Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 19:51

Ο Γιούργκεν Κλοπ προπονητής της Λίβερπουλ μέχρι το 2026

Γράφτηκε από τον
Ο Γιούργκεν Κλοπ προπονητής της Λίβερπουλ μέχρι το 2026

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε πως ο Γιούργκεν Κλοπ ανανέωσε για ακόμα δύο χρόνια με τον σύλλογο, ο οποίος θα παραμείνει στον πάγκο των κόκκινων μέχρι το 2026.

Στον πάγκο της Λίβερπουλ μέχρι το 2026 θα παραμείνει ο Γιούργκεν Κλοπ. Όπως ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος ο Γερμανός τεχνικός ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμα δύο χρόνια.

Ο 54χρονος, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των κόκκινων τον Οκτώβριο του 2015, μέσω video που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στα social media, τόνισε το πόσο χαρούμενος είναι στο Άνφιλντ. Πρόκειται για το τέταρτο συμβόλαιο που υπογράφει στους Κόκκινους, με το 2016 να γίνεται η πρώτη ανανέωση και τον Δεκέμβριο του 2019 η τελευταία μέχρι τη σημερινή.

Παρότι ο Κλοπ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2024, είχε αρχίσει διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα, οι οποίες διεξήχθησαν σε καλό κλίμα και τελικά κατέληξαν σε οριστική συμφωνία.

"Υπάρχουν τόσα λόγια που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω το πώς αισθάνομαι γι' αυτά τα νέα. Ευχαριστημένος, ευλογημένος, προνομιούχος και ενθουσιασμένος θα ήταν μια αρχή. Υπάρχουν τόσα που αγαπάω σε αυτό το μέρος. Το ήξερα πριν έρθω, το γνώρισα καλύτερα αφότου ήρθα και τώρα το γνωρίζω πιο καλά από ποτέ. Όπως κάθε υγιής σχέση, πρέπει να είναι διπλός δρόμος: πρέπει να είσαι κατάλληλος για τον άλλον. Το αίσθημα ότι ήμαστε απόλυτα κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον είναι αυτό που με έφερε εδώ εξ αρχής και γι' αυτό ανανέωσα στο παρελθόν", δήλωσε αρχικά ο Κλοπ.

"Αυτή η φορά είναι διαφορετική, εξαιτίας του χρονικού διαστήματος που είμαστε μαζί. Έκανα μια ερώτηση στον εαυτό μου: είναι σωστό για τη Λίβερπουλ να παραμείνω κι άλλο; Μαζί με τους δύο βοηθούς μου, Πεπ Λάιντερς και Πιτ Κράβιτς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι 'ναι'. Υπάρχει φρεσκάδα από μέρους μας ως σύλλογος και αυτό μου δίνει ενέργεια. Για όσο είμαι εδώ, οι ιδιοκτήτες είναι απίστευτα αφοσιωμένοι και δραστήριοι σχετικά με το σύλλογο και είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Στο πρόσωπο του Μπίλι Χόγκαν και του Τζούλιαν Γουόρντ έχουμε ηγέτες σε όλο το σύλλογο που είναι αφοσιωμένοι στην ανανέωση και το φρεσκάρισμα της ομάδας, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο".

"Καταφέραμε να πάρουμε το καλύτερο από αυτό που δημιουργήσαμε και την ίδια στιγμή βάλαμε καινούργια στοιχεία στο περιβάλλον μας. Το νέο προπονητικό κέντρο είναι ένα εκπληκτικό σπίτι για εμάς και το Άνφιλντ θα μεγαλώσει ακόμη παραπάνω σύντομα. Είμαστε ένας σύλλογος που διαρκώς κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλουμε. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Αυτό πάντα είναι μια σπουδαία θέση εκκίνησης. Όταν οι ιδιοκτήτες έκαναν νύξη για την ανανέωση του συμβολαίου μου, έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση που έχω κάνει και δημόσια. Έχω την ενέργεια για να δώσω αυτό που απαιτεί αυτό το υπέροχο μέρος; Δεν χρειάστηκα πολύ για να απαντήσω. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Είμαι ερωτευμένος εδώ και αισθάνομαι μια χαρά".

Με τον Γερμανό τεχνικό στο τιμόνι της, η Λίβερπουλ διεκδικεί ένα ανεπανάληπτο καρέ τίτλων, ενώ στις προθήκες της έχει ήδη τοποθετήσει αφού ανέλαβε ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα Super Cup Ευρώπης και το πρωτάθλημα του 2020.

Σε 373 παιχνίδια στο "τιμόνι" της ομάδας όλων των διοργανώσεων μετρά 229 νίκες και έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στην ιστορία του συλλόγου (μεταξύ προπονητών με τουλάχιστον 50 παιχνίδια) με 61,4%.

Η ανακοίνωση της Λίβερπουλ

"Η Λίβερπουλ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Γιούργκεν Κλοπ υπέγραψε νέο συμβόλαιο, επεκτείνοντας τη δέσμευσή του με το σύλλογο.

Η συμφωνία σημαίνει ότι ο προπονητής θα παραμείνει στο τιμόνι των Κόκκινων πέραν της λήξης της προηγούμενης συμφωνίας που θα έληγε το 2024.

Οι βοηθοί Πέπαϊν Λάιντερς και Πέτερ Κράβιτς επίσης υπέγραψαν με νέους όρους, ανάλογους με εκείνους του Κλοπ και επιβεβαίωσαν την αφοσίωσή τους στο πρότζεκτ, που άρχισε με την πρόσληψη του Γερμανού τον Οκτώβριο του 2015".

Πηγή: sport24.gr