Τρίτη, 22 Μάρτιος 2022 16:00

Οι αριθμοί της Super League

Γράφτηκε από τον
Οι αριθμοί της Super League

Οι τέσσερις αγώνες της 1ης αγωνιστικής των Playouts πρόσφεραν το Σάββατο 11 γκολ, καθώς οι τρεις της 2ης των Playoffs την Κυριακή είχαν μόλις τρία γκολ.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει δύο φορές στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και έφτασε τα 12, ελπίζοντας να ξαναπάρει τα πρωτεία, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. Οι αριθμοί της αγωνιστικής:
-200 αγώνες στην προπονητική καριέρα του σε όλα τα πρωταθλήματα έφτασε ο Γιάννης Αναστασίου. Έχει 82 νίκες, 48 ισοπαλίες και 70 ήττες. Έχει 125 αγώνες στη Super League, 36 στην Α' Ολλανδίας, 25 στην Α' Κύπρου και 14 στην Α' Βελγίου.
-200 επίσημους αγώνες με τη φανέλα του Ατρομήτου έφτασε ο Κυριάκος Κυβρακίδης. Ο 30χρονος αμυντικός έκανε ντεμπούτο πριν από οκτώ χρόνια, στις 9 Μαρτίου 2014, και τώρα έχει παίξει με τον Ατρόμητο 167 αγώνες στη Super League, 26 στο Κύπελλο Ελλάδας και 7 στα Κύπελλα Ευρώπης.
-150 νίκες στην έδρα του για την Α' Εθνική/Super League συμπλήρωσε ο Ατρόμητος. Σε 342 αγώνες έχει ακόμα 111 ισοπαλίες και 81 ήττες.
-100 συμμετοχές στη Super League έφτασε ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Ο Θεσσαλονικιός αμυντικός έχει 73 με τον Παναθηναϊκό, 19 με τη Βέροια και 8 με τον ΠΑΟΚ.
-100 αγώνες στην καριέρα του με τον ΠΑΟΚ συμπλήρωσε ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλανδός αμυντικός έχει 68 στη Super League, 20 στο Κύπελλο και 12 στην Ευρώπη. Δεν υπολογίζουμε τις τρεις συμμετοχές στην ομάδα του ΠΑΟΚ Β.
-50 νίκες στην προπονητική του καριέρα στη Super League συμπλήρωσε ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Σέρβος τεχνικός έχει 31 με τον Αστέρα Τρίπολης και 19 με την Ξάνθη. Έχει ακόμα 48 ισοπαλίες και 46 ήττες.
-40 γκολ στην καριέρα του στη Super League έφτασε ο Ευθύμης Κουλούρης. Παράλληλα έφτασε τα 50 σε όλα τα πρωταθλήματα και τα 10 σε βάρος του Απόλλωνα για όλες τις διοργανώσεις.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: «Οχι στον ρατσισμό»

Ο Αστέρας Τρίπολης συμμετέχει, για μία ακόμα χρονιά, στη διεθνή εκστρατεία «morethanfootball», η οποία θα διαρκέσει έως τις 14 Απριλίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η 21 Μαρτίου, πρώτη ημέρα των εβδομάδων δράσης συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Ο Αστέρας παρουσιάζει ένα video στο οποίου συμμετέχουν άνθρωποι από τις έξι διαφορετικές που υπάρχουν στον σύλλογο.
Ο προπονητής, Milan Rastavac από την Σερβία, ο Federico Alvarez από την Αργεντινή, ο Γιώργος Κανελλόπουλος από την Ελλάδα, ο Leo Tilica από την Βραζιλία, ο Kevin Soni από το Καμερούν και ο Asier Benito από την Ισπανία στέλνουν το μήνυμα κατά των φυλετικών και κοινωνικών διακρίσεων. Ο Αστέρας, με μία σειρά από δράσεις, θα συμμετάσχει και φέτος στις #actionweeks της κοινωνικής εκστρατείας #morethanfootball, στην οποία συμμετέχουν σπουδαίου σύλλογοι από όλη την Ευρώπη».
ΑΠΕ