησε στις ευκαιρίες στο 37’ με την κεφαλιά του Γρίβα να μη βρίσκει στόχο ύστερα από σέντρα του Μοζέρ.
Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 42’ με τον Κωνσταντινόπουλο να κάνει το γέμισμα και τον Τάτο να σουτάρει ψηλά άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι της “Μαύρης Θύελλας” που είχε την υπεροχή, αλλά όχι και τον τρόπο να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Κηφισιάς.

Ως οφσάιντ ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Λουκίνα

Στο 54’ ο Παυλίδης δοκίμασε ένα σουτ όμως ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε.
Στο επόμενο λεπτό ο Τάτος εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση, με τον Λουκίνα να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο α’ βοηθός Πριονάς σήκωσε έγκαιρα τη σημαία του και υπέδειξε οφσάιντ. Οπως φάνηκε και στο βίντεο της αναμέτρησης, ο Λουκίνας καλύπτεται και το γκολ θα έπρεπε να μετρήσει κανονικά.
Η Καλαμάτα φαινόταν πως είχε πρόβλημα στο χώρο του κέντρου, η απουσία του Αναστασόπουλου ήταν αισθητή και ο Τάτος που έπαιρνε πρωτοβουλίες δεν ήταν σε καλή ημέρα και κουραζόταν όσο περνούσε η ώρα.
Στο 65’ ο Αναστόπουλος πέρασε στο ματς τους Τσαγκαλίδη και Φελίπε αντί των Ματέους και Γρίβα, όμως η εικόνα της Καλαμάτας δεν άλλαξε προς το καλύτερο, ενώ και ο Μπόρχες που μπήκε στο 74’ ήταν φανερά εκτός κλίματος.

Από υπόδειξη του βοηθού,
το αμφισβητούμενο πέναλτι στο 75’

Στο 75’ ο δραστήριος Βαζ έκανε μια επέλαση κατά μέτωπο και έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κωνσταντινόπουλου... Ο διαιτητής Λάμπρου αρχικά πήγε πάνω στον Βαζ και ετοιμάστηκε να του βγάλει κίτρινη κάρτα για “θέατρο”, όμως ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων πήγε στον β’ βοηθού Καραλή ο οποίος του υπέδειξε πως υπήρξε παράβαση και έτσι δόθηκε το πέναλτι!
Στο 78’ ο Βαζ νίκησε τον Ταΐρη από τα 11 βήματα και έγραψε το 0-1.
Στα τελευταία λεπτά η Καλαμάτα βγήκε μαζικά στην επίθεση και κυνήγησε τουλάχιστον την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η καλή στιγμή που είχε ήταν στο 86’ με την κεφαλιά του Λουκίνα να μην βρίσκει στόχο, μετά από σέντρα του Μοζέρ.
Ο διαιτητής Λάμπρου (Ευβοίας) ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι που έπρεπε να έχει ιδία άποψη, μιας και έγινε μπροστά του. Ο α’ βοηθός Πριονάς (Ευβοίας) ελέγχεται κι αυτός για το ακυρωθέν γκολ του Λουκίνα, όπως και ο β’ βοηθός Καραλής (Ηλείας) για τον καταλογισμό του πέναλτι που έκρινε το ματς.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Τάτος, Ματέους, Παυλίδης, Βαζ, Φελίπε Σόουζα και Αγγελόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Τσελεπίδης, Ματέους (65’ Τσαγκαλίδης), Παπατόλιος (74’ Μπόρχες), Κωνσταντινόπουλος (93’ Κόκκορης), Μοζέρ (93’ Μαβινγκά), Μπακαγιόκο, Παυλίδης, Τάτος, Γρίβας (65’ Φελίπε), Λουκίνας.
ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Νάα, Μκρτσιάν, Γκότοβος, Παπασάββας, Οικονομίδης (57’ Αγγελόπουλος), Καλλέργης (71’ Παυλάκης), Κουιρουκίδης (82’ Σωτηράκος), Βαζ (82’ Τζέλη), Φελίπε Σόουζα (72’ λ.τρ. Τετέι).

Πανό για τον Αλκη

Πανό για τον αδικοχαμένο φίλο του Αρη Αλκη Καμπανό υπήρχαν χθες στο γήπεδο της Μεσσήνης, με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Καλαμάτα.
“Αλκης 19, αγαπούσε τον Αρη. Σας παρακαλώ μην με χτυπάτε άλλο”, έγραφε χαρακτηριστικά.