Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 17:00

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-0: Πρώτη και καλύτερη στα πλέι οφ! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-0: Πρώτη και καλύτερη στα πλέι οφ! (φωτό)

Ομάδα για μεγάλα πράγματα είναι η Μάνη κάτι που απέδειξε και στο χθεσινό ματς με τον Πανθουριακό, τον οποίο κέρδισε με 2-0 και βρέθηκε εκ νέου στην κορυφή του α’ ομίλου της Α’ τοπικής!

Οι Μανιάτες επικράτησαν για δεύτερη φορά φέτος της ομάδας της Θουρίας με το ίδιο σκορ και δείχνουν ικανοί για... τα πάντα στα πλέι οφ που θα ακολουθήσουν.
Η ομάδα του Τάκη Δρούγα πέτυχε ένα γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Παπαθεοδώρου και ένα λίγο πριν το φινάλε με τον Αλεξανδρόπουλο, όμως ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον 47χρονο Θοδωρή Σταθά που έπιασε πέναλτι του Κουρούπη στο 1-0 και είχε άλλες 3-4 εξαιρετικές επεμβάσεις, προσφέροντας τα μέγιστα στη σπουδαία νίκη.
Από την άλλη ο Πανθουριακός γνώρισε τη δεύτερη ήττα στη σεζόν από την ίδια ομάδα, όμως εξασφάλισε την είσοδο του στα πλέι οφ και εκεί θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον τίτλο, με αντιπάλους την Μάνη, την Κυπαρισσία και τον Τέλλο Αγρα.

Χώρισαν οι δρόμοι με Καλόμαλο

Το χθεσινό ήταν το τελευταίο ματς του Γιώργου Καλόμαλου στον πάγκο του Πανθουριακού μιας και απολύθηκε από τη διοίκηση, με τον Τάκη Σακελλαρόπουλο να αναλαμβάνει τα ηνία στον πάγκο.
Οι γηπεδούχοι που έπαιζαν με τριάδα στην άμυνα (Γιαννής, Κλουβάτος, Περιβολάρης) μπήκαν πιο ορεξάτοι στο ματς και στο 15’ κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ...

Το 1-0 ο Παπαθεοδώρου

Μετά από αμυντική αδράνεια, ο Αλεξανδρόπουλος κέρδισε την μπάλα και έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Κόκκαλη να αποκρούει, όμως ο Παπαθεοδώρου ήταν στην κατάλληλη θέση και με ψύχραιμο πλασέ από πλάγια έκανε το 1-0.

Στο 19’ ο Πανθουριακός είχε ένα μακρινό χτύπημα φάουλ με τον Κουρούπη που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σταθάς.

Ο Σταθάς έπιασε πέναλτι του Κουρούπη

Στο 22’ ο Γιαννής έσπρωξε από πίσω τον Κουρούπη που ήταν πλάγια και με πλάτη στην εστία, κάνοντας ένα “χαζό” πέναλτι, το οποίο υπέδειξε ο κ. Παπακωνσταντίνου, με τον παίκτη του Πανθουριακού πάντως να πέφτει αρκετά εύκολα... Ο Κουρούπης το εκτέλεσε, όμως ο Σταθάς έπεσε στην αριστερή του γωνία και με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το 1-0!
Δύο λεπτά αργότερα το χτύπημα φάουλ του Σαραντόπουλου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η Μάνη απείλησε στο 28’ με την γυριστή κεφαλιά του Αλεξανδρόπουλου να μη βρίσκει στόχο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουστάκα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία καλή φάση για τους γηπεδούχους, που είχαν στο πλευρό τους 200 ενθουσιώδεις οπαδούς!

Ο Περιβολάρης με τακουνάκι βρήκε τον Παπαθεοδώρου που ελίχθηκε στην περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να φεύγει κόρνερ.
Οσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεζε για την ισοφάριση.
Στο 52’ μετά από έξοχη ενέργεια του Ζαραφέτα, ο Καλογερόπουλος από δεξιά έκανε το πλασέ (αντί να κάνει το γύρισμα) και ο Σταθάς του είπε “όχι”.
Νέα μεγάλη στιγμή στο 64’ με τον Βασιλόπουλο να κλέβει την μπάλα να να βγαίνει τετ α τετ, όμως το πλασέ του απέκρουσε ο έμπειρος γκολκίπερ.
Ο Καλόμαλος έβαλε στο ματς τον Τσουλάκο αντί του Ζαραφέτα, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, όμως οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων έμεναν ημιτελείς.
Στο 74’ ο Σπανός εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κλουβάτος πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα το συρτό σουτ του Κουρούπη έφυγε σύριζα άουτ.

Δεύτερο γκολ στο 87' με Αλεξανδρόπουλο

Οι Μανιάτες που έπαιζαν με αντεπιθέσεις, έχοντας πάρει βοήθεια από τον πάγκο με την είσοδο στο ματς των Φετάχου, Σπανού, βρήκαν δεύτερο γκολ στο 87’... Ο Φετάχου έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα από αριστερά και ο Αλεξανδρόπουλος αφού κοντρόλαρε με συρτό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 2-0, εν μέσω αποθέωσης!
Στο 91’ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στην ίδια φάση ο Γιαννής για χτύπημα στον Σαραντόπουλο.
Καλή ήταν η διαιτησία του Παπακωνσταντίνου και των βοηθών του, της Αθανασοπούλου και του Η. Μπουρίκα.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Σταθάς, Χατζηπαναγιώτης, Παπαθεοδώρου, Περιβολάρης (70’ Φετάχου), Μπέρμπερη (73’ Σπανός), Μουστάκας, Κλουβάτος, Γιαννής, Τζανετέας, Χελάς, Αλεξανδρόπουλος.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Καλογερόπουλος, Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Λιόλιος, Ζαχαρόπουλος, Γεωργιόπουλος (77’ Γιαννακόπουλος), Ζαραφέτας (64’ Τσουλάκος), Βασιλόπουλος (85’ Αρβανίτης), Κουρούπης, Σαραντόπουλος.