Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 19:53

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2: Νίκησε και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο, η Ομόνοια εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου κέρδισε στο “Πέτρος Γεωργανάς”, τη Σπερχογεία με 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή παρουσία στο παιχνίδι και κατάφεραν να σημειώσουν δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο και να βάλουν τις βάσεις για να πάρουν τους τρεις πολύτιμους πόντους στο δρόμο για τη σωτηρία.
Η Σπερχογεία έχει πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για την είσοδο της στους αγώνες μπαράζ για την παραμονή. Σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι δεν είχε καλή απόδοση έτσι ώστε να διεκδικήσει απέναντι στην Ομόνοια το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Στο 12’ σέντρα του Γαβρά, ο Κ. Κακαλέτρης έδιωξε την μπάλα, όχι όπως θα ήθελε και την έστειλε πάνω στον Τζανετάκο, που σούταρε αμέσως και πέτυχε το 0-1. Στο 16’ ο Διονυσόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με κοντινό διαγώνιο σουτ, όμως ο Κ. Κακαλέτρης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 20’ κάθετη πάσα του Αθ. Κακαλέτρη στον Π. Κακαλέτρη, αυτός μπήκε στην περιοχή και σχεδόν μόνος με τον Σταματίου, άργησε να σουτάρει και έχασε την ευκαιρία για γκολ. Στην εξέλιξη της φάσης προσπάθησε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ, όμως πρόλαβε αμυντικός και έδιωξε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Αθ. Κακαλέτρης και ο Ντάβος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 28’ ο νεαρός Γιάννης Κωστόπουλος, ευτύχησε στη δεύτερη συμμετοχή του ως βασικός να βάλει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Διονυσόπουλος με ωραία διαγώνια μπαλιά έβγαλε το νεαρό συμπαίκτη του σε θέση βολής και αυτός με διαγώνιο σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κ. Κακαλέτρη και “έγραψε” το 0-2. Στο 49’ δυνατό διαγώνιο σουτ του Γουδέλη απέκρουσε ο Σταματίου. Στο 53’ σε μπροστινή μπαλιά ο Ι. Κωστόπουλος βγήκε φάτσα με τον Κ. Κακαλέτρη σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια ο τερματοφύλακας της Σπερχογείας. Στο 55’ ο Μπάλας έκανε τη σέντρα και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έφυγε άουτ. Στο 72’ ο Διονυσόπουλος έκανε τη σέντρα στην περιοχή ο Μπάλας από το πέναλτι σχεδόν πήδηξε για την κεφαλιά δεν βρήκε την μπάλα και έφτασε στο πίσω δοκάρι για τον Π. Δημητρίου, αυτό έκανε το κοντινό σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ρέκκας με βοηθούς διαιτητές τους Π. Νικολόπουλο και Βανικιώτη.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Κ. Κακαλέτρης, Μάτσι, Α. Κακαλέτρης, Σπύρος, Τζεφερεμιναίος (46’ Λένα), Ι. Δημητρίου (66’ λ.τρ. Καστόρας), Γουδέλης, Μαραβέλας, Π. Κακαλέτρης, Μαστρόκαλος (75’ λ.τρ. Σώκαλης, 85’ λ.τρ. Αλάμαρας), Ντάβος.
ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Σταματίου (75’ Μέτσος), Κοστρίβας, Γεωργόπουλος, Γαβράς, Π. Δημητρίου, Μπαζάνης, Μπάλας, Τζανετάκος (52’ Καρνούσκος), Τάφα (63’ Μιχελής), Ι. Κωστόπουλος (63’ Μάλαμας), Διονυσόπουλος (75’ Τσίγκας).

Τραυματίστηκε στον αυχένα ο Μαστρόκαλος

Στο 74’ σε διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλο του τραυματίστηκε στον αυχένα ο Λευτέρης Μαστρόκαλος. Μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκε από το γιατρό του αγώνα, ήταν αδύνατο να συνεχίσει τον αγώνα. Μάλιστα με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας για να υποβληθεί σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί τι πρόβλημα έχει, αλλά και να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.