Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 19:56

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Εντυπωσιακή πορεία στη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον

Αξια αναφοράς είναι η πορεία που πραγματοποιεί ο Α.Ο. Διαβολιτσίου τη φετινή αγωνιστική περίοδο στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής.

Η ομάδα έχει καταφέρει εδώ και κάποιες αγωνιστικές να εξασφαλίσει την άνετη παραμονή στην κατηγορία, να βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και μπορεί να διεκδικήσει και τη δεύτερη στα δύο παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την Κυριακή κέρδισε στο γήπεδο του Μελιγαλά τον Τηλυκράτη και τον έβγαλε εκτός τροχιάς από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.
Σίγουρα τα παραπάνω δείχνουν ότι το Διαβολίτσι δεν έκανε τυχαία αυτή την πορεία φέτος, η οποία οφείλεται κυρίως σε τρία πράγματα, την αλλαγή νοοτροπίας, τη σκληρή δουλειά που έγινε από την αρχή της σεζόν και το τρίτο που προέρχεται από το δεύτερο, ήταν η βελτίωση των παικτών.

Δηλώσεις Στεφανίδη

Αυτό επισήμανε απαντώντας σε σχετικά ερώτηση ο προπονητής της ομάδας Μάρκος Στεφανίδης, μιλώντας στην “Ελευθερία”: “Στην αλλαγή νοοτροπίας, σκληρή δουλειά από το καλοκαίρι και αυτό επέφερε βελτίωση των ποδοσφαιριστών, όπου από παιχνίδι σε παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Οταν κάνεις μια τέτοια πορεία εννοείται ότι είναι μια συλλογική προσπάθεια. Εχουμε κάνει πολύ δουλειά από το καλοκαίρι. Κάποια πράγματα θέλουν χρόνο και από την αρχή μέχρι σήμερα έχουν βελτιωθεί και οι παίκτες και αυτό βγαίνει σιγά – σιγά στο γήπεδο".
Με την πορεία της η ομάδα έχει καταφέρει να κρύψει και τις δυσκολίες που έχει από τη αρχή της αγωνιστικής περιόδου, κάτι που τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο έμπειρος προπονητής. “Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει στη διάρκεια της χρονιάς. Ομως αυτές τις δυσκολίες τις έχουμε βάλει σε δεύτερη μοίρα. Οπως ανέφερε και παραπάνω η δουλειά και η αλλαγή νοοτροπίας έχουν παίξει το ρόλο τους και φυσικά η σταδιακή βελτίωση των παικτών παιχνίδι με παιχνίδι”.
Οσο για την κατάκτηση της νίκης στην αναμέτρηση με τον Τηλυκράτη μας είπε: “Ηταν εντελώς δίκαιη η επικράτηση. Ημασταν καλύτεροι και με βάση των ευκαιριών αλλά και της εικόνας που είχαμε στο παιχνίδι. Ο Τηλυκράτης έδειξε ότι είναι μια ποιοτική ομάδα με καλούς παίκτες. Σίγουρα ένα γρήγορο γκολ παίζει ρόλο. Αν δεν έμπαινε αυτό το γκολ, πιστεύω ότι θα είχαμε σκοράρει σε κάποια άλλη φάση. Αλλωστε και σε άλλα παιχνίδια έχουμε πετύχει γκολ είτε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, είτε στις αρχές του δεύτερου ή σε άλλες στιγμές. Θεωρώ ότι και αυτό το γκολ να μην έμπαινε είχαμε καλύτερη παρουσία στο παιχνίδι και θα βάζαμε γκολ κάποια άλλη στιγμή. Ειδικά στο β’ μέρος που άνοιξε πολύ το παιχνίδι είχαμε τρεις πάρα πολύ καλές ευκαιρίες με Ηλιόπουλο, Τσιγαρίδη και Μιχαλόπολο”.
Σήμερα ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας για το επόμενο παιχνίδι που είναι εκτός έδρας με τον Αίαντα Γαστούνης. Ο κ. Στεφανίδης έδωσε δύο ημέρες ρεπό γιατί υπάρχουν απουσίες και κάποιοι παίκτες που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών να συνεχίσουν το πρόγραμμα αποκατάστασης και να μπορέσουν να τα ξεπεράσουν.
Στο παιχνίδι με την ομάδα της Γαστούνης δεν θα αγωνιστεί ο Τάσος Καντούτσης λόγω τιμωρίας (κάρτες). Αμφίβολη θεωρείται για την ώρα η παρουσία του Φώτη Μπαλόπουλου, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Κανονικά στη διάθεση του προπονητή του θα βρίσκεται ο Ντάνιελ Πάγια που εξέτισε την τιμωρία του στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.