Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 11:24

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Το "διαζύγιο" με Αναστόπουλο και οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Το "διαζύγιο" με Αναστόπουλο και οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις

Παρελθόν από τον πάγκο της Καλαμάτας αποτελεί από χθες το πρωί ο Νίκος Αναστόπουλος!

Ο 64χρονος τεχνικός παραιτήθηκε μετά την εντός έδρας ήττα από την Κηφισιά και η παραίτηση του έγινε δεκτή από τη διοίκηση. Πλέον υπηρεσιακός προπονητής στο αυριανό ματς με την Ρόδο και σε αυτό του Σαββάτου με την ΑΕΚ Β’ αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γιάννης Μπελά.

Η ανακοίνωση της Καλαμάτας 

"Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι ο πρόεδρος κ. Πρασσάς έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Αναστόπουλου, αφού ο κόουτς δεν ήθελε να παραμείνει στο τιμόνι της Μαύρης Θύελλας.
Ο Νίκος Αναστόπουλος έμεινε δύο χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μας και την περυσινή αγωνιστική περίοδο μας γέμισε χαρά οδηγώντας την πρωταθλήτρια στη Σούπερ λιγκ 2.
Νίκο, είσαι και θα είσαι για πάντα ένας φίλος της Καλαμάτας. Σ' ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στο σύλλογο μας και σου ευχόμαστε καλή πορεία στη συνέχεια της καριέρας σου.
Χρέη προπονητή προς το παρόν στην ομάδα στα επόμενα δύο εντός έδρας ματς με Ρόδο και ΑΕΚ Β’ αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπελά, μέχρι χθες βοηθός του Νίκου Αναστόπουλου, στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία”.

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του

Ο λόγος της παραίτησης του Αναστόπουλου ήταν, όπως είπε ο ίδιος, πως είχε κουραστεί από την κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα.
Ο “μουστάκιας” άφησε αιχμές κατά της διοίκησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το μόνο κομμάτι που λειτουργεί σωστά και με πλάνο στην Καλαμάτα είναι το αγωνιστικό”, ενώ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στη μη αδειοδότηση της μεσσηνιακής ΠΑΕ από το καλοκαίρι (!), αλλά και στους Σίντνει Ματέους και Λουπάνο που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής μέχρι τον Ιανουάριο.
Αυτές οι δηλώσεις φυσικά και δεν άρεσαν στη διοίκηση της Καλαμάτας, που δεν προσπάθησε να τον μεταπείσει να παραμείνει, αλλά συνηγόρησε στην αποχώρησή του.
Επίσης ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε και για κριτική από ορισμένους φιλάθλους που δεν αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται. Αυτό πάντως δεν ισχύει αφού η στήριξη του κόσμου στο πρόσωπο του ήταν καθολική, κάτι που φάνηκε και μετά την ήττα από την Κηφισιά, όπου οι φίλαθλοι παρά την πικρία τους χειροκρότησαν παίκτες και τεχνική ηγεσία.
Υπήρχαν ορισμένοι φίλαθλοι (μετρημένοι στα... δάκτυλα) που άσκησαν κριτική στον 64χρονο προπονητή πολύ κόσμια όμως, με τον ίδιο να τους απαντά εν ώρα αγώνα!
Επίσης ο έμπειρος τεχνικός έκανε και μία αμφιλεγόμενη δήλωση πως “υπάρχουν άνθρωποι μέσα από την ομάδα που χαίρονται όταν δεν κερδίζουμε”, την οποία δεν διευκρίνισε ως όφειλε.

Τι πέτυχε στον “ασπρόμαυρο” πάγκο

Ο Νίκος Αναστόπουλος κάθισε ακριβώς δύο χρόνια στον “ασπρόμαυρο” πάγκο (ανέλαβε στις 24 Ιανουαρίου 2020) και πανηγύρισε πέρυσι την άνοδο στη Super League 2, κατακτώντας το πρωτάθλημα στη Football League.
Την πρώτη του σεζόν πάντως δεν τα πήγε καλά στα λίγα ματς που κάθισε στον πάγκο, μιας και η Καλαμάτα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις, πριν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού.
Φέτος αφήνει την “Μαύρη Θύελλα” στην 4η θέση της βαθμολογίας και στο -4 από την κορυφή.

Τα εισιτήρια με Ρόδο

Πλέον η Καλαμάτα προετοιμάζεται υπό τις οδηγίες του Γιάννη Μπελά για το αυριανό εξ’ αναβολής παιχνίδι με την Ρόδο, όπου η επιστροφή στις νίκες αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Η ΠΑΕ εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση για τη διάθεση των εισιτηρίων:
“Η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Τετάρτης (9/2/2022) με τη Ρόδο θα γίνεται από τα γραφεία της ομάδας (Φραντζή 14) σήμερα μέχρι τις 16.00, αύριο Τρίτη 09.00 με 16.00 και την ημέρα του αγώνα (Τετάρτη) από το εκδοτήριο του γηπέδου. Εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση (η διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων ανέρχεται στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων), τα εισιτήρια του αγώνα θα είναι περιορισμένα.
Για την προσέλευση των οπαδών μας στο γήπεδο της Μεσσήνης ισχύουν κανονικά όσα αναφέρονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού”.