Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2022 13:54

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Στην “Κιβωτό του Κόσμου” οι εισπράξεις από το φιλικό

Γράφτηκε από τον

Αντιπροσωπεία εργαζομένων στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και του Συνδέσμου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Π.Σ. “Η Καλαμάτα”, επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι στη “Κιβωτό του κόσμου Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας”, όπου και παρέδωσαν το ποσό που συγκεντρώθηκε από το φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Σ. “ Η Καλαμάτα” - ΑΒ Βασιλόπουλος που διεξήχθη την Κυριακή στο Δημοτικό γήπεδο “Παναγιώτης Μπαχράμης.

Οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας και οι εργαζόμενοι στα 6 καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος έδειξαν για ακόμα μια φορά την ευαισθησία τους.
Τις αντιπροσωπείες υποδέχθηκε η υπεύθυνη της δομής “Κιβωτός του κόσμου Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας” Αθηνά Ρονιώτη, κοινωνική λειτουργός και η γραμματέας Αντιγόνη Χαρίση.
Η κ. Ρονιώτη αφού καλωσόρισε τους παλαίμαχους της “Μαύρης Θύελλας” και τους εργαζόμενους στα ΑΒ Βασιλόπουλος ανέφερε ότι: “ήταν μία όμορφη πρωτοβουλία η διοργάνωση του φιλικού αγώνα όπου τα έσοδα θα δοθούν στη δομή”. Ακόμη επισήμανε ότι: “η δομή αρχικά φιλοξενούσε 15 παιδιά, αλλά στην πορεία έχουν μείνει 8”. Η “Κιβωτός του κόσμου” λειτουργεί με τη βοήθεια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του και εμείς προσπαθούμε να δίνουμε βάση στην καλή διαμονή των παιδιών. Υπάρχει χώρος για διάβασμα και δίνουμε βάση στο κομμάτι της κοινωνικοποίησης. Πραγματοποιήσαμε γιορτή τόσο τα Χριστούγεννα όσο και το Πάσχα και περάσαμε πολύ καλά. Η δομή δημιουργήθηκε με δωρεά της κυρίας Μήνας Σπυροπούλου-Καρέλια και της κόρης της Ιωάννας Καρέλια. Οι εγκαταστάσεις θα επεκταθούν ώστε να φιλοξενούνται 40 παιδιά”.
Ο Γιώργος Κατσιφώλης διευθυντής ενός από τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στην Καλαμάτα που πήρε το λόγο στη συνέχεια, είπε: “Χαιρόμαστε για την ενημέρωση που μας έκανε η κ. Ρονιώτη. Γνωρίζω ότι προσπαθείτε να καλλιεργείτε τις δεξιότητες των παιδιών. Βλέπουμε ότι κάποια παιδιά που τελειώνουν το σχολείο δεν έχουν δεξιότητες. Αυτή η πρωτοβουλία που πήραμε θεωρώ ότι ήταν κάτι πολύ λίγο. Πραγματοποιούμε εθελοντικές δράσεις για τις οποίες μας έχουν κατακρίνει. Προβάλλουμε τέτοιες δράσεις ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας και άλλες επιχειρήσεις. Ο αγώνας της Κυριακής ήταν μία όμορφη γιορτή και φύγαμε από το γήπεδο γεμάτοι συναισθήματα. Εχει περάσει στο DNA των συναδέλφων ο εθελοντισμός. Ευχαριστούμε τους παλαίμαχους της Καλαμάτας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για την συμμετοχή τους στο φιλικό αγώνα και το δήμαρχο Καλαμάτας για την παρουσία του. Ο κ. Κατσιφωλης στη συνέχεια προσέφερε στην κ. Ρονιώτη έναν πίνακα που δημιούργησε ο Παναγιώτης Σγουρός εργαζόμενος στα σουπερμάρκετ.
Ακολούθως πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και παλαίμαχος της “Μαύρης Θύελλας” Γιώργος Φάβας όπου σημείωσε τα εξής: “Σε τέτοια γεγονότα δεν μπορεί ο Δήμος να μην είναι αρωγός. Η βοήθεια μας σε σε τέτοιες δράσεις είναι δεδομένη και ειδικά όταν αφορούν παιδιά από την Πρόνοια. Τέτοια θέματα τα έχουμε θέσει ψηλά ως Δήμος Καλαμάτας. Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τη δομή “Κιβωτός του κόσμου Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας”, καθώς οι ανάγκες αυξάνονται. Επ’ ευκαιρίας ως Δήμος Καλαμάτας να ευχαριστήσουμε τους παλαίμαχους της Καλαμάτας για το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρουν. Μάλιστα έχουν βοηθήσει ώστε 110 συνάνθρωποι μας να έχουν καθημερινά σίτιση. Επίσης να συγχαρώ την ιδιωτική επιχείρηση όπως είναι τα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος για το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια.
Ο πρόεδρος των παλαιμάχων Π.Σ. “Η Καλαμάτα”, Μανώλης Θεοδώρου ανέφερε τα εξής: “Καταρχάς να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος για την τιμή που μας έκαναν να συμμετάσχουμε σε αυτό το σημαντικό φιλικό αγώνα. Δεν είναι λίγα αυτά που κάνατε, όπως είπατε νωρίτερα, αλλά αρκετά. Τέτοιες δράσεις δίνουν μηνύματα παντού για προσφορά. Εμείς ως σύνδεσμος παλαιμάχων της Καλαμάτας στα 30 χρόνια δράσης μας έχουμε δώσει πάνω από 220.000 ευρώ για κοινωνικούς σκοπούς. Πάντα θα είμαστε παρόντες σε εκδηλώσεις που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα.
Τέλος, ο ταμίας των παλαιμάχων Κώστας Παλαμάρας σημείωσε: “Είναι χαρά μας να βοηθάμε δράσεις που αφορούν τα παιδιά. Εύχομαι ο φιλικός αγώνας των παλαιμάχων της Καλαμάτας με τους εργαζόμενους στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο”.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος Νύφων Μερκούρης (ΕΝΑ), Σωτηρία Σκάλκου, Εύη Ριζοπούλου και Ζωή Βρεττέα.