Δευτέρα, 30 Μάιος 2022 11:14

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-1: Πήρε νίκη ανόδου, αλλά δεν την πανηγύρισε (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Τη νίκη με σκορ 2-1 πήρε χθες ο Πανθουριακός επί του Πανηλειακού στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και ανέβηκε στην κορυφή του 5ου ομίλου των μπαράζ ανόδου, μαζί με την ομάδα του Πύργου και το Πάτραι.

Μια νίκη που ήρθε χάρις σε δύο γκολ του Δημήτρη Κουρούπη (ένα σε κάθε ημίχρονο), με τον γκολκίπερ Κωνσταντακόπουλο να πιάνει πέναλτι με το σκορ στο 2-0 και τους Πυργιώτες να μειώνουν λίγο πριν το φινάλε με τον Τζανέτο. Ετσι εντός αγωνιστικού χώρου ο Πανθουριακός είναι με το... ενάμιση πόδι στη Γ’ εθνική. Κατακτά μία εκ των τριών πρώτων θέσεων με ισοπαλία στο τελευταίο ματς με τον Πανγυθεατικό, ενώ μπορεί να ανέβει ακόμη και με ήττα στο Γύθειο. Η νίκη όμως αυτή, που υπό κανονικές συνθήκες ήταν μισή άνοδος- δεν πανηγυρίστηκε στο τέλος από την ομάδα του Πανθουριακού...

Ξεκίνησε με 65 λεπτά καθυστέρηση!

Ο λόγος ήταν επειδή ο Πανηλειακός θα υποβάλει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα και αν την κερδίσει η ομάδα της Θουρίας δεν θα έχει πλέον καμία ελπίδα για την άνοδο.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 65 λεπτά καθυστέρηση επειδή έλειπε ένα έγγραφο για την άδεια τέλεσης αγώνα, το οποίο ζήτησαν οι άνθρωποι του Πανηλειακού και δεν το είχαν εγκαίρως οι γηπεδούχοι.
Πρόκειται για ένα έγγραφο από την περιφέρεια πως παραχωρείται το γήπεδο για τον συγκεκριμένο αγώνα και το οποίο δεν είχε προσκομισθεί στον διαιτητή.

Για πλαστογραφία κάνει λόγο ο Πανηλειακός

Εν τέλει μετά από μία ώρα και ύστερα από πολύ... παρασκήνιο και διαβουλεύσεις παραγόντων, το έγγραφο παραδόθηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης, με τους ανθρώπους του Πανηλειακού να υποστηρίζουν πως ήταν πλαστό! Ετσι η ομάδα του Πύργου πρόκειται να κάνει ένσταση για πλαστογραφία και θα ζητήσει να πάρει το ματς στα χαρτιά (3-0) και παράλληλα να αφαιρεθούν βαθμοί από τους νταμπλούχους Μεσσηνίας.
Αυτός ήταν ο λόγος που στο τέλος του αγώνα το κλίμα στις τάξεις του Πανθουριακού μόνο πανηγυρικό δεν ήταν, αντιθέτως έβλεπες παντού σκυμμένα κεφάλια διοικούντων, τεχνικής ηγεσίας και ποδοσφαιριστών.

Προβάδισμα με Κουρούπη στο 17’

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα της Θουρίας μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 8’ ο Τσουλάκος δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά σε γέμισμα του Σαραντόπουλου, με τον Καπετανάκη να μπλοκάρει.
Στο 14’ ο Μπάλλας εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Γιαννακόπουλος με κεφαλιά παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, με τον Κωνσταντακόπουλο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 17’ ο Σαραντόπουλος “χόρεψε” από δεξιά τον Κανάνι και έκοψε παράλληλα την μπάλα για τον Κουρούπη που σε κενή εστία πλάσαρε, με την μπάλα να χτυπά πρώτα στο δοκάρι και στο σώμα ενός αμυντικού και στη συνέχεια να πηγαίνει στα δίχτυα για το 1-0.
Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Σαραντόπουλος έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Πανηλειακού, αλλά από πλάγια θέση, προτίμησε να βγάλει σέντρα και ο Καπετανάκης μπλόκαρε.
Ο Πανηλειακός μετά το εικοστό λεπτό πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους όμως να κλείνουν καλά τους χώρους και να μην απειλούνται ιδιαίτερα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο 40’ ένα σουτ στο δοκάρι του Ελιοτ, που όμως είχε υποδειχθεί εγκαίρως σε θέση οφσάιντ.

Αλλαγές τρεις έμπειροι ποδοσφαιριστές

Στο ημίχρονο βγήκαν αλλαγή οι Τσουλάκος και Σταματελόπουλος, με τους Σπυρόπουλο και Οδεμισιώτη να μπαίνουν στις θέσεις τους.
Μετά από λίγα λεπτά στο β’ μέρος αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Ζαχαρόπουλος, με τον Οικονομέα να περνάει στο ματς.
Στο 55’ ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε το κοντινό σουτ του Μπάλλα και στην επόμενη φάση η ομάδα της Θουρίας έκανε δύο τα τέρματα της...

Και δεύτερο γκολ με Κουρούπη στο 56’

Από δυνατό βολέ του Κωνσταντακόπουλου ο εξαιρετικός χθες Σαραντόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση και έκοψε στον Κουρούπη που έκανε την προσποίηση και με συρτό σουτ νίκησε τον Καπετανάκη για το 2-0.

Επιασε πέναλτι ο Κωνσταντακόπουλος

Δύο λεπτά αργότερα ο Πανηλειακός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαννακόπουλου στον Τσαγκάρη. Ο Τσαγκάρης το εκτέλεσε, όμως ο Κωνσταντακόπουλος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε με την μπάλα να χτυπά και στο δεξί δοκάρι!

Μετά από λίγα λεπτά ο γκολκίπερ του Πανθουριακού τραυματίστηκε, το ματς διακόπηκε για 6 λεπτά, με τον Κόκκαλη να μπαίνει αλλαγή.
Στο 70’ ο Τσαγκάρης έκανε το τακουνάκι για τον Δ. Τσιγκρήλα που σούταρε στο δεξί δοκάρι και άουτ.
Το ματς στα τελευταία λεπτά ήταν... άναρχο, με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες.
Στο 74’ το συρτό σουτ του Κουρούπη έφυγε σύριζα άουτ, ενώ στο 76’ η κοντινή κεφαλιά του Κακόγιαννου αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Κόκκαλη.

Μείωσε με Τζανέτο στο 86’

Τελικά στο 86’ ο Πανηλειακός μείωσε σε 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζανέτου.
Στο 92’ ο Κουρούπης έχασε απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 3-1 και να σημειώσει χατ τρικ, όταν ο Σαραντόπουλος τον έβγαλε τετ α τετ, όμως ο ίδιος προσπάθησε να περάσει τον Καπετανάκη που μπλόκαρε την μπάλα.
Ετσι το ματς έφτασε στο τέλος του, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να φεύγουν σκυμμένοι για τα αποδυτήρια! Μία σκηνή που κανείς από όσους ήταν στο γήπεδο χθες δεν πρόκειται να ξεχάσει...
Με αρκετά λάθη η διαιτησία του Παπαγεωργόπουλου (Αργολίδας).
Βοηθοί ήταν οι Λυκομήτρος και Γκουριώτης από τον ίδιο σύνδεσμο.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κωνσταντακόπουλος (68’ λ.τρ. Κόκκαλης), Σταματελόπουλος (46’ Οδεμισιώτης), Γιαννακόπουλος, Καλογερόπουλος (72’ Αρβανίτης), Βασιλόπουλος, Πέππας, Ζαραφέτας, Ζαχαρόπουλος (51’ λ.τρ. Οικονομέας), Τσουλάκος (46’ Σπυρόπουλος), Σαραντόπουλος, Κουρούπης.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι (54’ Μπατζακόπουλος), Κολόκας, Δ. Τσιγκρήλας (76’ Τζανέτος), Δημάκης, Μπάλλας, Ελιοτ, Π. Τσιγκρήλας, Τσαγκάρης (76’ Μάζης), Κακόγιαννος.

Ενταση με 100 οπαδούς του Πανηλειακού

Μετά από αρκετά χρόνια στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας βρέθηκαν οπαδοί του Πανηλειακού! Εκατό και πλέον Πυργιώτες βρέθηκαν στη νότια εξέδρα, όντας αρκετά προκλητικοί, με υβριστικά συνθήματα κατά της Καλαμάτας, ενώ δεν έλειψαν και οι ρίψεις μπουκαλιών με τους καλαματιανούς φιλάθλους.
Συνολικά στο γήπεδο βρέθηκαν 1000 περίπου θεατές, με τους Καλαματιανούς και Θουριώτες να πικάρουν στο φινάλε τους Πυργιώτες για την ήττα τους.
Τέλος, έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας στο γήπεδο της Παραλίας.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(6η αγωνιστική)
Πανθυρεατικός – Παλληξουριακός 1-3
Πανθουριακός – Πανηλειακός 2-1
Πανγυθεατικός – Τσιλιβή 3-0 (α.α)
Ρεπό: Πάτραι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Πάτραι 9-2 11
-. Πανθουριακός 10-4 11
-. Πανηλειακός 7-3 11
4. Παλληξουριακός 7-3 8
5. Πανγυθεατικός 4-2 6
6. Πανθυρεατικός 3-11 1
7. Τσιλιβή 0-18 0
* Ρεπό δεν έχει κάνει ο Πανηλειακός.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 5 Ιουνίου)
Πανγυθεατικός - Πανθουριακός
Παλληξουριακός - Πάτραι
Τσιλιβή - Πανθυρεατικός
Ρεπό: Πανηλειακός