Τρίτη, 07 Ιούνιος 2022 12:36

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Αισιοδοξία για άνοδο στη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη του ήττα στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ εθνική γνώρισε την Κυριακή στο Γύθειο ο Πανθουριακός και μάλιστα με ανατροπή (2-1) από τον Πανγυθεατικό.

Η μεσσηνιακή ομάδα παρά την ήττα στο τελευταίο ματς της σεζόν, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον 5ο όμιλο, που δίνει εισιτήριο ανόδου. Πρώτο τερμάτισε το Πάτραι και τρίτος ο Πανηλειακός (υστερεί στην ισοβαθμία με τον Πανθουριακό).
Πάτραι και Πανηλειακός πανηγυρίζουν από προχθές την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες. Ο Πανθουριακός, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένει, αφού εκκρεμεί η εκδίκαση της ένστασης που έχει καταθέσει ο Πανηλειακός κατά των νταμπλούχων Μεσσηνίας για το μεταξύ τους παιχνίδι στις 29 Μαΐου.
Η ομάδα του Πύργου υποστηρίζει ότι οι γηπεδούχοι δεν είχαν άδεια τέλεσης του αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και ζητούν να πάρουν το ματς στα χαρτιά με 3-0. Βέβαια μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, αυτό δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για την ομάδα της Ηλείας.
Ο Πανηλειακός εξασφάλισε την άνοδο και μένει να φανεί αν θα επιμείνει στη… δικαίωσή του. Η ένσταση αναμένεται να εκδικαστεί αυτή την Πέμπτη και θα κρίνει ποια ομάδα από τον 5ο όμιλο θα ακολουθήσει Πάτραι και Πανηλειακό στη Γ’ εθνική. Ο Πανθουριακός πήρε εντός αγωνιστικών χώρων το εισιτήριο, αλλά αν ο Πανηλειακός κερδίσει την ένσταση, τότε η τρίτη θέση θα πάει στον Πανγυθεατικό που έχει 9 βαθμούς, με δεδομένο ότι θα αφαιρεθούν σε αυτή την περίπτωση, οι τρεις βαθμοί της νίκης της Θουρίας με τον Πανηλειακό και έτσι θα πάει στους 8 βαθμούς.
Στις τάξεις του Πανθουριακού, υπάρχει πάντως αισιοδοξία για άνοδο στη Γ’ εθνική. Απαντες πιστεύουν ότι όλα θα πάνε καλά και η ομάδα θα πάρει αυτό που δικαιούται βάση των όσων πέτυχε μέσα στο γήπεδο. Πρέπει όμως να κάνουν λίγες μέρες υπομονή για να κλείσει και το δικαστικό μέτωπο.