Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 11:40

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΖΑΟΝ 0-3: Ηττα από τον πρωτοπόρο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη εντός έδρας ήττα στη β’ φάση του πρωταθλήματος γνώρισε το Σάββατο ο Απόλλωνας, καθώς ηττήθηκε από τον πρωτοπόρο του Γ’ ομίλου της Pre League Γυναικών, ΖΑΟΝ με 3-0 σετ.

Η Καλαματιανή ομάδα θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο παιχνίδι αν δεν είχε τις γνωστές κακές στιγμές στο παιχνίδι της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε καλά στα δύο πρώτα σετ, όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα και η αντίπαλος της, που έδειξε πως δίκαια βρίσκεται στην κορυφή, δεν συγχωρεί τα λάθη. Οταν μάλιστα έχεις χάσει τα δύο πρώτα σετ, δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις. Ετσι ο Απόλλωνας παρά την προσπάθεια που κατέβαλε στο 3ο σετ δεν κατάφερε και γνώρισε την ήττα.
Για το παιχνίδι ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης, δήλωσε: “Η προσπάθειά μας ήταν αρκετά καλή μπορώ να πω ειδικά για τα δύο πρώτα σετ. Δυστυχώς αυτοκτονούμε θεωρώ ότι μας αδικεί το σκορ μπορούσαμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Ημασταν αρκετά καλοί είχαμε ψυχή, είχαμε πάθος, βγάλαμε όλα αυτά τα στοιχεία, αλλά δεν πατήσαμε σε κάποια λεπτά σημεία. Αυτά μας κυνηγάνε γενικώς στις κρίσιμες φάσεις και να κάνουμε κάποια λάθη τα οποία όταν παίζεις με ομάδες σαν το ΖΑΟΝ που είναι πρώτη, σου στοιχίζουν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να δούμε πού μπορούμε να πλασαριστούμε”.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, όπως προαναφέραμε ο Απόλλωνας στα δύο πρώτα σετ κατάφερε να πάρει προβάδισμα, αλλά δεν μπόρεσε να το διατηρήσει και έτσι τα έχασε. Στο πρώτο είχε ένα σημαντικό προβάδισμα, καθώς βρέθηκε μπροστά με 16-8, 17-9, όμως σταδιακά το έχασε και η φιλοξενούμενη ομάδα το κέρδισε με 25-23. Στο δεύτερο επίσης στη μεγαλύτερη διάρκεια του ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και ο ΖΑΟΝ αφού έφτασε στην ισοφάριση 19-19 μκαι 20-20, από εκεί και μετά πέρασε μπροστά και έφτασε στη επικράτηση. Στο 3ο πήρε από την αρχή το προβάδισμα με τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει σε 6-6, 7-7, 15-15. Εκεί πήγε να ξεφύγει παίρνοντας τον πόντο για το 16-15, όμως στη συνέχεια η αθηναϊκή ομάδα πήρε τον έλεγχο και μετά την προσωρινή ισοφάριση 17-17 δεν απειλήθηκε και κατέκτησε το σετ και τη νίκη.
Τα σετ: 23-25, 22-25, 21-25.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Λεωνίδας Γεράνιος, Παναγιώτης Γκόλφης.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Βενέτη, Θεοδωρακέα, Αποστολοπούλου, Τόσι, Καραμούντζου, Καρακύκλα / Γκιαούρη (λ), Κόλλια, Δημοπούλου, Κόλλια, Δημοπούλου, Τσάτουμα, Γρίβα. Στον πάγκο ήταν οι Ν. Γιόλλα, Σακελλαρίου.
ΖΑΟΝ (Κων. Λιώσης): Μικρουδάκη, Καλλή, Αναγνώστου, Ε. Αργυροπούλου, Μποκή / Μ.-Αγ. Αργυροπούλου (λ), Χάνσον, Παπαδοπούλου. Στον πάγκο ήταν οι Πικούλη (λ), Ρεντούμη, Φουμάκη, Χανδρή, Παπαδάκη.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Μάχη ΖΑΟΝ, Αιγάλεω και Πρωταθλητών Πεύκων

Στη πρώτη θέση του Γ' ομίλου ανόδου της Pre League γυναικών παρέμεινε ο ΖΑΟΝ μετά και την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής, με το Αιγάλεω να ακολουθεί με έναν βαθμό λιγότερο και τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων στη τρίτη θέση με δύο βαθμούς μακριά από τη κορυφή.
Η ομάδα της Κηφισιάς πέρασε χωρίς απώλεια σετ από τη δύσκολη έδρα του Απόλλωνα Καλαμάτας, τα Πεύκα αν και έχασαν το πρώτο σετ από τα Βριλήσσια πήραν το τρίποντο, ενώ το Αιγάλεω πήρε την εκτός έδρας νίκη με 3-0 σετ επί του Ναυάρχου Βότση.
Οι τρεις αυτές ομάδες έχουν ξεφύγει στη βαθμολογία από τους υπόλοιπους διεκδικητές της πρώτης θέσης και της απευθείας ανόδου στη Volley League και με 4 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του Γ' ομίλου, το ενδιαφέρον ολοένα και μεγαλώνει.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής, καθώς και η επόμενη αγωνιστική, έχουν ως εξής:

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(6η αγωνιστική)
Βριλήσσια – Ακ. Πρ. Πεύκων 1-3
Απόλλων Καλ. - ΖΑΟΝ 0-3
Ναύαρχος Βότσης – Αιγάλεω 0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. ΖΑΟΝ 17-4 16
2. Αιγάλεω 16-5 15
3. Ακ. Πρ. Πεύκων 15-7 14
4. Απόλλων Καλ. 7-13 6
5. Βριλήσσια 4-15 3
6. Ναύαρχος Β. 3-18 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 12 Μαρτίου)
Βριλήσσια – Απόλλων Καλ.
Αιγάλεω – ΖΑΟΝ
Ακ. Πρ. Πεύκων – Ναύαρχος Βότσης