Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2022 20:19

ΠΛΕΪ ΟΦ Α’ ΤΟΠΙΚΗΣ: Το ματς της χρονιάς σε... ακατάλληλο γήπεδο

Γράφτηκε από τον

Και τώρα οι δυο τους... Πανθουριακός και Κυπαρισσία κοντράρονται το Σάββατο σε ένα ντέρμπι που θα αναδείξει τον πρωταθλητή Μεσσηνίας για τη σεζόν 2021-22.

Η ομάδα της Θουρίας θα βγει πρώτη ακόμη και με ισοπαλία, ενώ ο ΑΟΚ θέλει μόνο το διπλό για να πανηγυρίσει αυτός τον τίτλο.

Η ποδοσφαιρική... μοίρα λοιπόν τα έφερε έτσι ώστε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής στο τελευταίο ματς των πλέι οφ, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες στην πρώτη κατηγορία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.

Στη Μεσσήνη πριν 8 χρόνια...

Πριν 8 χρόνια, τη σεζόν 2013-14 είχε διεξαχθεί ένα αντίστοιχο ματς όταν κονταροχτυπήθηκαν στη Μεσσήνη ο Πάμισος με την Κυπαρισσία, με τους νησιώτες να κερδίζουν με 1-0 χάρις σε γκολ του Πατσιώτη, να προσπερνούν τον ΑΟΚ στη βαθμολογία και εν τέλει να κατακτούν το πρωτάθλημα.
Εκείνο το ματς όμως ήταν για την 28η αγωνιστική, είχε δηλαδή δύο αγωνιστικές ακόμη για να πέσει η... καρό σημαία.
Τώρα ο σαββατιάτικος αγώνας είναι ο πλέον καθοριστικός, ένας “τελικός” πρωταθλήματος που είναι δεδομένο πως θα θελήσει να τον παρακολουθήσει πλήθος κόσμου, από όλη τη Μεσσηνία.
Δυστυχώς όμως ένας τόσο σπουδαίος αγώνας, ένας αγώνας που θα μπορούσε να αποτελέσει διαφήμιση τόσο για τους δύο συλλόγους, όσο και για την ΕΠΣ Μεσσηνίας, θα φιλοξενηθεί σε ένα μικρό γήπεδο, όπως αυτό της Μικρομάνης.
Είναι πραγματικά ντροπή για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο γενικότερα, ένα τόσο σπουδαίο ματς να φιλοξενείται εν έτη 2022 σε ένα γήπεδο ακατάλληλο για τέτοιου είδους αγώνα.
Σε ένα γήπεδο που η πλάγια γραμμή με τους πάγκους απέχει μόλις μισό μέτρο και εγκυμονεί κινδύνους για τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών (φωτό κάτω).

Που θα χωρέσει τόσος κόσμος;

Σε ένα γήπεδο που διαθέτει μια μικρή κερκίδα και δεν δίνει τη δυνατότητα να χωριστούν οι φίλοι των δύο ομάδων, γιατί είναι δεδομένο πως εκτός των φίλων των γηπεδούχων, πολλοί Κυπαρισσιώτες θα δώσουν το “παρών” στο κρίσιμο αυτό ματς. Ποιος θα εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν παρατράγουδα μιας και η χωρητικότητα του γηπέδου της Μικρομάνης είναι πολύ μικρή;
Η διοίκηση του Πανθουριακού έκανε ορισμένες ενέργειες για να παίξει ως γηπεδούχος στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι χθες το απόγευμα.

Ματς “γιορτή” στο Στάδιο

Θεωρούμε πως αμφότερες οι ομάδες, αλλά και η ΕΠΣ Μεσσηνίας από το δικό της μετερίζι, πρέπει να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να υπάρξει αλλαγή γηπέδου έστω και την τελευταία στιγμή. Ακόμη και για τον δήμο Καλαμάτας θα ήταν συμφέρον να φιλοξενηθεί ένας τέτοιος αγώνας, ένας αγώνας “γιορτή”, στο ανακαινισμένο Στάδιο της πόλης, μιας και εκτίμηση μας είναι πως θα συγκεντρώσει πάνω από 1.000 φιλάθλους! Οπως ορθώς θα γίνει στο Στάδιο ο τελικός του κυπέλλου Μεσσηνίας τη Μ. Τετάρτη μεταξύ Πανθουριακού και Α.Ε. Μάνης, έτσι και ο σαββατιάτικος αγώνας θα πρέπει να φιλοξενηθεί στο συγκεκριμένο χώρο.