Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 11:17

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-3: Υπέκυψε στην ανωτερότητα των Πατρινών

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-3:  Υπέκυψε στην ανωτερότητα των Πατρινών

Το εντός έδρας αήττητο απώλεσε χθες το Διαβολίτσι που ηττήθηκε στο γήπεδο του Μελιγαλά από την σαφώς ανώτερη Παναχαϊκή με σκορ 3-0.

Το ματς ήταν εξ’ αναβολής της 16ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της
Γ’ εθνικής, με την Πατρινή ομάδα να ανεβαίνει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από αυτό το τρίποντο, όντας στο +2 από τον Τηλυκράτη Λευκάδας.
Από την άλλη για τη μεσσηνιακή ομάδα ήταν μια “λογική” ήττα από την ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ και το πιο βαρύ όνομα του 4ου ομίλου και ίσως ολόκληρης της Γ’ εθνικής.
Η ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη το πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ του Μαρσέλο, όμως ένα ξέσπασμα των φιλοξενούμενων στις αρχές του β’ ημιχρόνου μετέτρεψε το 0-0 σε 0-3 μέσα σε μόλις 10 λεπτά!
Ετσι το Διαβολίτσι γνώρισε την ήττα μετά από έξι αγωνιστικές, όμως είναι στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας και ένα ματς λιγότερο, αυτό που θα δώσει την προσεχή Τετάρτη με τον Παναιγιάλειο στο Μελιγαλά.
Ο Μάρκος Στεφανίδης έκανε μία αλλαγή στην 11αδα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Παναγρινιακό, βάζοντας αριστερό χαφ τον Τσιγαρίδη αντί του Βέλλη.

Αντεξε στο α’ ημίχρονο

Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου έδειξε από το ξεκίνημα ποιος θα είναι το “αφεντικό” στο ματς και απείλησε μόλις στο 2’ με τον Καρακλάιτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Καντούτση να διώχνει σωτήρια λίγο πριν τη γραμμή.
Οι Πατρινοί με καλή κυκλοφορία προσπαθούσαν να “τρυπήσουν” από τον άξονα, αλλά και από τα δεξιά την αμυντική γραμμή του ΑΟΔ, με τους Κέρι και Μπουρλάκη να παίρνουν πρωτοβουλίες.
Στο 28’ ο Μπουρλάκης με μπαλιά τρύπα βρήκε τον Αλεξόπουλο στην περιοχή, όμως ο πρώην επιθετικός της “Μαύρης Θύελλας” δεν έκανε καλό τελείωμα, με την μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία.
Στο 35’ η Παναχαϊκή απείλησε εκ νέου με τον Αλεξόπουλο να κάνει το γύρισμα από δεξιά, οι αμυντικοί απομάκρυναν και ο Στεργίδης σούταρε, με τον Μπαλόπουλο να παραχωρεί κόρνερ.
Τρία λεπτά αργότερα ο αρχηγός του ΑΟΔ ενήργησε και πάλι σωστά κοντράροντας το σουτ του Καρακλάιτς μέσα από την περιοχή.
Αμυντικά το Διαβολίτσι λειτούργησε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, όμως το άσχημο ήταν πως αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, με τον Ηλιόπουλο να είναι τελείως αποκομμένος μπροστά.

Ανοιξε το σκορ στο
53’ ο Λιποράσε

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και κυκλοφόρησαν την μπάλα στο πρώτο 5λεπτο, όμως ύστερα από μια αμυντική αδράνεια βρέθηκαν πίσω στο σκορ...
Στο 53’ ο Κέρι μοίρασε αριστερά στον Λιποράσε που ερχόμενος από πίσω έπιασε το συρτό σουτ στην κίνηση και νίκησε τον Μαρσέλο, γράφοντας το 0-1.
Στο επόμενο λεπτό ο Μάρκος Στεφανίδης πέρασε στο ματς τους Βέλλη και Μιχαλόπουλο, φέρνοντας τον Θώδη στον άξονα, όμως ένα τραγικό αμυντικό λάθος έφερε και το δεύτερο γκολ...

Αλλα δύο γκολ με
Καρακλάιτς, Κέρι

Ηταν το 57’ όταν μετά από γύρισμα του Καντούτση ο Μαρσέλο έκανε άσχημο διώξιμο πάνω στον Καρακλάιτς... Η μπάλα που είχε φάλτσα ξεγέλασε τον γκολκίπερ του ΑΟΔ και ο μεσοεπιθετικός των Πατρινών με γυριστό σουτ έκανε το 0-2, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του.
Η ψυχολογία πλέον ήταν ξεκάθαρα με την Παναχαϊκή που πέτυχε και τρίτο γκολ στο 62’ με τον Μπουρλάκη να σεντράρει και τον Κέρι αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι να κάνει με δυνατό σουτ το 0-3.
Μάλιστα στο 64’ λίγο έλλειψε να σκοράρει για τέταρτη φορά η Παναχαϊκή, όταν ο Αλεξόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά και έκοψε στο σημείο του πέναλτι για τον Στεργίδη που σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι έκοψαν ταχύτητα, μιας και τα πάντα είχαν κριθεί.
Το Διαβολίτσι ανέβηκε στο τελευταίο 20λεπτο και είχε ένα καλό σουτ με τον Καρύδη στο 74’ που απέκρουσε με γροθιές ο Κολοβούρης.
Καλή ήταν η διαιτησία του Κόκκορης (Αρκαδίας) και των βοηθών του Τσούκα και Παπαγεωργίου από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Στραβάκος, Τσακμάκης και Μπουρλάκης.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Μαρσέλο, Πιτσιλής, Θώδης, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Στραβάκος (54’ Βέλλης), Δημητρίου (76’ Θ. Φασουλής), Πάγια (65’ Καρύδης), Ηλιόπουλος (65’ Γουέσλεϊ), Τσιγαρίδης (55’ Μιχαλόπουλος), Μουλιάτος.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κολοβούρης, Τσακμάκης, Σμίλτος, Στεργίδης (85’ Λούσκος), Λιποράσε, Κωνσταντακόπουλος, Τεγούσης, Αλεξόπουλος (65’ Κυβελίδης), Μπουρλάκης, Καρακλάιτς (85’ Μαγκάκης), Κέρι (73’ Γούλας).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 19 αγωνιστικές)
1. Παναχαϊκή 38-12 43
2. Τηλυκράτης Λευκάδας 32-9 41
3. Ναυπακτιακός Αστέρας 23-15 29
4. Αχέρων Καναλακίου 23-14 28
-. Α.Ο. Διαβολιτσίου 26-19 28
6. Διαγόρας Βραχνέικων 25-17 27
-. Αίας Γαστούνης 23-20 27
8. Παναγρινιακός 17-15 23
9. Εθνικός Σκουλικάδου 14-19 22
10. ΠΑΟ Βάρδας 18-20 20
11. Αναγέννηση Aρτας 13-28 16
12. Παναιγιάλειος 13-21 14
• Ο Αμβρακικός Λουτρού αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
• Ενα ματς λιγότερο έχουν Διαβολίτσι και Παναιγιάλειος.
• Το ρεπό τους έχουν κάνει Αναγέννηση Αρτας, Παναγρινιακός, Αχέρων Καναλακίου, ΠΑΟ Βάρδας, Α.Ο. Διαβολιτσίου και Τηλυκράτης Λευκάδας