Κυριακή, 29 Μάιος 2022 21:47

Ο Πανθουριακός νίκησε 2-1 τον Πανηλειακό, αλλά δεν... πανηγύρισε - Ενσταση καταθέτουν οι Πυργιώτες

Γράφτηκε από τον

Τη νίκη με σκορ 2-1 πήρε σήμερα ο Πανθουριακός επί του Πανηλειακού στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και ανέβηκε στην κορυφή του 5ου ομίλου των μπαράζ ανόδου, μαζί με την ομάδα του Πύργου και το Πάτραι.

Μια νίκη που ήρθε χάρις σε δύο γκολ του Δημήτρη Κουρούπη (ένα σε κάθε ημίχρονο), με τον γκολκίπερ Κωνσταντακόπουλο να πιάνει πέναλτι με το σκορ στο 2-0 και τους Πυργιώτες να μειώνουν λίγο πριν το φινάλε με τον Τζανέτο.
Ετσι εντός αγωνιστικού χώρου ο Πανθουριακός είναι με το... ενάμιση πόδι στη Γ’ εθνική. Κατακτά μία εκ των τριών πρώτων θέσεων με ισοπαλία στο τελευταίο ματς με τον Πανγυθεατικό, ενώ μπορεί να ανέβει ακόμη και με ήττα στο Γύθειο. Η νίκη όμως αυτή, που υπό κανονικές συνθήκες ήταν μισή άνοδος- δεν πανηγυρίστηκε στο τέλος από την ομάδα του Πανθουριακού...

Ο λόγος ήταν επειδή ο Πανηλειακός θα υποβάλει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα και αν την κερδίσει η ομάδα της Θουρίας δεν θα έχει πλέον καμία ελπίδα για την άνοδο...

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 65 λεπτά καθυστέρηση επειδή έλειπε ένα έγγραφο για την άδεια τέλεσης αγώνα, το οποίο ζήτησαν οι άνθρωποι του Πανηλειακού και δεν το είχαν εγκαίρως οι γηπεδούχοι.
Πρόκειται για ένα έγγραφο από την περιφέρεια πως παραχωρείται το γήπεδο για τον συγκεκριμένο αγώνα και το οποίο δεν είχε προσκομισθεί στον διαιτητή.
Εν τέλει μετά από μία ώρα και ύστερα από διαβουλεύσεις παραγόντων, το έγγραφο παραδόθηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης, με τους ανθρώπους του Πανηλειακού να υποστηρίζουν πως ήταν πλαστό! Ετσι η ομάδα του Πύργου πρόκειται να κάνει ένσταση για πλαστογραφία και θα ζητήσει να πάρει το ματς στα χαρτιά (3-0) και παράλληλα να αφαιρεθούν βαθμοί από τους νταμπλούχους Μεσσηνίας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην "Ελευθερία της Δευτέρας"