Τετάρτη, 25 Μάιος 2022 14:19

CONFERENCE LEAGUE: Απόψε στα Τίρανα ο τελικός Ρόμα - Φέγενορντ

Γράφτηκε από τον
CONFERENCE LEAGUE: Απόψε στα Τίρανα ο τελικός Ρόμα - Φέγενορντ

Ο ειδικός των ευρωπαϊκών τελικών, Ζοζέ Μουρίνιο, έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τη Ρόμα στην κατάκτηση ενός διεθνούς τίτλου, μιας και απόψε οι «τζιαλορόσι» αντιμετωπίσουν τη Φέγενορντ στα Τίρανα (22:00 ΕΡΤ1, COSMOTE), στον «παρθενικό» τελικό της νέας διοργάνωσης της UEFA, του Εuropa Conference League.

Παράλληλα ο Πορτογάλος τεχνικός θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα έχει κατακτήσει τις τρεις -τρέχουσες- διοργανώσεις συλλόγων της «γηραιάς ηπείρου».
Η Ρόμα μπορεί να κατακτήσει στο Εuropa Conference League το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της μετά από δύο χαμένους τελικούς (1984 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, 1991 στο Κύπελλο UEFA).
Από την άλλη η Φέγενορντ θέλει να ολοκληρώσει το ίδιο... σετ με τον Μουρίνιο, επιχειρώντας να κατακτήσει και τα τρία τρόπαια -στις τρέχουσες διοργανώσεις της UEFA- και να γίνει η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει..
Το κρίσιμο ματς για τη Φέγενορντ έρχεται χωρίς να έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα στην πορεία της από την έναρξη της φάσης των ομίλων (8 νίκες και 4 ισοπαλίες).
Αντίθετα, η Ρόμα έχει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβακς.
Οι πιθανές συνθέσες των φιναλίστ:
Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Ολιβέιρα, Πελεγκρίνι, Ζαλέβσκι, Τζανιόλο, Έϊμπραχαμ
Φέγενορντ (Άρνε Σλοτ): Μπίλοου, Χεερτρούιντα, Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Άουρσνες, Τιλ, Νέλσον, Κοκτσού, Σινιστέρα, Ντέσερς
ΑΠΕ - ΜΠΕ