Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 15:43

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ 20 – SUPER LEAGUE 2: Εντός έδρας ήττα για την Καλαμάτα, 2-1 από Ζάκυνθο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Με ήττα ξεκίνησε τους αγώνες της στο πρωτάθλημα Κ 20 της Super League 2 η Καλαμάτα που έχασε προχθές με 2-1 από τη Ζάκυνθο στο γήπεδο του Ασπροχώματος.

Η Καλαματιανή ομάδα σε γενικές γραμμές έδειξε καλά στοιχεία, όμως δεν μπόρεσε να ξεκινήσει τους αγώνες της σε αυτό το πρωτάθλημα με θετικό αποτέλεσμα. Είχε κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και φάσεις, όμως μόνο μια φορά κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Σίγουρα άξιζε καλύτερης τύχης σύμφωνα με την εμφάνιση που πραγματοποίησε και τις ευκαιρίες, τις οποίες δημιούργησε στη διάρκεια του 90λεπτου.
Η φιλοξενούμενη ομάδα κατάφερε σε δύο αντεπιθέσεις στη διάρκεια του πρώτου μέρους να σκοράρει δύο φορές και να πάρει προβάδισμα για τη νίκη. Τα δύο αυτά γκολ αποδείχθηκαν αρκετά ώστε να δώσουν το πρώτο τρίποντο στην ομάδα της Ζακύνθου, αφού παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα δεν καρποφόρησαν.

Φάσεις – γκολ

Στο 14’ ο Γιαννόπουλος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 16’ λάθος πάσα του Γουρνά πάνω στον Ταμαρέση, αυτός σούταρε χωρίς καθυστέρηση, όμως ο Τσιφτσής μπλόκαρε. Στο 20’ ο Ζαράνης έκανε ωραία κάθετη πάσα στην πλάτη των αμυντικών, εκεί πετάχτηκε ο Β. Καψάσκης και με σουτ μέσα από την περιοχή “έγραψε”το 0-1. Στο 21’ ο Γιαννόπουλος εκτέλεσε με φάλτσο φάουλ από πλάγια θέση και ο Μπαρμπόπουλος που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με τα χέρια απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 22’ μπαλιά του Λούτα στην απέναντι πλευρά για τον Στύλλα, αυτός σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Τσιφτσής. Στο 23’ ο Ρουμελιώτης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Μπαρμπόπουλος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 28’ οι Μουζάκης και Γκότσης με ισάριθμα σουτ δεν κατάφεραν να σκοράρουν καθώς και τις δύο φορές απέκρουσε ο Μπαρμπόπουλος. Στο 31’ ο Μεμά μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Μπαρμπόπουλος που είχε βγει από την εστία του κόντραρε την μπάλα που έφτασε στο Γιαννόπουλο ο οποίος έκανε αμέσως το σουτ και την έστειλε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 39’ ο Γκότσης έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή για τον Μουζάκη, όμως οι αμυντικοί τον πρόλαβαν και την έδιωξαν πάνω στο Μεμά. Αυτός την άφησε να περάσει στον Γιαννόπουλο, που σούταρε αμέσως για να πέσει στην αριστερή του γωνία ο Μπαρμπόπουλος και να διώξει με τα χέρια σε κόρνερ σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στο 40’ σουτ του Στύλλα απέκρουσε ο Τσιφτσής και στην επαναφορά ο Β. Καψάσκης που ήταν μόνος του δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει με σουτ το 0-2. Στο 48’ από συρτό διαγώνιο σουτ του Στύλλα η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό διαγώνιο σουτ, από την απέναντι πλευρά, αυτή τη φορά, του Β. Καψάσκη η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 59’ ο Γκότσης μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια προσπάθησε να βρει χώρο για να σουτάρει υπό την πίεση αμυντικών και άφησε την μπάλα στο Μουζάκη ο οποίος με σουτ-κεραυνό έστειλε την μπάλα στον ουρανό σχεδόν των διχτύων της εστίας του Μπαρμπόπουλου και μείωσε σε 1-2.

Στο 61’ από τη σέντρα του Μεμά ο Σκοπέτος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 63’ ο Γιαννόπουλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Μπαρμπόπουλος που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 67’ φάουλ του Στύλλα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 75’ ο Σκοπέτος με καλοκτυπημένη εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Μπαρμπόπουλος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Ενα λεπτό μετά σουτ του Μουζάκη από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 79’ φάουλ του Γιαννόπουλου έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 81’ ο Μουζάκης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 84’ ο Σαούτης έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Σκοπέτο, αυτός έφυγε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπαρμπόπουλο, που είχε βγει από την εστία του, όμως την έστειλε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Τρεις περιπτώσεις πέναλτι

Στο 26’ ο Δρούγας μπήκε στην περιοχή και πριν σουτάρει ο Ζε Εσσόνο τον έσπρωξε ρίχνοντας τον στο έδαφος με τον διαιτητή Κουρτέση να υποδεικνύει πέναλτι, αλλά δευτερόλεπτα νωρίτερα ο β’ βοηθός Π. Νικολόπουλος είχε δώσει οφσάιντ. Στο 86’ ο Γκότσης μπήκε στην περιοχή και ο Μαρίνος έπεσε πάνω του ρίχνοντας τον στο έδαφος, όμως ο διαιτητής δεν είδε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί στο ματς. Στο 90’ ο Δρούγας μπήκε στην περιοχή, ο Μπιτσιάνης τον βρήκε στο πόδι, όμως ο επιθετικός της Καλαμάτας συνέχισε την προσπάθεια του και δευτερόλεπτα μετά έπεσε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει άουτ.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Κουρτέσης με βοηθούς διαιτητές τους Καραμπέτσο και Π. Νικολόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τσιφτσής, Μεμά, Σάλα, Στυλιανόπουλος, Γουρνάς, Ι. Σαούτης, Δρούγας, Γιαννόπουλος, Ρουμελιώτης (24’ λ.τρ. Γκότσης), Σκοπέτος, Μουζάκης.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Μπαρμπόπουλος, Μπιτσιάνης, Μαρίνος, Κολευρής, Ζε Εσσόνο, Θεοδόσης (82’ Λιβέρης), Στύλλα, Ζαράνης, Β. Καψάσκης (87’ Λέκα), Ταμαρέσης (46’ Σ. Καψάσκης), Λούτας.

Τραυματίστηκε ο Ρουμελιώτης

Πέρα από την ήττα στο παραπάνω παιχνίδι, η Καλαμάτα έχασε και τον Ρουμελιώτη. Ο επιθετικός των “μαυραετών” που είχε ξεπεράσει πρόσφατο τραυματισμό του, σε μια φάση στο 23’ δέχτηκε μαρκάρισμα από αντίπαλο του και βρέθηκε στο έδαφος. Μετά τις πρώτες βοήθειες από το γιατρό του αγώνα, διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού και ένα λεπτό μετά αποχώρησε από το παιχνίδι.