Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2022 14:25

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Οι 24 ομάδες που πήραν την άνοδο

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή τα μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών των 53 Ενώσεων και έγιναν γνωστές οι 24 ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική κατηγορία.

Στον 5ο όμιλο ως γνωστόν τα τρία εισιτήρια πήραν το Πάτραι, ο Πανθουριακός και ο Πανηλειακός. Υπάρχει πάντως εκκρεμότητα μιας και δεν έχει εκδικαστεί η ένσταση του Πανηλειακού κατά του πρωταθλητή Μεσσηνίας Πανθουριακού.
Στις 24 ομάδες που κέρδισαν την άνοδο στη Γ’ εθνική τη σεζόν 2022-23 υπάρχουν και μεγάλα ονόματα, ομάδες με θητεία ακόμη και στο πρωτάθλημα της πάλαι ποτέ Α’ εθνικής, όπως ο Πανθρακικός, η Καστοριά και ο Πανηλειακός.
Αλλα και ομάδες με μικρότερη ιστορία, αλλά αρκετά... βαριά φανέλα όπως ο Παναργειακός (φωτό), ο Βύζας Μεγάρων και ο Ιάλυσος.
Αναλυτικά οι 24 ομάδες (κατά όμιλο) που πήραν την άνοδο στη Γ’ εθνική είναι οι εξής: Βύρων Καβάλας, Πανθρακικός, Καμπανιακός (1ος Όμιλος), Αστέρας Τριποτάμου, ΑΟ Χανιώτης, Σβορώνος (2ος), Αστέρας Πετριτή, Καστοριά, Απόλλων Πάργας (3ος), Μακεδονικός Φούφα, Δωτιέας Αγιάς, Διγενής Νεοχωρίου (4ος), ΑΠΣ Πάτραι, Πανθουριακός, Πανηλειακός (5ος),
ΑΕ Μοσχάτου, ΑΟ Χαλκίδα, Παναργειακός (6ος), Αγία Παρασκευή, ΑΟ Τυμπακίου, Βύζας Μεγάρων (7ος), Άρης Πετρούπολης, Ιάλυσος Ρόδου, Μαρκό (8ος).