Δευτέρα, 02 Μάιος 2022 13:21

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2: Νικηφόρο φινάλε με ανατροπή στην Καισαριανή (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Με νίκη ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στο β' όμιλο της Super League 2 η Καλαμάτα, μιας και επικράτησε την Κυριακή της Κηφισιάς στην Καισαριανή με 2-1.

Ετσι η "Μαύρη Θύελλα" τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον πρωταθλητή Λεβαδειακό και την δεύτερη Καλλιθέα. Η νίκη για τη μεσσηνιακή ομάδα ήρθε με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και έφερε την... υπογραφή του Γιάννη Λουκίνα. Ο πρώτος σκόρερ στο νότιο όμιλο της Super League 2 πέτυχε και τα δύο γκολ της "Μαύρης Θύελλας", φτάνοντας τα 22 συνολικά στη σεζόν!
Παράλληλα η μεσσηνιακή ομάδα πήρε και μία... ρεβάνς από το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για την ήττα με 1-0 στον πρώτο γύρο στη Μεσσήνη.
Ο Γιάννης Μπελά προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Καλαμάτας, δίνοντας φανέλα βασικού σε παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν, όπως οι Σκεντεράι, Κόκκορης και Τσαγκαλίδης.

Προβάδισμα στο 3' με Οικονομίδη

Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έλεγχαν το παιχνίδι.
Μάλιστα η Κηφισιά άνοιξε το σκορ μόλις στο 3’ με σουτ του Οικονομίδη μέσα από την περιοχή (1-0) και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Η Καλαμάτα έδειχνε ασύνδετη και δυσκολευόταν να βγει με αξιώσεις μπροστά.
Το μόνο που είχε να επιδείξει στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Λουκίνα στο 20’ που έφυγε λίγο άουτ.

Αλλαγές στο β' μέρος

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο κ. Μπελά πέρασε στο ματς τους Γρίβα και Μπόρχες, αντί των Τσαγκαλίδη και Κόκκορη και η τοπική μας ομάδα άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς.
Λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα είχαμε τριπλή αλλαγή για την “Μαύρη Θύελλα”, με τους Τάτο, Αναστασόπουλο και Λαδά να παίρνουν τις θέσεις των Παυλίδη, Σκεντεράι και Ταϊρη.
Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει μιας και με τις αλλαγές η Καλαμάτα άλλαξε πρόσωπο και πίεσε την Κηφισιά.

Ανατροπή με δύο γκολ του Λουκίνα

Στο 67' ο Λουκίνας κέρδισε πέναλτι από τράβηγμα του Σμπώκου και η κ. Αντωνίου έδωσε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο πρώτος σκόρερ της μεσσηνιακής ομάδας.
Η “Μαύρη Θύελλα” είχε πάει το παιχνίδι στα μέτρα της και προσπάθησε για την ανατροπή, η οποία τελικά ήρθε με δεύτερο γκολ στο 84’...
Ο Μπόρχες μετά από ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, έδωσε την ασίστ στον Λουκίνα και εκείνος με ωραίο πλασέ έγραψε το τελικό 1-2, κάνοντας... γλυκό το φινάλε της σεζόν.
Το ματς διαιτήτευσε η κ. Αντωνίου (Αχαΐας), με βοηθούς τους Πριόνα και Κωνστάντιο (Εύβοιας).
ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Μκρτσιάν, Γκότοβος, Μουστάκης (55’ Καλλέργης), Τόλιος (46′ Παυλάκης), Ντοριβάλ, Οικονομίδης (55’ Σμπώκος), Καραγκούνης (59’ Τετέι), Βαζ (77’ Πρίτσας), Παλασέβσκι, Κουϊρουκίδης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης (59’ Λαδάς), Κωνσταντινόπουλος, Λουπάνο, Τσελεπίδης, Μοζέρ, Παπατόλιος, Παυλίδης (59’ Τάτος), Σκεντεράι (59’ Αναστασόπουλος), Τσαγκαλίδης (46’ Μπόρχες), Κόκκορης (46’ Γρίβας), Λουκίνας.

Μπελά: “Ανταπέδωσα την εμπιστοσύνη του κ. Πρασσά”

Δηλώσεις έκανε μετά το τέλος του αγώνα στην Καισαριανή ο προπονητής της Καλαμάτας Γιάννης Μπελά, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμπαράσταση, τους ποδοσφαιριστές για τη συνεργασία και τον κ. Πρασσά για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.
“Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την συμπαράσταση του και στον σημερινό αγώνα και τους ποδοσφαιριστές που με ανέχτηκαν όλο αυτό το διάστημα. Καταφέραμε όμως να κάνουμε αυτό που θέλαμε, να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο, όπως δείξαμε και σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο.
Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τον κ. Πρασσά που με εμπιστεύτηκε. Νομίζω του το ανταπέδωσα, μιας και η ομάδα ήταν πρωταγωνίστρια και πάλεψε μέχρι εκεί που μπορούσε όλα τα παιχνίδια”.