Δευτέρα, 30 Μάιος 2022 16:24

Απονεμήθηκε το κύπελλο στους ερασιτέχνες Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Πρωταθλήτρια στέφθηκε το Σάββατο η ερασιτεχνική ομάδα της Καλαμάτας για την κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Β’ τοπικής.

Πριν την απονομή οι ομάδες της Καλαμάτας Κ17 και Κ20 αντιμετώπισαν τις αντίστοιχες ομάδες του Α.Ο. Πατίστα σε ολιγόλεπτης διάρκειας φιλικά παιχνίδια.
Ακολούθησε η απονομή του κυπέλλου, αλλά και των μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας από τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Βασίλη Σπηλιώτη, τον αντιπρόεδρο Ηλία Αλεξανδρόπουλο και τον Πέτρο Αλάμαρα υπεύθυνου για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.
Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο παρατηρητής αγώνων Γιώργος Κατσαφάδος, το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Σταύρος Λάμιας, ενώ το παρών έδωσε, ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ, ο μέτοχος Γιώργος Ράλλης. Το ρόλο του συντονιστή είχε ο σκάουτερ και αναλυτής, μέλος του προπονητικού επιτελείου της ακαδημία της Καλαμάτας Ηλίας Μουρούσιας, έχοντας δίπλα του Ελένη Μπιζίμη υπεύθυνη σε οργανωτικά και γραφειοκρατικά θέματα των τμημάτων υποδομής της ακαδημίας.
Στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους προπονητές Φραγκίσκο Κεράνη, Βασίλη Τζίφα, τον γυμναστή Δημήτρη Αλεξανδρόπουλο και το φυσιοθεραπευτή Θεόδωρο Ασημακόπουλο, ήταν ο Τάσος Χατζηαγγελής μέχρι πρόσφατα τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας και πλέον γενικός αρχηγός στην πρώτη ομάδα. Τα παιχνίδια παρακολούθησε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας Νίκος Μουλατσιώτης (παρακολούθησε όλα τα παιχνίδια των ομάδων Κ20 και Κ17 στη διάρκεια της χρονιάς).

Το παιχνίδι των Κ17

Η λιτή εκδήλωση ξεκίνησε με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης των ομάδων Κ17 της Καλαμάτας και του Α.Ο. Πατίστα, που είχε διάρκεια 30 λεπτά.
Το παιχνίδι έληξε 3-0, υπέρ της ομάδας της Καλαμάτας με το σκορ να ανοίγει στο 3ό λεπτό με πλασέ του Φράγκου ύστερα από την πάσα του Θεοφιλόπουλου. Στο 15’ ο Π. Σαούτης με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή και με κοντινό πλασέ ο Φράγκος έκανε το 2-0. Στο 18’ ο Καρακαϊδός με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 3-0.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Παύλος Βαρελάς, Τάσος Θεοφιλόπουλος, Γιώργος Ντόντα (20’ Βασίλης Ζαγαρέλος), Σέργιος Καρακαϊδός (24’ Σταύρος Παναγόπουλος), Χρήστος Μητρόπουλος, Παναγιώτης Καρνάκης, Αρλιντ Χότζα, Σπύρος Βαρελάς, Παναγιώτης Φράγκος (24’ Παναγιώτης Τσουτσουράκης), Παναγιώτης Σαούτης, Δημήτρης Τσαούσης (20’ Σωκράτης Γκίζας).
ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ: Γιάννης Μπάκας, Αγγελος Γιαμαρέλος, Αριστειδης Μαντζούνης, Ηλίας Βουτέλης, Γιώργος Αλάμαρας, Αλεξ Γκερασίμ, Κωνσταντίνος Χανδρινός, Γιώργος Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Φουντέας, Αριστείδης Καστόρας, Αναστάσης Ντάβος.

Τα παιχνίδια των Κ20

Ακολούθησαν δύο παιχνίδια 25λεπτης διάρκειας, όπου η Κ20 της Καλαμάτας με δύο 11άδες αντιμετώπισε την αντίστοιχη του Α.Ο. Πατίστα.
Και στα δύο παιχνίδια επικράτησε με το ίδιο σκορ 2-0. Στο 9’ ο Σερπάνος έκανε κάθετη πάσα και ο Σάλα που έγινε αποδέκτης έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Ρουμελιώτης με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 22’ ο Σάλα με σουτ Κεραυνό έστειλε την μπάλα στο αριστερό “Γ” της εστίας του Κ. Κακαλέτρη και πέτυχε το τελικό 2-0.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιώργος Κουρεντζής, Κώστας Παπαγεωργακόπουλος, Σμαράλντο Σάλα, Νίκος Παυλής, Αλεν Λούτα, Παναγιώτης Σερπάνος, Βαλάντης Ρούπας, Βασίλης Δημητρίου, Κώστας Μωραγιάννης, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Γιώργος Μούζος.
ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ: Κωνσταντίνος Κακαλέτρης, Γιώργος Τζεφερεμιναίος, Αγγελος Αθανασάς, Μάρκος Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Χανδρινός, Κωνσταντίνος Καστόρας, Παναγιώτης Μάραντος, Τάκης Σπύρος, Κωνσταντίνος Αθανασάς, Δημήτρης Σώκαλης, Θανάσης Κακαλέτρης.
Στον δεύτερο αγώνα, η ομάδα της Καλαμάτας εκτός από τα δύο γκολ, είχε ενδιάμεσα και δύο δοκάρια. Στο 4’ πάσα του Μουζάκη στον Γιαννόπουλο, αυτός τροφοδότησε τον Δρούγα και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-0. Στο 11’ καταπληκτική πάσα του Γκότση στον Μουζάκη, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Κ. Κακαλέτρη και με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και άουτ. Στο 15’ ο Γιαννόπουλος με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 17’ ο Ι. Σαούτης με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σημείωσε το τελικό 2-0.
Η ομάδα του Πατίστα αγωνίστηκε σε αυτό το παιχνίδι με την ίδια 11άδα, που έπαιξε και στο προηγούμενο.
Ο Φραγκίσκος Κεράνης χρησιμοποίησε τους Παναγιώτη Τσιφτσή, Ανδρέα Μεμά, Σμαράλντο Σάλα, Μιχάλη Στυλιανόπουλο, Παναγιώτη Γουρνά, Χρήστο Δρούγα, Χάρη Γιαννόπουλο (21’ Αγγελος Δικαιουλάκος), Σάββα Μουζάκη, Γιώργο Σκοπέτο, Αχιλλέα Γκότση.
* Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Αγγελος Δικαιουλάκος που επανήλθε σε αγωνιστική δράση μετά από αρκετό καιρό.
Τα παραπάνω τρία παιχνίδια διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Νικολόπουλος, με βοηθούς τους Νίκο Σκόρδο και Δημήτρη Γιαλλικάρης.