Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2022 12:44

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 2-1: Για πρώτη φορά σε τελικό οι Μανιάτες! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

“Μεθυσμένη πολιτεία” θυμίζει από χθες το απόγευμα η Μάνη μιας και η ΑΕΜ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας!

Η ομάδα του Τάκη Δρούγα νίκησε με 2-1 τον Πάμισο και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 που είχε αποσπάσει πριν μία εβδομάδα στη Μεσσήνη, πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό όπου θα βρει απέναντι της τον Πανθουριακό.
Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία για την Α.Ε. Μάνης που δουλεύει μεθοδικά τα τελευταία χρόνια, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω κάθε σεζόν και έχει φτάσει να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες του νομού.

Οτι άξιζε από τον χθεσινό ημιτελικό που διεξήχθη παρουσία 150 περίπου θεατών, συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο...
Οι γηπεδούχοι είχαν ένα εκρηκτικό 15λεπτο και σε αυτό το διάστημα πέτυχαν τα δύο γκολ με χτύπημα φάουλ του Μουστάκα στο 69’ και πλασέ του Χελά στο 77’.

Η ομάδα της Μεσσήνης όμως δεν παρέδωσε τα όπλα, μείωσε στο 85’ με σουτ του Βλάχου και κυνήγησε μέχρι τέλους το γκολ που θα τις έδινε την πρόκριση, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Το πρώτο ημίχρονο είχε να επιδείξει ελάχιστα πράγματα, με τις δύο ομάδες να είναι συντηρητικές και να προσπαθεί να... διαβάσει η μία το παιχνίδι της άλλης, με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.
Η μόνη αξιόλογη φάση έγινε στο 9’ με το ξαφνικό σουτ του Παπαθεοδώρου να χτυπά σε σώμα αμυνόμενου και να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έγινε πιο γρήγορος, με τον Πάμισο να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.
Η πρώτη ευκαιρία όμως ήταν για την Μάνη στο 52’ όταν μετά από διώξιμο του Περιβολάρη, ο Αλεξανδρόπουλος κέρδισε την μπάλα και με σπριντ βγήκε τετ α τετ, το πλασέ όμως που έκανε αποκρούστηκε από τον Οικονομόπουλο.

Η είσοδος στο ματς του Βλάχου και οι εσωτερικές αλλαγές από τον πάγκο έκαναν πιο γρήγορο τον Πάμισο που στο 59’ είχε ένα καλό σουτ του Παπαδόπουλου που έφυγε σύριζα άουτ.
Στο 65’ ο Βλάχος έκανε ωραία ενέργεια και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, κάνοντας τη σέντρα σουτ με την μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία.

Το “καθάρισε” σε 9 λεπτά με Μουστάκα, Χελά

Στο 69’ και ενώ οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, μίλησε η κλάση του Αρη Μουστάκα... Ο έμπειρος μέσος με ένα φαλτσαριστό χτύπημα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών!
Το γκολ αυτό έδωσε... φτερά στους γηπεδούχους που έκαναν ότι ήθελαν για ένα δεκάλεπτο.
Στο 71’ ο Αλεξανδρόπουλος έβγαλε τη σέντρα και ο Χελάς πλάσαρε από κοντά, με τον Οικονομόπουλο να διώχνει με τα πόδια, ενώ δύο λεπτά αργότερα το μακρινό σουτ του Μουστάκα απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Παμίσου.

Η υπεροχή της Μάνης καρποφόρησε για δεύτερη φορά στο 77’ όταν οι... διόσκουροι της ομάδας του Τάκη Δρούγα συνεργάστηκαν άψογα για μία ακόμη φορά...
Ο Αλεξανδρόπουλος έβγαλε “γλυκιά” σέντρα από δεξιά και ο Χελάς με πλασέ από την καρδιά της περιοχής και προτού η μπάλα πέσει στο έδαφος έγραψε το 2-0, βάζοντας γερά θεμέλια για την πρόκριση!
Η ομάδα της Μεσσήνης ήθελε πλέον δύο γκολ για να περάσει αυτή στον τελικό και τα έπαιζε όλα για όλα στα λεπτά που απέμεναν.
Στο 83’ ο Βλάχος μπήκε από αριστερά και έκανε το γύρισμα, με τον Τζανετέα να διώχνει σωτήρια προ του Γαλανόπουλου.

Μείωσε με Βλάχο στο 85’

Δύο λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου, ο Φιλόπουλος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Βλάχος με μονοκόμματο σουτ μείωσε σε 2-1, δίνοντας χιτσκοκικό φινάλε στην αναμέτρηση.
Η ομάδα του Μιχάλη Γεωργιόπουλου πίεσε για την ισοφάριση, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καθαρή φάση μέχρι το φινάλε.

Απεναντίας στο 90’ λίγο έλειψε η ΑΕΜ να βάλει και τρίτο γκολ, όταν ο κεραυνός του Μουστάκα δέκα μέτρα έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο έδαφος, με τον Αλεξανδρόπουλο να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ!
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Γκούμα και των βοηθών του Μπαρδή και Καραμπέτσου.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Σταθάς, Κλουβάτος, Περιβολάρης (65’ Πουλάκος), Γιαννής, Μουστάκας, Χατζηπαναγιώτης, Αλεξανδρόπουλος, Παπαθεοδώρου (76’ Φετάχου), Χελάς, Κουντάνης (73’ Σπανός), Τζανετέας.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Τιμπλαλέξης (63’ λ.τρ. Κατσιβαρδέας), Φιλόπουλος, Αριστομενόπουλος (78’ Λυμπερόπουλος), Γαλανόπουλος, Δεμπεγιώτης (56’ λ.τρ. Βλάχος), Νινιός, Παπαδόπουλος, Ιμεράσι, Μπορχάν, Χαραλαμπόπουλος (63’ Δήμος).