Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2022 13:54

Πρωταθλητής Μεσσηνίας ο Πανθουριακός! (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Πρωταθλητής Μεσσηνίας ο Πανθουριακός! (φωτό & βίντεο)

Τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του στην Α’ τοπική κατέκτησε το Σάββατο ο Πανθουριακός μετά την λευκή ισοπαλία (0-0) με την Κυπαρισσία στο γήπεδο της Μικρομάνης!

Η ομάδα της Θουρίας πήρε αυτό που ήθελε στο ντέρμπι τίτλου με τον ΑΟΚ και μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας και προσμονής κατέκτησε την πρώτη θέση στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας.
Ετσι θα της δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία στα μπαράζ που θα ακολουθήσουν με πρωταθλητές των γειτονικών νομών.
Ο Πανθουριακός στο σαββατιάτικο ματς πήρε μία “χρυσή” ισοπαλία και έφτασε τους 14 βαθμούς στα πλέι οφ όντας αήττητος και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Μεσσηνίας για τη σεζόν 2021-22, ενώ η Κυπαρισσία έμεινε στους 13 και τερμάτισε δεύτερη.

Ευκαιρία για νταμπλ

Μάλιστα η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου θα έχει την ευκαιρία την Μ. Τετάρτη να κάνει και το νταμπλ, αφού διεκδικεί το κύπελλο Μεσσηνίας στον τελικό με την Α.Ε. Μάνης.
Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της προχθεσινής αναμέτρησης, κυριάρχησε η σκοπιμότητα και τα νεύρα από το ξεκίνημα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον κ. Καυκά.
Η Κυπαρισσία που ήθελε πάση θυσία το διπλό για να πάρει την πρωτιά ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, χωρίς όμως να χάσει πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Αγγιξε το γκολ πάντως στο 85’ με Π. Μπουτσικάκη και Αθανασόπουλο, όπως και στο 88’ με τον Μιτρόφ, ενώ λίγο νωρίτερα στο 74’ ο Πανθουριακός είχε δοκάρι με τον Βασιλόπουλο.

Πως έπαιξαν

Ο Πανθουριακός του Τάκη Σακελλαρόπουλου παρατάχθηκε με τον Κωνσταντακόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Σταματελόπουλο,
Πέππα, Λιόλιο και Γιαννακόπουλο στη άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στον άξονα εξάρι ήταν ο Ζαχαρόπουλος και μπροστά του κινούνταν οι Βασιλόπουλος και Ζαραφέτας.
Δεξί χαφ έπαιζε ο Καλογερόπουλος, αριστερό ο Κουρούπης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τσουλάκος.
Από την άλλη η Κυπαρισσία του Κώστα Παλαμάρα είχε τον Στεφανάκο κάτω από τα γκολπόστ, τους Γεωργιόπουλο και Καπλάνη δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα και τους Μιτρόφ και Π. Μπουτσικάκη κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Αμυντικό χαφ ήταν ο Μαρκόπουλος με τους Σκοτζάι και Κατσιώλη να τον πλαισιώνουν στον άξονα. Ο Κωνσταντόπουλος έπαιζε στα δεξιά της επίθεσης, ο Αντωνόπουλος αριστερά και ο Αθανασόπουλος ήταν ο “φουνταριστός”.

Ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι

Οι φιλοξενούμενοι που έπαιζαν μόνο για τη νίκη μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απείλησαν στο 4’... Ο Μαρκόπουλος έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Κωνσταντακόπουλο να αποκρούει στα πλάγια και τον Κωνσταντόπουλο να πιάνει την κεφαλιά όμως ο Λιόλιος απομάκρυνε σωτήρια με το κεφάλι σε κόρνερ. Στο πρώτο 20λεπτο οι “κυανόλευκοι” είχαν τον έλεγχο με τον Μαρκόπουλο να κάνει πολλή δουλειά στο κέντρο και τους Κωνσταντόπουλο και Σκοτζάι να είναι δραστήριοι.
Στο 21’ είχαμε δίλεπτη διακοπή ύστερα από ορισμένα σκληρά φάουλ που έγιναν, με τον κ. Καυκά να δίνει κίτρινες κάρτες σε Αντωνόπουλο και Τσουλάκο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Στο 25’ το φάουλ με πάσα που εκτέλεσε ο Κουρούπης έδιωξε με γροθιές ο Στεφανάκος.
Μετά το πρώτο 20λεπτο ο κ. Σακελλαρόπουλος άλλαξε πτέρυγες στους Καλογερόπουλο και Κουρούπη, με τους γηπεδούχους να ισορροπούν κάπως το παιχνίδι.
Στο 31’ η Κυπαρισσία είχε μία καλή στιγμή με την γυριστή κεφαλιά του Μαρκόπουλου από το γέμισμα του Σκοτζάι να μπλοκάρει σταθερά ο Κωνσταντακόπουλος.
Μέχρι το ημίχρονο δεν σημειώθηκε κάποια άλλη φάση, με τους παίκτες του Πανθουριακού να παίζουν συντηρητικά και σωστά τοποθετημένοι να κλείνουν όλους τους χώρους προς τα καρέ του Κωνσταντακόπουλου.

Τον έλεγχο ο ΑΟΚ,
συντηρητικά η Θουρία

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε με την Τριφυλιακή ομάδα να διατηρεί τον έλεγχο και να προσπαθεί να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.
Στο 47’ ο Αντωνόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αθανασόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, μετά από άστοχη έξοδο του γκολκίπερ της ομάδας της Θουρίας.
Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν γρήγορος και αυτό ευνοούσε την γηπεδούχο ομάδα που έπαιζε με σκοπό να κρατήσει το μηδέν και τα κατάφερνε σχετικά εύκολα.
Στο 61’ μετά από βαθιά μπαλιά του Π. Μπουτσικάκη, ο Αντωνόπουλος αφού κοντρόλαρε, έπιασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Τα λεπτά περνούσαν και το άγχος κυρίευε τους παίκτες της Κυπαρισσίας μιας και το γκολ δεν ερχόταν, με τον Κώστα Παλαμάρα να βάζει και δεύτερο επιθετικό στο ματς τον Φώτη Παναγόπουλο στο τελευταίο 20λεπτο.
Μετά τη μία ώρα αγώνα πάντως και για ένα 20λεπτο ο Πανθουριακός κυκλοφόρησε την μπάλα με τους Βασιλόπουλο και Κουρούπη να παίρνουν πρωτοβουλίες και τους Πέππα, Λιόλιο και Γιαννακόπουλο να είναι κυρίαρχοι στην άμυνα.

Δοκάρι στο 74’
με Βασιλόπουλο

Στο 74’ ο Βασιλόπουλος μετά από ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έπιασε ένα δυνατό σουτ με το δεξί, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι! Στην εξέλιξη της φάσης ο Καλογερόπουλος καθυστέρησε να πλασάρει και η ευκαιρία χάθηκε...

Μεγάλες ευκαιρίες με
Αθανασόπουλο, Μιτρόφ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Ανδρουτσή να μπαίνει στο ματς, όπως και ο Ντιόπ και τον Μιτρόφ να προωθείται στην επίθεση.
Από την άλλη ο κ. Σακελλαρόπουλος είχε ενισχύσει το κέντρο με τον Γεωργιόπουλο ο οποίος κέρδισε αρκετές μονομαχίες, ενώ στα τελευταία λεπτά πέρασε στο ματς και τους αμυντικούς Μπαστακό και Οδεμισιώτη για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.
Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 85’ για την Κυπαρισσία όταν ο Μπουτσικάκης εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ και ο Κωνσταντακόπουλος απέκρουσε ασθενώς... Στην επαναφορά ο Αθανασόπουλος πήγε να πλασάρει και να βάλει ένα εύκολο γκολ, όμως ο Πέππας να ένα σωτήριο τάκλιν απομάκρυνε την μπάλα! Ενα τάκλιν που πανηγυρίστηκε έντονα από τον πρώην άσο της Εράνης, μιας και χάρισε ουσιαστικά ένα πρωτάθλημα στην ομάδα της Θουρίας, από τη στιγμή που ο Αθανασόπουλος είχε... οπλίσει και ετοιμαζόταν να σκοράρει!
Στο επόμενο λεπτό ο Πανθουριακός απείλησε από στατική φάση, με τον Τσουλάκο να εκτελεί το κόρνερ και τον Πέππα να παίρνει την κεφαλιά και τον Στεφανάκο να αποκρούει.
Στο 88’ η Κυπαρισσία έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ όταν μετά από γέμισμα του Παναγόπουλου και κεφαλιά πάσα του Καπλάνη ο προωθημένος Μιτρόφ έπιασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αποβλήθηκε ο Στεφανάκος στο 94’

Στο 94’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο τερματοφύλακας της Κυπαρισσίας Στεφανάκος λόγω έντονης διαμαρτυρίας προς τον διαιτητή Καυκά, για φάουλ που του χρέωσε σε ένα κόρνερ που είχε ανέβει στην περιοχή του Πανθουριακού.
Το παιχνίδι διακόπηκε και πάλι λόγω έντασης και στα 1-2 λεπτά που συνεχίστηκε, τα γάντια φόρεσε ο Καπλάνης και έπαιζε τερματοφύλακας.
Καλύτεροι από τον Πανθουριακό ήταν οι Πέππας, Λιόλιος, Γιαννακόπουλος, και Βασιλόπουλος, ενώ από την Κυπαρισσία ξεχώρισαν οι Μαρκόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Γεωργιόπουλος και Μπουτσικάκης.
Δύσκολο και με απαιτήσεις και πολλά νεύρα το παιχνίδι, το οποίο όμως έφερε εις πέρας με επιτυχία ο διαιτητής Αποστόλης Καυκάς. Ο νεαρός ρέφερι ήταν κοντά στις φάσεις, άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί και έκανε μία καλή διαιτησία, χωρίς πάντως να έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη φάση.
Σωστές υποδείξεις είχαν και οι βοηθοί, η Αθανασοπούλου και ο Γκούμας,
ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Αράπης.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Πέππας, Λιόλιος, Σταματελόπουλος, Γιαννακόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Ζαραφέτας (85’ Μπαστακός), Καλογερόπουλος (76’ Γεωργιόπουλος), Βασιλόπουλος, Κουρούπης (90’ Οδεμισιώτης), Τσουλάκος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Στεφανάκος, Γεωργιόπουλος, Καπλάνης, Μιτρόφ, Π. Μπουτσικάκης, Μαρκόπουλος, Σκοτζάι (71’ Παναγόπουλος), Κατσιώλης (80’ Ανδρουτσής), Κωνσταντόπουλος (86’ Ντιόπ), Αντωνόπουλος, Αθανασόπουλος.

Ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος στο ακατάλληλο γήπεδο της Μικρομάνης

Το Σαββατιάτικο ήταν ένα σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ των δύο καλύτερων ομάδων του νομού, που διεξήχθη όμως σε ένα γήπεδο ακατάλληλο.

Στο μικρό γήπεδο της Μικρομάνης βρέθηκαν 600-700 θεατές, με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη, όμως είναι δεδομένο πως αν το ματς γινόταν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας ή σε αυτό της Μεσσήνης ο κόσμος θα ήταν σαφώς περισσότερος και θα το παρακολουθούσε αξιοπρεπώς.
Η αστυνομία είχε χωρίσει τους φίλους των δύο ομάδων, με τους 300 περίπου Κυπαρισσιώτες που είχαν δυναμική παρουσία να βρίσκονται πίσω από τη μία εστία. Κατάμεστη ήταν φυσικά η μικρή κερκίδα από φίλους του Πανθουριακού, ενώ πολλοί ουδέτεροι φίλαθλοι έδωσαν το “παρών” περιμετρικά του γηπέδου με την ορατότητα πάντως να είναι περιορισμένη.
Από πολύ κόσμο εκφράστηκαν δικαιολογημένα παράπονα για τις συνθήκες διεξαγωγής ενός τόσο κρίσιμου αγώνα, σε ένα γήπεδο που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Πίσω από τη μία εστία
δημοσιογράφοι και φωτογράφοι!

Χαρακτηριστικό των μέτρων που πάρθηκαν ήταν πως οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι αναγκάστηκαν να καλύψουν τον αγώνα πίσω από τη μία εστία, κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ και δίπλα από τους αναπληρωματικούς που έκαναν προθέρμανση! Πρωτόγνωρες καταστάσεις εν έτη 2022,
με τον παρατηρητή διαιτησίας Σταύρο Λάμια να επιδιώκει να επιβάλλει την τάξη(!), χωρίς φυσικά να έχει τον θεσμικό ρόλο για κάτι τέτοιο.
Στον αγώνα υπήρχαν τρεις παρατηρητές (Κατσαφάδος, Τάτσης, Βεργινάδης), με τον τελευταίο να μην αναγράφεται στο φύλλο αγώνα.

Πάντως παρά τους τρεις παρατηρητές, συν τον κ. Λάμια που εκτελούσε τα καθήκοντα του εντός αγωνιστικού χώρου, οι στιγμές έντασης ήταν συνεχείς,
με αποκορύφωμα μετά το τέλος του παιχνιδιού που υπήρξε σύρραξη μεταξύ των παικτών και των παραγόντων των δύο ομάδων έξω από τα αποδυτήρια και έπεσαν αρκετές “ψιλές”.
Επιπλέον στον περιβάλλοντα χώρο και δίπλα από τα αποδυτήρια υπήρχαν άτομα που δεν είχαν ρόλο να βρίσκονται εντός του γηπέδου, όπως παίκτες άλλων ομάδων και διαιτητές.
Γενικώς τα μέτρα της ΕΠΣ Μεσσηνίας δεν λειτούργησαν στο ελάχιστο και ρόλο σε αυτό έπαιξε φυσικά και το γήπεδο που διεξήχθη ο αγώνας.

Δικαίωση για Αγαθοκλή Χριστόπουλο

Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και οι παράγοντες του Πανθουριακού πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επίκεντρο των πανηγυρισμών ήταν ο πρόεδρος της ομάδας Αγαθοκλής Χριστόπουλος που συγκινημένος, μοίραζε συγχαρητήρια στους παίκτες. Πρόκειται για μία δικαίωση για τον κ. Χριστόπουλο που έχει μοχθήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, έχει “ματώσει” οικονομικά και είδε οι κόποι του να ανταμείβονται με την κατάκτηση του τίτλου.

Συγχαρητήρια από ΑΟΚ σε Θουρία

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σάββατο το βράδυ η διοίκηση της Κυπαρισσίας, με την οποία συγχαίρει τον Πανθουριακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και μιλά για “απαράδεκτες συνθήκες φιλοξενίας” όσον αφορά τους Κυπαρισσιώτες φιλάθλους.
"Το Δ.Σ του Α.Ο. Κυπαρισσίας αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο της για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη και για τις απαράδεκτες συνθήκες φιλοξενίας.
Συγχαρητήρια στους παίκτες της Θουριας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος", αναφέρει η ανακοίνωση.