Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2022 11:39

SUPER LEAGUE 2: Ο "χάρτης" για τη σεζόν 2022/23

Γράφτηκε από τον
SUPER LEAGUE 2: Ο "χάρτης" για τη σεζόν 2022/23

Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο τα μπαράζ της Γ' Εθνικής.

Eτσι, έγιναν γνωστές και οι τελευταίες ομάδες που πήραν την άνοδο στη Super League 2. Συγκεκριμένα, η Παναχαϊκή, ο Αγροτικός Αστέρας, ο Προοδευτικός και ο Μακεδονικός (φωτό) είναι οι ομάδες που θα αγωνίζονται τη σεζόν 2022/23 στην δεύτερη κατηγορία.
Στη Γ' Εθνική υποβιβάστηκαν τη φετινή περίοδο Πιερικός, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου, Τρίκαλα, Αστέρας Βλαχιώτη, Καραϊσκάκης Άρτας, Ρόδος και Ζάκυνθος, ενώ από την πρώτη κατηγορία έχει πέσει ο Απόλλωνας Σμύρνης.
Μένει να δούμε ποιο τι θα συμβεί στο μπαράζ μεταξύ Βέροιας και Λαμίας, με την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει νικήσει με 2-1 το πρώτο ματς. Στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ρεβάνς και θα γίνει γνωστό ποια ομάδα θα παίξει στη Super League 2 και ποια στη Super League.
Οι ομάδες της Super League 2 τη σεζόν 2022/23 είναι 30, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Καλαμάτα, και θα χωριστούν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.
Οι ομάδες της νέας Super League 2:
ΑΕΛ, Ξάνθη, Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ολυμπιακός Β', Ηρακλής, ΠΑΟΚ Β', Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Λάρισας, Θεσπρωτός, Πανσερραϊκός, Απόλλων Σμύρνης, Καλλιθέα, Καλαμάτα, Χανιά, ΑΕΚ Β', Κηφισιά, Επισκοπή, Αιγάλεω, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, ΟΦ Ιεράπετρας, Διαγόρας, Παναθηναϊκός Β', Παναχαϊκή, Αγροτικός Αστέρας, Προοδευτική, Μακεδονικός, Βέροια/Λαμία.