Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2022 11:04

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΕΚ Β’ 0-0: Εμεινε άσφαιρη και πέταξε δύο βαθμούς (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ασφαιρη για δεύτερο εντός έδρας ματς έμεινε η Καλαμάτα το Σάββατο στη Μεσσήνη απέναντι στην ΑΕΚ Β’ και με το 0-0 έχασε δύο ακόμη πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια της για άνοδο και είδε τη διαφορά της από Λεβαδειακό και Καλλιθέα να αυξάνεται.

Η “Μαύρη Θύελλα” μπροστά σε 800 και πλέον φίλους της που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα, είχε δύο διαφορετικά πρόσωπα όπως και στο ματς με την Κηφισιά πριν μία εβδομάδα...
Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο, έκλεισε την ΑΕΚ Β’ στα καρέ της και δημιούργησε τις προϋποθέσεις να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Ομως τα χαλούσε όλα στην τελική πάσα, ενώ ήταν άτυχη και στο γκολ που πέτυχε ο Μπακαγιόκο στο 4’ από θέση οφσάιντ.
Στο δεύτερο μέρος οι “ασπρόμαυροι” έριξαν κατακόρυφα την απόδοση τους, οι φιλοξενούμενοι πήρα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε πως η κούραση επηρέασε αισθητά τους παίκτες του Γιάννη Μπελά.

Πως έπαιξε

Η Καλαμάτα δεν άλλαξε σύστημα παίζοντας με τρεις παίκτες στην άμυνα, όπως και επί Αναστόπουλου. Μπροστά από τον γκολκίπερ Ταΐρη έπαιζαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης και Παπατόλιος, δεξί μπακ ήταν ο Μοζέρ, αριστερό ο Κωνσταντινόπουλος και στον άξονα κινούνταν οι Παυλίδης και Αναστασόπουλος.
Μπροστά τους αριστερά ήταν ο Γρίβας, δεξιά σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο ο Τάτος και ο Λουκίνας στην κορυφή της επίθεσης.

Η τοπική μας ομάδα μπήκε με το πόδι πατημένο στο... γκάζι και έδειξε από το ξεκίνημα τις προθέσεις της να πιέσει την ΑΕΚ Β’ για ένα γρήγορο γκολ.

Ακυρώθηκε γκολ του Μπακαγιόκο

Στο 4’ ο Αναστασόπουλος είχε την έμπνευση να πιάσει ένα βολέ στην κίνηση 15 μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Γκίνη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να βγάζει σε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Τάτος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Μπακαγιόκο με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ όμως ακυρώθηκε σωστά μιας και ο αμυντικός της Καλαμάτας ήταν σε θέση οφσάιντ.
Οι “κιτρινόμαυροι” φάνηκαν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 19’ με τον Μουστακόπουλο να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Γιούση, όμως ο Μπακαγιόκο έβαλε σωτήρια το τάκλιν πριν προλάβει και πλασάρει ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ.

Εκλεισε την ΑΕΚ Β’ στα καρέ της

Στο 22’ η ομάδα του Γιάννη Μπελά απείλησε εκ νέου από μία στατική φάση, με τον Τάτο να εκτελεί το κόρνερ και τον Μπακαγιόκο να παίρνει τη γυριστή κεφαλιά, όμως ο Γκίνη απομάκρυνε.
Η “Μαύρη Θύελλα” είχε το μομέντουμ της αναμέτρησης και στο 26’ έχασε νέα ευκαιρία με τον Αναστασόπουλο να δίνει κάθετα στον Γρίβα που από πλάγια θέση δεν σούταρε και επιχείρησε με σέντρα σουτ να βρει τον Λουκίνα, όμως οι αμυντικοί έδιωξαν.

Ο Γρίβας από το 25’ άλλαζε συχνά πυκνά πτέρυγα, παίζοντας και από δεξιά, έχοντας αρκετά καλές αλλά ημιτελείς προσπάθειες.
Στο 42’ χάθηκε η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος με τον Τάτο να περνά έξυπνη κάθετη μπαλιά για τον Λουκίνα που σούταρε από θέση μέσα δεξιά, όμως η μπάλα κόντραρε στον Κορνέζο και έφυγε κόρνερ.

Ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε το ίδιο ακριβώς σκηνικό όπως και με το ματς απέναντι στην Κηφισιά. Οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα, έχασαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν να απειλήσουν ούτε από τον άξονα ούτε από τα άκρα.
Η ΑΕΚ Β’ όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζε την απόδοση της και κυκλοφορούσε την μπάλα, με τους “ασπρόμαυρους” να δείχνουν σημάδια κόπωσης. Μετά από μία ώρα αγώνα ο Μπελά πέρασε στο ματς τους Ματέους και Φελίπε, αντί των Παυλίδη και Γρίβα, όμως και πάλι η εικόνα της Καλαμάτας δεν άλλαξε προς το καλύτερο.
Ο Τάτος δεν ήταν σε καλή ημέρα, όπως και με την Κηφισιά, και οι “ασπρόμαυροι” φαίνεται πως μπλοκάρονται και δυσκολεύονται να απειλήσουν όταν ο πιο έμπειρος παίκτης τους είναι καλά κλεισμένος από τους αντίπαλους αμυντικούς.
Συνάμα η διάταξη της Καλαμάτας με τους τρεις στην άμυνα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε,
με συνέπεια να λείπει ένας παίκτης από τον άξονα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.
Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν αυτή που έχασε την πρώτη ευκαιρία στο β’ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 72’ όταν μετά από κόρνερ του Γιουύση και μακρινή κεφαλιά του Χριστόπουλου, ο Μοζέρ απομάκρυνε με το κεφάλι στη γραμμή.
Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν σε σέντρα του Γιούση η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κωνσταντινόπουλου, όμως ο διαιτητής Μπαΐλης έδωσε συνέχεια στο ματς.

Δύο καλές στιγμές με Λουκίνα, Τάτο

Στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι είχε αποκτήσει ένα γρήγορο τέμπο και η “Μαύρη Θύελλα” είχε δύο καλές στιγμές να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.
Στο 78’ ο πολύ καλός Αναστασόπουλος μοίρασε δεξιά στον Λουκίνα που συνέκλινε και έπιασε το φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να φεύγει ένα μέτρο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό χάθηκε μια ακόμη πιο σημαντική ευκαιρία όταν και πάλι ο Αναστασόπουλος βρήκε με βαθιά μπαλιά στα δεξιά τον Μοζέρ που έκανε το γύρισμα, με τον Τάτο να κοντρολάρει και να σουτάρει ψηλά άουτ από το σημείο του πέναλτι!
Αυτές ήταν και οι τελευταίες καλές στιγμές στο ματς, με τους παίκτες της ΑΕΚ Β’ να πέφτουν αρκετά συχνά κάτω στα τελευταία λεπτά κάνοντας καθυστερήσεις, προκαλώντας τον εκνευρισμό και τις φωνές από τους φίλους της Καλαμάτας.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπαΐλης (Πρέβεζας/Λευκάδας), με βοηθούς τους Καλαμπόκη και Τσιλίκα (Αιτ/νίας). Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπακαγιόκο, Ματέους, Κορνέζος, Ραντόνια, Μπάμπης, Μουστακόπουλος και Παρράς.
ΚAΛΑΜΑΤA: Ταΐρης, Τσελεπίδης, Παυλίδης (63’ Ματέους), Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ (82’ Μαβινγκά), Μπακαγιόκο, Αναστασόπουλος, Τάτος, Γρίβας (63’ Φελίπε), Λουκίνας.
ΑΕΚ Β’: Γκίνης, Ραντόνια (82′ Σταμούλης), Κορνέζος, Γιαννούτσος, Μιτάι, Μπάμπης, Μουστακόπουλος, Γερολέμου (68’ Παρράς), Γκαρσία (60’ Χριστόπουλος), Γιούσης, Κοσίδης (68’ Ιατρούδης).

Μπελά: “Ικανοποίηση από την απόδοση και την ισοπαλία”

Ικανοποιημένος έμεινε ο Γιάννης Μπελά από την προσπάθεια των παικτών του στο ματς με την ΑΕΚ Β’. “Ηταν το έκτο σερί ματς που δίνουμε και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Στο πρώτο ημίχρονο μόνο η Καλαμάτα υπήρχε στο γήπεδο, αλλά μας έλλειψε το γκολ. Στο δεύτερο φάνηκε η κούραση και έπεσε η απόδοση μας, όμως αν δεν καταφέρνεις να σκοράρεις, είναι καλή και η ισοπαλία. Μην ξεχνάμε πως όλα τα ματς είναι δύσκολα”, τόνισε ο τεχνικός της Καλαμάτας που ύστερα από ερώτηση επισήμανε πως δεν είναι υπηρεσιακός προπονητής, αλλά πρώτος όπως του μετέφερε ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Πρασσάς πριν τον αγώνα με τη Ρόδο.

Ο Μπελά σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν έπαιξε ως αλλαγή ο Μπόρχες απάντησε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος, ενώ δήλωσε επισήμανε πως δεν έκανε πέντε αλλαγές επειδή ήταν ευχαριστημένος με αυτά που έβλεπε. “Ο Φαν Μπάστεν ή ο Αναστόπουλος δεν έβγαιναν ποτέ αλλαγή και ας ήταν κουρασμένοι”, είπε εμφατικά σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν αντικατέστησε τον Λουκίνα!
Ακόμη είπε πως δεν άλλαξε μέσα στο παιχνίδι την τριάδα στην άμυνα επειδή “όσες φορές παίξαμε με δύο σέντερ μπακ, δεχθήκαμε γκολ”.
Ο προπονητής της ΑΕΚ Β’ Σωκράτης Οφρυδόπουλος χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα, επισημαίνοντας: «Επαιξαν δύο ομάδες που είναι ψηλά στην βαθμολογία. Η Καλαμάτα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, εμείς ήμασταν μέτριοι.
Στο δεύτερο είδαμε διαφορετικό ματς, εμείς κρατήσαμε την μπάλα, ήμασταν πιο επιθετικοί, ισορροπήσαμε το ματς και συνολικά εκτιμώ πως η ισοπαλία είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα.
Χαιρόμαστε γιατί ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, όπως η Καλαμάτα».

Με μπλουζάκια για τον Αλκη οι παίκτες της Καλαμάτας

Με μπλουζάκια προς τιμήν του αδικοχαμένου φίλου του Αρη Άλκη Καμπανού εμφανίστηκαν πριν τη σέντρα του αγώνα οι παίκτες της Καλαμάτας.
Οι παίκτες της “Μαύρης Θύελλας” κατά την είσοδο τους στο γήπεδο φορούσαν μπλουζάκια που τυπώθηκαν με πρωτοβουλία του ΠΣΑΠΠ και έγραφαν «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο», ως φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Άλκη.
Επίσης στο γήπεδο της Μεσσήνης υπήρχαν για ένα ακόμη ματς και σχετικά πανό για τον Αλκη Καμπανό, τόσο από την ΠΑΕ Καλαμάτα, όσο και από τους φιλάθλους της “Μαύρης Θύελλας”.

 

SUPER LEAGUE 2

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(18η αγωνιστική)
Παναθηναϊκός Β’ – Κηφισιά 1-0
Καλαμάτα – ΑΕΚ Β’ 0-0
Καραϊσκάκης Αρτας – Επισκοπή 0-0
Διαγόρας – Ηρόδοτος 1-1
Χανιά – Αιγάλεω 1-0
Ζάκυνθος – Καλλιθέα 1-2
Αστέρας Βλαχιώτη – Λεβαδειακός 1-2
Εργοτέλης – Ρόδος 0-1
Ρεπό: ΟΦ Ιεράπετρας


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός (17) 28-10 35
2. Καλλιθέα (15) 18-8 34
3. Καλαμάτα (16) 22-7 31
4. ΑΕΚ Β’ (16) 15-9 29
5. Αιγάλεω (17) 17-11 28
6. Χανιά (17) 26-12 27
7. Κηφισιά (16) 17-12 26
8. Εργοτέλης (16) 15-15 24
9. Παναθηναϊκός Β’ (17) 15-19 21
10. ΟΦ Ιεράπετρας (15) 21-20 20
-. Επισκοπή (16) 11-9 20
12. Ρόδος (14) 16-17 19
13. Διαγόρας Ρόδου (17) 11-19 16
-. Καραϊσκάκης Αρτας(16) 13-27 16
15. Ηρόδοτος (17) 11-20 13
16. Αστέρας Βλαχιώτη (16) 9-21 10
17. Ζάκυνθος (14) 4-33 4
* Με παρένθεση οι αγώνες που έχει δώσει η κάθε ομάδα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου)
ΑΕΚ Β’ - Παναθηναϊκός Β’
Κηφισιά – Καραϊσκάκης Αρτας
Επισκοπή – Εργοτέλης
Ρόδος – Αστέρας Βλαχιώτη
Λεβαδειακός – Διαγόρας Ρόδου
Ηρόδοτος – Χανιά
Αιγάλεω – Ζάκυνθος
Καλλιθέα – Ιεράπετρα
Ρεπό: Καλαμάτα