Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 16:15

ΑΕ ΜΑΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 1-2: Την έριξε από την κορυφή, σπάζοντας το εντός έδρας αήττητο

Γράφτηκε από τον

Εκτός έδρας τρίποντο και με ανατροπή στο σκορ πέτυχε την Κυριακή ο Ολυμπιακός Ανάληψης που νίκησε την Α.Ε. Μάνης με 2-1.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους Μανιάτες στην έδρα τους και 3 συνολικά στο πρωτάθλημα, που είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσει στη 2η θέση του 1ου ομίλου, με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός που έφτασε τις 7 νίκες, ανέβηκε στην 4η θέση (τη μοιράζεται με τον Απόλλωνα) και έκλεισε τη φετινή σεζόν με τον καλύτερο τρόπο σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι έχουν να δώσουν τον επαναληπτικό αγώνα για το κύπελλο Μεσσηνίας με αντίπαλο τον Πανθουριακό, όπου παρά την ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς θα επιδιώξουν να ανατρέψουν το σκορ και να προκριθούν στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Οι προπονητές των δύο ομάδων Παναγιώτης Δρούγας (ΑΕ Μάνης) και Νίκος Γεωργακλής (Ολυμπιακός Ανάληψης) έκαναν αλλαγές στο παραπάνω ματς, θέλοντας να ξεκουράσουν παίκτες για να τους χρησιμοποιήσουν στους επαναληπτικούς αγώνες του κυπέλου. Για τους γηπεδούχους οι Μουστάκας, Αλεξανδρόπουλος, Χελάς δεν ξεκίνησαν τον αγώνα, αλλά έπαιξαν ως αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο σχεδόν, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Κλουβάτος, Κουντάνης. Για τους φιλοξενούμενους δεν συμμετείχαν στο παιχνίδι οι Ανδρουτσόπουλος, Μουλαβασίλης, Γιαννόπουλος, Δημητρίου, Κουκούτσης, Καλογερόπουλος, Θεοδοσόπουλος, Παπαβασιλόπουλος.
Η ΑΕΜ προηγήθηκε στο σκορ με την συμπλήρωση του 45λεπτου, στο πρώτο μέρος, όταν ο Περιβολάρης έκανε την μπροστινή μπαλιά και ο Χατζηπαναγιώτης που έφυγε πίσω από τους αμυντικούς με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 63’ ο Χρονόπουλος με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-1. Δέκα λεπτά μετά ο Χρονόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Κακογιάννης με κεφαλιά σημείωσε το τελικό 1-2.
Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο καθώς στο 90ό λεπτό αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη), ο Σταματόπουλος για επικίνδυνο παίξιμο.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Καυκάς με βοηθούς διαιτητές τους Βανικιώτη και Κουρτέση.
ΑΕ ΜΑΝΗΣ: Σταθάς, Αλντέσκου, Πουλάκος, Γιαννής, Περιβολάρης, Τζανετέας (68’ Χελάς), Παπαθεοδώρου (68’ Μουστάκας), Δουρούμης (68’ Αλεξανδρόπουλος), Φετάχου, Σπανός, Χατζηπαναγιώτης (51’ Στύλλα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας, Σίνος, Κακογιάννης, Φέστας, Δημητρακόπουλος, Τσώνης, Κοντομανωλόπουλος, Σταματόπουλος, Ομέρι (46’ Χρονόπουλος), Παναγιωτόπουλος, Παπανδρέου.