Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2022 19:30

Κ21 Κύπρος - Ελλάδα 3-0: Βαριά ήττα και μπελάδες για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης

Γράφτηκε από τον
Κ21 Κύπρος - Ελλάδα 3-0: Βαριά ήττα και μπελάδες για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε την ήττα εκτός έδρας με 3-0 από την αδιάφορη Κύπρο για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2023 και πλέον ναι μεν κρατάει την υπόθεση πρόκριση στα χέρια της αλλά δεν εξαρτώνται όλα απ' αυτή.

Την ήττα με 3-0 γνώρισε η Εθνική Ελπίδων από την αντίστοιχη ομάδα της Κύπρου για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2023 και πλέον η ομάδα του Γιώργου Σίμου μπήκε σε μπελάδες αναφορικά με την κατάκτηση της δεύετρης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης.

Ναι μεν η Ελλάδα παραμένει μπροστά από την Ισλανδία, η οποία παίζει αύριο όμως, και πολλά θα εξαρτηθούν και απ' όσα θα κάνει η Ελλάδα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Πορτογαλία εκτός έδρας αλλά και από τα αποτελέσματα της Ισλανδίας με Λευκορωσία και την Κύπρο.

Μόνο μια φάση στο πρώτο μέρος

Η Ελλάδα που δεν έπιασε καθόλου καλή απόδοση παρατάχθηκε με μια άκρως αμυντική διάταξη με στόχο να εξασφαλίσει το βαθμό με τον οποίο θα "κλείδωνε" τη δεύτερη θέση καθώς είχε και την ισοβαθμία κόντρα στην Ισλανδία.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς φάσεις για τις δύο ομάδες με την Κύπρο να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στην πρώτη της τελική. Ο Βήχος δεν υπολόγισε καλά στο 26' της αναμέτρησης και στην προσπάθεια του να διώξει έκανε πέναλτι στον Γαβριήλ. Ο Κατσαντώνης ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και νίκησε τον Τζολάκη που έπεσε στη σωστή του γωνία αλλά δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να μην έχει ούτε σουτ προς την εστία του Κίτου και το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα.

Εκμεταλλεύτηκε τα κενά της Ελλάδας η Κύπρος

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική Ελπίδων ήταν αυτή που έψαχνε πάση θυσία την ισοφάριση με αποτέλεσμα να βγει στην επίθεση, απείλησε πρώτη με τον Σουρλή στο 47' αλλά παράλληλα άφησε αρκετά κενά στην άμυνα της στην προσπάθεια της να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο απόλυτο αυτά τα κενά και αρχικά απάντησαν στις ευκαιρίες με το πλασέ του Σελί μέσα από την περιοχή το οποίο απομάκρυνε ο Τζολάκης στο 49'.

Η Κύπρος βρήκε και δεύτερο γκολ, πανέμορφο, στο 73' όταν ο Σεργίου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Νικολάου που είχε περάσει στο παιχνίδι τέσσερα λεπτά νωρίτερα να πιάνει το βολέ στον αέρα και να νικάει τον Τζολάκη.

Ο Γιώργος Σίμος προσπάθησε να κάνει περισσότερο επιθετική την ομάδα του στο 76' με την είσοδο των Κίτσου και Κούτσια και τους Έλληνες διεθνείς να έχουν το μυαλό τους μόνο στην επίθεση.

Η Κύπρος κέρδισε και δεύτερο πέναλτι σε μια αντεπίθεση στο 82' όταν ο Τζολάκης ανέτρεψε τον Παρούτη. Ο Ναούμ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για να γράψει το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΚΥΠΡΟΣ (Γιαννάκης Οκκάς): Κίτος, Καραμανώλης, Σελίς, Πολυκάρπου (59' Μιχαήλ), Σεργίου, Οκκάς (69' Μάμας) , Φραντζής, Ναούμ, Γαβριήλ (69' Νικολάου), Γερολέμου(69' Κωστή), Κατσαντώνης (80' Παρούτης).

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Σίμος): Τζολάκης, Λύρατζης, Διαμαντής, Αντζουλάς, Βήχος (76' Κίτσος), Ζαγαρίτης, Κανελόπουλος (76' Κούτσιας), Μπότος (87' Κουρφαλίδης), Κουτσουπιάς (64' Λώλης), Σουρλής, Χριστόπουλος (64' Κωσίδης).

Η βαθμολογία του Δ' Ομίλου

Πορτογαλία 22 (8)
Ελλάδα 17 (9)
Ισλανδία 12 (8)
Λευκορωσία 12 (9)
Κύπρος 8 (8)
Λιχτενστάιν 0 (9)

Το επόμενο ματς της Ελλάδας:
Σάββατο 11 Ιουνίου

22:15 Πορτογαλία - Ελλάδα

Πηγή: www.sport24.gr